Ziros morfar

Här är en bild på Ziros morfar Oosterveld's Marsaz.



Snygg eller vad? :D





Bilderna från dagen

Här kommer bilderna från dagens lyckade ridpass ;)








Min duttia flikka :D




Rosettplockare

En extremt jobbig sak är rosettplockare. Ryttare som tävlar på LC-LB nivå i 2-3 år, och plockar massa rosetter. Gå vidare någon gång? Varför sitta och rida låga klasser bara för att få rosetter? Jobba uppåt istället för att sitta och förstöra för mindre rutinerade hästar/ryttare.

Det är ju riktigt lågt att vinna hela tiden, i samma klasser, år efter år bara för att man vill ha rosetter. Alltid finns det en ursäkt: Vi vill hitta rätt känsla, det är ju början på tävlingssäsongen, vi har hamnat i en svacka osv osv....

Jobba istället, sluta plocka rosetter...











Dagens ridpass

Hej, idag blev det ett pass på banan. Pappa var med och fotade och filmade, så det kommer upp lite senare :)

Idag vr hon riktigt fin och gick i form stundtals. Vi jobbade ycket som tränaren hade bet oss om. Funkade jättebra, vi red runt i en stor volt i traven och galoppen. I traven var hon lite seg med ändå fin, man käner vlken skillnad sporrar gör, det är riktigt stos skillnad, hon bir lite piggare :) I galoppen ar hon väldigt igg och tappade inte någon gång, även fast jag inte satt och drev. Super duktig :D

Film och bilder kommer :)






Filmen från laxå

Här kommer filmen :) Visst var det snålt med bara 60%? Dom tidigare ritterna vi gjort var sämre, men fick högre poäng. Jaja, nästa gång ;)









Bilder från laxå 2

Här kommer del 2 :)



Affrokrull :D :love:


Det vara alla bilder, och filmen kommer strax :)





Bilder från laxå 1

Här kommer del 1 av bilderna :)


nathalie busk san ziro






Filmen från träningen

Hr kommer filmen från träningen. Och kom ihåg att det var i örjan av passet och att hon inte var lika pigg och fin som i galoppen :)






Resultat

Hej! Är hemma nu efter tävlingen.

red ju bara en LC:1a som ni kanske redan vet.

Framridning: Han var lite småseg och tog hjälperna sådär. Underlaget var KASST. Det var typ 20-30cm sand, och hästarna liksom sjönk ner. Han var helt ok iallafall. Jobbade mest på att få honom lösgjord och uppmärksam. Fattningarna tog han ganska bra.

På banan: Han var UNDERBAR! Lyssnade och var framåt, och underlaget var mycket bättre. Han var inte särskillt rädd för dommaren, bara lite. Gick förbi några gånger så brydde han sig inte sen. Han var med på alla hjälper och var extremt uppmärksam. Några småmissar, men nästan allt flöt på bra. Vi alla trodde på 67-68% och vinst, men sen kom chocken. 60%?! Det var TOKSNÅLT! Vi låg iallafall etta ett tag, men blev nerknuffade till 3e/4e plats. Det var bara 2 placerade, men jag är supernöjd med ritten. Supersnål dommare, vinnar%en tror jag var 64%, vilket är lågt.

Hoppas på lika bra ritt men mer rättvis dommare nästa gång :D

Maaasssaaaa bilder kommer :)





Kom igen

Glöm inte att vara med och tävla HÄR!






Planer för dagen

Hej, idag tänkte jag rida ett pas på banan tror jag. Pappa får vara med och leka fotograf ;)

Täkte jobba utifrån va tränaren sa och vad vi gjorde under träning passet. Så vi får hoppas hon kan jobba bra utan en tränare som påpekar minsta lilla ;)



Efter stallet ska familjen hitta på något, vet inte riktigt vad det blir men något kul hoppas jag ;) Sen ska jag till stallet runt åtta, för vi har insläpp idag. Det var mina planer idag :)




Svar på tal

Har fått in några frågor nu på sista tiden, så svarar på några av dom i det här inlägget :)


yasmine:

Hur går det med kaninhonan? :D
Ska ni få bebiiiisungar med den? :P

Svar: Vad roligt att du frågar. Det går jätte bra och hon är hur lugn som helst nu. Som det ser ut nu, ska vi ta ungar på henne nästa sommar :)



Matilda:

Kan du inte lägga upp en film när du hoppar någon gång? :)

Svar: Jag har bara hoppat med Pi en gång, små skutt bara och de filmades. Ett skutt kan ni se i "påsöverrasknings filmen". Men jag kan slänga ihop en film nästa gång jag hoppar. Men bara så ni vet är jag inte bra på att hoppa :P



Anette Nyberg:

Klart vi vill se, på bilden ser ni ju jättefina ut. Hade ni kul?
/Anette

Svar: Den här kommentaren var från träningspasset, och ja. Vi hade jättekul. Man bara kände hur Pi riktigt ville jobba och lyssnade super på skänkeln. Så det var jättekul :D



ann:

det där var ju helt galet!!! Vilken film, vilka tjejer och vilka fina hästar. Har ni ett recept på hur man kan vara så rolig och göra en så fantastiskt bra film? :)))))

Svar: Haha, den här kommentaren gillar jag :D Om vi har något recept på hur man gör en sån film! Vi kom bara på något roligt i temat påsken. Sen är det bara att utveckla det. Vi hade många olika förslag, men km fram till en 5-kamp :)

För er som inte har sett filmen eller vill se den igen, kan ni göra det nu ;)




nitro
:

häftigt täcke vart är de köpt? :)

Svar: Den här kommentarenär om Pi's stentäcke. Täcket kom med när Pi kom hit. Så jag vet inte riktigt vart det är köpt och har inte varit så noga med att kolla vart alla sakr är ifrån. Men det är et fint täcke :)




Det var några frågor. Har ni några fler frågor kan ni ställa dom när ni vill ;)






Åker nu

Drar till tävlingen nu :) Ett lycka till kanske ? ;)





Idag

Hej, idag red ju mamma. Blev en tur på ca 50 minter eller något sånt. Jag fick lite jogging och springpass i traven och galoppen, haha, så jag blev anfådd efter ;)

Eftersom många ville se film från träningen, kommer det upp imorgon. Hon var dock ite lika fin som på bilderna, då kameran dog efter halva lektionen. Så ni får nöja er med vanlig trav :)

Kommer upp en film på vårat lilla "expriment" idag eller imorgon :D




Dagens ridpass

Hej!

Hemma från stallet nu, och knopparna är klara, hästen duschad, och allt står framme :) Annie knoppade, och dom blev mycket snyggare än jag kunnat göra själv. Han är duktig och står stilla när man knoppar, fast han inte är van, min duttia pojke.

Sen schamponerade vi honom och hällde vatten från hinkar och vattenkannor på honom, för so ni vet funkar ju inte vattenslangar på honom än... Han blev riktigt snygg, och han blev nog nöjd med sig själv ;)

Sen har jag smörjt sadeln också, och schabraket tvättas tillsammans med benskydden.

Dagens ridpass då: Red barbacka på ridbanan, och han var duktig. Vi tränade en del på öppnorna och skänkelvikningarna, och han kunde det nästan helt själv mot slutet. Han tyckte det var skitkul med öppnor, så om jag skulle lägga en volt ville han mer än gärna göra öppna istället ;)

Lite fattningar, vilket han tog helt OK. Vissa gånger helt perfa, men några gånger inte alls.

Är nöjd med dagens ridpass iallafall :D

Blev inga bilder, men jag bombar er med tävlingsbilder imorn istället.





Fint väder

Hej, har precis kommit in efter en timma ut på trädgåden. Spelade badminton men pappa, hehe.. Är ju så fintväder ute nu, runt 30 grader här :D

Idag rider mamma ut en sväng med Pisan, så hon får ett lite lugn med lite tempo ridpass, om ni fattar. Updaterar senare ikväll, kram ;)






:love:

You are a shining light, yeah you light up my life.

Lyssna på låten, titta på bilderna, och njut :love:






Musiken passar till 110%, den skulle kunna vara skriven från mig till Ziro.






Smörjt

Hej!

Är hemma och har precis smörjt mitt träns. Dvs plockat isär det, smörjt ordetnligt överallt, och satt ihop det. Har även lagt fram lite grejer till imorgon, typ boots, borstar osv.

Stallet ikväll då, och Annie ska försöka lära mig göra flyinge knoppar men det kommer nog inte funka. Jag är ungefär lika lättlärd som en skalbagge? Haha, ah men typ.

Kom igen och var lite aktiva :D Vad ska jag skriva om???!!!! Har absolut-bloggtorka!



Inget slår min fina kille :love:








Bilder från iförrigår

Här kommer äntligen bilderna :)



110% oredigerade (brukar bara vrida rätt dem), men det får ni ta ;)








Bilder från trängen

Här kommer bilderna sen träningen. Riktigt fin var hon :D










Eller hur fin? :D





Glöm inte tävla

Glöm inte bort att tävla om ett täcke från Gold Medal ;) Läs mer HÄR.








Vårat experiment

Haha, igår exprimenterade Nattis och jag lite. Gick *host* superbra *host*.. Haha, men vi skulle försöka med att lägga i några mentos i en cola flaska, så skulle det spruta upp massa kolsyra. Vi hade alldeles för lite cola och mentos. Kommer faktisk upp en liten film på det sen ;)


Haha, så här bra gick det inte :P




Dagens planer

Hej.

Idag tänkte jag att jag skulle skritta ut en sväng, bara i skritt. Ska bara böja hit och dit och lösgöra honom. En del halter och stå stilla länge, göra skänkelvikningar osv. Kanske jobba honom lite i trav, och skritt-trav övergångar.

Ja, nu vet ni lite :) Ska även knoppa ikväll och tvätta honom ren och fin med schampo :) Han vet ju inte vad en vattenslang, men jag kan ju svampa av honom iallafall. Bilder kommer framåt kvällen.





Här kommer vloggen






Dagens uteritt

Hej, idag red ju jag och Nattis ut. Pi var faktiskt väldigt pigg idag, vi red i ca 1,5 timma. Först red vi in en liten väg som ledde till en badplats där man kan bada med hästarna. Men vi vände där, då det satt två stora fåglar på stranden. Sen red vi över en bro och en bit in på den vägen. Ziro var ganska pigg, så när vi skulle trava fick Pi nästa galoppera i hans takt ;) Sen tog vi en galopp, riktigt pigga små ponnysar vare.. Efter galoppen var Pi superpigg och ville springa på, hon ville inte stå still när jag bad henne, men lugnade ner sig efter en stund. Vi vände och gick över bron igen, sen red vi in på en stig i skogen, som ledde ut på en väg nära stallet. 

Vi gjorde en vlogg också, så den kommer upp lite senare :)




Dagens ridpass

Hej alla!

Idag blev det en uteritt med Jonna och Pi. Ziro var überpigg minst sagt! Han ville bara springa och när vi skrittade gick det i 190 haha! I traven hade han huvudet bland molnen (hade inga krav) och sprang fort som fan. Han tyckte det var skitkul att komma ut :) I galoppen ville han gärna gasa på ordentligt, men då skulle vi ju springa ifrån Jonna och Pi, så vi höll det i ungefär mellangalopp tempo.

På hemvägen tränade jag en del skänkelvikningar och öppnor, liksom passade på när han hade en sån bjudning. Öppnorna satt riktigt bra, och skänkelvikningarna ännu bättre, så det är jag toppennöjd med :)

Vi kunde gå förbi golfspelare utan problem också, så han var superduktig hela vägen :D

Väntar på bilderna från Jonna än, hon är ju aldrig inne på MSN :mad:





Hiss / Diss

Något fult enligt mig är mörkbruna sadlar. Såklart beror det väl på, men det är inte min färg alls. Svart ska det vara ;)












Dagens planer

Idag har jag planer på en uteritt tror jag. Vi får se, om jag får sällskap. Golfspelarna är ju läskiga, men om vi får sällskap är det lugnt.

Jag får se vad det blir, annars kanske det blir ett bom- minihopp-pass på ridbanan. Typ några bomar, och en liten studs. Vi får se helt enkelt :)










Film?

Är ni sugna på att se en kort film från träningen?

Pappa filmade lite, inte mycket, men lite.. Bara i skritt och trav då batteriet dog. Men ska jag slnga ihop en kort fim, detgick ju inte superbra just när pappa filmade. Det var i början av träningen, men om ni vill se den.. Kommentera!


Bilderna kommer lite senare idag :)




Trött på blogg.se

Åh vad trött jag är på blogg.se! Alltid något strul, och det är svårt att bli en större bloggare.

Jag tror verkligen att iporiz kan bli en stor blogg, iallafall med några hundra, kanske upp mot tusen läsare, men det är i storts sett omöjligt. Vi pratade om det igår, och kanske vi köper en domän och byter till något annat? Göra reklam för företag, och VÄXA. Vi har bättre uppdatering än dom flesta stora bloggarna, och många av er tycker att våran blogg är awsome.

Vad tycker ni? Tror ni att bloggen kan bli större, mot stor? Viktigt att ni svarar, så vi vet hur ni läsare ser på oss ;)









Godmorgon

Godmorgon, har precis vaknat, så tänkte bara blogga lite ;)

Idag ska jag troligtvis ta bussen med Nattis till stallet. Vi kanske ska rida ut tillsammans, det tycker jag iaf ;)

Hehe, ville bara säga godmorgon!






Träningen

Hej, nu är jag hemma efter en lång dag i stallet. Hade ju träning idag, gik verkligen super, hon var överpigg och gick i form stundtals :D

Vi var lite sena med att komma hemmifrån, så vi hade inteså jättemycket tid på oss. Men vi körde på med ite tempo inne i stallet. Hann inte rida fram så länge, men lite han vi med. Sen var det ut på ridbanan, vi jobbade väldigt mycket i stora volter och på att "böja" nacken lite. Hon gick ju faktiskt i form stundtals. I galoppen var hon hyper pigg, haha, har aldrig sett henne så pigg någonsin ;) Hon lyssnade väldigt bra på skänkeln idag, vilket var ett pluss.

Jag var riktigt-, jätte-, super nöjd efter träningen och tyckte Pisan jobbade på super :D

Det kommer bilder imorgon, har inte tid att fixa med det nu då jag egentligen ska sova nu, men ni kan få ett smakprov från bilderna..


Haha, ena min ärm hade åkt ner ;)




Dagens ridpass

Hej! Det var inte så farligt blött / kallt, så jag red på ridbanan. Han var sjukt fin :D Kändes som jag svävade stundtals. Han hade ett härligt "go" i sig, och jag kunde få till flera bra ökningar (travökningar).

Började ed att träna en del på halterna, då han blir lite ivrig och står och trampar. Vi stog stilla en stund, och sen fortsatte vi. Tränade en del skänkelvikningar också, och för vänster är dom bra, men för höger blir det jobbigt och han tappar lätt baken. Tränade på det, och när det var bra avslutade jag den övningen.

Galoppen var OTROLIG! Han tog fattningarna sådär i början, men efter många trav-galopp övergångar tog han fattningarna hur lätt som helst. Galoppen var mjuk, och riktigt skön att sitta i. Behövde knappt driva, utan kunde ha mer fokus på formen och min sits. Jag hade några på sidan av ridbanan som tjatade på mig, och det var tur det. Jag tänker på sitsen, men glömmer bort det så fort och halkar tillbaka. Då kan det vara bra att någon påminner :) Iallafall, la en hel del volter i olika storlekar, och tränade lite förvänd också.

Dagens ridpass kan summeras som: Helt fucking AWSOME!

Jonnas pappa tog några bilder på oss, så när Jonna skickat dom får ni självklart kika på dom :)



ELIT :love:





Hej alla bloggläsare!!!

Hej!

Vi sitter hemma hos Jonna och kollar runt lite. Vi har fått massa kommentarer på sista tiden, vilket är jättekul :)

Jonna har kvällen idag, så jag åker med henne till stallet idag. Mamma skulle bort så jag fick ingen skjuts. Ziro ska ridas ett normalt pass. Inget speciellt. Blir nog ridhuset för första gången på typ 3 veckor? Har bara ridit ute och på ridbanan, nu när vädret varit så underbart :) Fast nu är det inte så trevligt. Lite småkyligt och blött.








Hagar

Hej, som ni kanske vet har Pi fått byta hage ganska ofta, då det inte har funkat. Men nu står hon tillsammans med ett sto. Först var de ganska mycket ovänner, men efter ett tag blev dom "tuffa gänget" och trivs jätte bra ihop :)

Ville bara få klart att Pi har det bra i hagen nu. För er som ville veta det, inriktar mig mest på Pi's förra ägare, så nu vet ni att hon har det bra ;)






Irriterad

Hej, går in lite på Nattis spår när det gäller kommentarer. Vi tycke det är jättekul att ni kommenterar och är positiva. Men vi får även några  dumma/elaka kommentarer. Jag tycker inte det är okej att kommentera kränkande kommentarer. Ni kan ju tänka er själva hur det känns att få massa elaka kommentarer om hur man rider eller hur man behandlar sin häst. Men man blir alltid glad av positiva och glada personer som kommenerar bra saker. Men man blir väldigt irriterad av kommentarer som man inte vill få, om ni fattar vad jag menar.. Så sluta kommentera kränkande och dumma kommentarer. Det är bara så omoget!
 




Tävling

Påminner om tävlingen, igen ;) Klicka HÄR för att komma till den.

Har fått in några fina bidrag, fortsätt med det :D







bilderna

Här kommer bilderna sen gårdagens promenix ;)





Och jag hade ju typ så häääär snygga kläder :P

Vädret ar ju inte helt på min sida igår, det var bara grått och solen var i moln. Men några bilder blev det :)




Ziros foderstat

Tänkte skriva ett inlägg om Ziros foderstat :)


Morgon: 3kg hö, 1 kg halm, 0,3 kg kraft grund, 0,4 kg havre (uppblött). Morötter och äpplen.

Lunch: 3 kg hö, 1 kg halm.

Kväll: 4-5kg hö, 0,4 kg kraft grund, 0,5 kg havre, 3 nävar betfor, B-vitamin, morötter och äpplen.

Sen blir det ju en och annan morot till under dagen.


(googlebild)







Idag i stallet

Hej, på promenade idag fick vi trevligt sällskap av en i stallet och hennes häst. Mamma knäppte några bilder, och jag fick ju mina tre kommentarer, fler än tre till och med :D Så det kommer några bilder imorgon.

Allt gick super på promenaden, inga kontigheter. Men vi fick syn på en typ "minibil" som låg skrotad i skogen, Pisan har blivit rädd för den förut, men nu gick det bra :)




Skitkul :D

Hej!

Flera av er läsare har börjat chatta med mig på facebook, MSN, skickat läsarbilder. Tycker att det är skitkul :D Det är bara adda på facebook, eller whatever. [email protected] är min msn :)





Sporrar

Jag har köpt sporrar nu som jag tänkte ha på träningen imorgon. Pi's förra ägare hade ju sporrar på henne ganska ofta, vad jag tror. Så hon kanske inte är lika seg då, vi får hoppas det blir bra ;)


Google bild!




Väx upp

Hur kan folk vara så fega? Sitter bakom sin dataskärm och är tuffa, men säg det ni vill face to face istället. En del sitter och klagar på hur jag rider, hur jag sköter min häst osv osv. Men vad angår det er? Det spelar ingen roll för er eller? Hur jag rider spelar ingen roll, mina tävlingsresultat spelar ingen roll. Sen att vara anonym är ännu fegare. Fyll iallafall i ditt namn, Sofia, Linnea, Alice, vad det nu är.

Bara för att ni är avundsjuka på vad det nu är, kanske att vi har sjukt fina hästar, fina saker eller whatever, ger det er INGEN rätt att skriva skit om oss.

varför vill man se bilder på dej o din häst? ucsh.
Den här kommentaren fick Jonna. Tycker du att Pi är ful? Skriv inget då! Antagligen är du en avundsjuk liten unge, så läs titeln på inlägget.

jävla stolsits du kan inte rida
Den här kommentaren fick jag. Visst, det köper jag. Stolsits har jag lite, men varför skriva så omoget? Tror du inte att jag redan vet om det, och försöker träna bort det? Och om jag inte kunde rida, hur kan jag då ha placeringar upp till LA, och få fina lovord från domare? Ja, tänk till innan du skriver något ;)

Kommentarerna kom från samma person som kallar sig "en som hatar er". Ber alla att tänka lite innan ni kommenterar. Positiva som negativa kommentarer tas emot, men börja inte fjanta och skriva massa omogna kommentarer.






Tre kommentarer

Hej, blir somsagt en promenad idag med Pisan, hon hr blivit riden en vecka i sträck, så blir en vilodag idag. Hon ska ha på sig sin nya snygga grimma och matchande grimskaft, blir supersnyggt ;)

Vill ni att jag tar bilder och visar? Isåfall vill jag ha 3 kommentarar, stenhård, 3 kommentar ska det vara!




Mozart "Mojja"

Här kommer ett önskeinlägg om min hund Mozart, eller Mojja som han kallas.

Mojja är en berner sennen på 7 år. Han älskar att springa och busa, men han har tyvärr dåliga leder, så han får inte göra det så mycket... Han är extremt matglad, och älskar att leka med katterna. Han är genomsnäll, och vill bara göra rätt.

Mojja kan en hel del lydnad, t.ex: Pang (spela död), dansa (han sitter, och sedan dansar han ed frambenen ett i taget), snurra, skall, osv.







Hej

Hej.

Idag blev det en liten ändring. Jag ska inte till stallet alls idag, utan mamma fixar allt. Jag har nämligen 2 prov imorgon, som jag inte fattar någonting av. Kemi är det svåraste. Alkoholer och syror tror jag det handlar om? Fattar nada iallafall, men so är ganska lätt. Kommunsak tror jga det var. Hur kommunen styrs osv.

Det blir lite sådär med min update ikväll då, men jag ska försöka så gott det går :)









Jag fyller år....

....om typ en månad, så jag måste börja sätta ihop en inköpslista. Jag ska bara önska mig pengar, så kan jag köpa allt jag vill själv ;) Fast en sak jag ska önska mig är en Charles Owen Wellington Classic.

Nr 1. Nytt pannband. Ett med pärlor ska det vara, och gärna blanat pärlor och swarovski.

Nr 2. Nya hoppschabrak. Jag har bara några stycken, och behöver verkligen fler :O

Nr 3. Några pikeér att rida i. Typ pikeur, kingsland eller något sånt.






Tävling på lördag

På lördag är det tävling i laxå. En LC:1, och vi ska försöka få minst 65%. Det är bara 1 klass, så jag ska vara supernoga med allt. Fattningarna har blivit bättre, och travökningarna också. Ska försöka rida på 65%, men viktigast är ju en BRA känsla. Jag har inte riktigt varit helt nöjd med någon av våra ritter, då det varit alldeles för mycket missar. Men ändå, han har liksom gjort 3 starter i hela sitt liv.

Första klassen är kl 09, så jag hoppas att jag startar sent. Tror det är 7 startande, och jag vill inte starta tidigt. Jag har alltid oturen att göra det, tyvärr ;)



Bild från förra tävlingen.





Träning

Nu är det bestämt att jag ska träna på onstag. Ska bli jätte spännande och många bilder (hoppas jag). Så det är något jag ser fram emot, Nattis ska även höra med hennes tränare om att jag är intresserad. Nattis säger att hon är jättebra. Så det är någon jag sklle vilja träna för.

Är lite nervös också, har inte tränat för tränare på flera år. Då menar jag FLERA år! Men man får ju hoppas att det går bra ;)




Promenad

Idag, ej blir nog en promenad eller liknande med Pisan idag. Hon har jobbat väldigt mycket denna vecka. Bli promenad i den nya grimman och självklart bilder ;)

Så himla jobbigt att skolan har börjat nu. Så tråkigt! Men snart väntar ju ett långt och härligt sommarlov. Ska bi superkul med SOMMARLOV :D




Idag

Hej.

Idag tänkte jag nog ta ett intervall-pass. Högre form, mer bakben osv. Galopp, trav, skritt. Igår var formen lite sådär, och min sitts var hemsk! Ska ha mycket fokus på just det, min sitts. Nu börjar skänkelläget bli bättre, men ryggpartiet sämre. Alltid är det något....

Vi får se om det blir några bilder eller kanske film.








Bilder

Fick mina kommentarer, så ni får era bilder :)








Laddar upp

Laddar upp bilder från kameran, fast än fattas det 1 kommentar ;) Kolla mitt inlägg under, så kanske du fixar bilderna till alla.








Dagens ridpass

Hej! Är hemma från stallet nu efter ett ganska bra ridpass.

Han tog inte skänkeln särkillt bra i början, men efter att jag sa åt honom direkt tog han den superbra, och var ed på även minsta lilla hjälp. Travade på i en halvlång form, och gjorde en del ökningar och volter och sedan ut i skänkelvikning. Red typ såhär:



En lösgörande övning som kräver att hästen är med på hjälperna. Mellan varje färg (varje moment) lägger jag in en halvhalt. Det är såklart bara det röda som är mellantrav, resten är i samlad eller arbetstrav, beroende på vart man ligger.

Iallafall, jobbade lite så, och sen tog vi galoppen. Han var inte alls så tjaffsig som han kan bli. Han jobbade bra, även om han kollade på annat som golfspelare t.ex ;)

När jag var nöjd där gick vi över till hoppbanan och hoppade ett litet hinder. I början skulle han inte hoppa, men jag röt till åt honom och så hoppade han ett kaninskutt. Vi la ner bommen iallafall på ena sidan. Han bjöd riktigt härligt mot hindret och hoppade fint. Haha, hans teknik är inte den bästa när hindrena är så låga ;) Den är bättre när det blir liiite högre.

Mamma fotade 600 bilder, så 3 kommentarer och jag laddar upp både hopp och dressyr, annars nada.





Svar på tal

Anonym:
På svar på frågestund 1 säger du att Pi inte kan gå i form för hon är så stel i nacken? På filmen när hennes gamla ägare rider går hon ju i form och framåt!?



Svar: Hej, jag vet att Pi kan gå i form, hon är jätte duktig. Men när vi fick henne var hon stel i nacken, filmen kanske är gammal? För Pisan är jätte duktig och har gått ganska höga klasser i dressyr. Men jag har bara haft Pi i 3 veckor och känner henne inte helt. Jag är ju inte jätte rutinerad heller, och vi har inte tränat för tränare än. Men snart går hon i form med mig :) Pi's förra ägare använde sporrar, jag ska börja göra det, då får hon kanske lite mer fart.

















Dagens ridpass

Hej, dagens ridpass blev ju på ridbanan. Red i ca 20 minytr eftersom vi hade en tid att passa och vi var väldigt sena.. Men ju började med att skritta, gick super segt, hehe. När vi gick lite fortare i traven, var hn mycket piggare och lyssnde väldig bra på skänkeln. I galoppen var hon super duktig, hon höll galppen utan att jag behövde sitta och driva hela tiden, jätte duktig :D

Hon blev lite svettig i det varma vädret, gumman :love:




Hiss / Diss

En sak jag tänkte dissa är raka pannband. Det ser så tråkigt ut. Säger inte att det är fult, men det är riktigt tråkigt, helt b. Samtidigt tänkte jag dissa swarovskipannband med små stenar. Jag är mer för pannbanden med två rader av större stenar. Diss på dom två iallafall.










Svar på Frågestunden 3

Här kommer den sista delen :)








Svar på Frågestunden 2

Här är del 2.








Förvänd och sådär

Ziro börjar på kläm på det där med förvänd galopp :D När vi spelade in filmen testade jag lite att byta varv ut i förvänd, och han kan hålla den hyfsat länge. Ah, några språng, sen saktar jag av. Vill inte be om för mycket, utan vi tar det några språng i taget.

Det är bara slutorna som han har ganska svårt för. Men vi ska träna på dom, och idag ska jag be mamma filma så får ni se lite hur det ser ut.

Jag ska nog rida ett lite hårdare pass på ridbanan idag. Öva lite på att knoppa skulle behövas också. Jag SUGER på att knoppa. Det står ut åt alla håll, och är inte det minsta snyggt någonstans. Blir någon av dom snygg, sitter den hur löst som helst. Haha, ska lära mig göra flyingeknoppar ;)



Min kamel :love:





Mot stallet, hoppning

Hej på er! Nu ska jag åka till stallet. Blir nog ett kort ridpss på ridbanan. För klockan halv 2 ska vi vara hos mormor & morfar på påsk-middag-uppträdnaden. Aa, ni fatar ;)

Tänkte inte krävaså mycket av henne idag då hon har jobbat jätte bra i veckan. I våran påskfilm hoppade vi ju små hinder, Pisan var jätta svettig efter det passet. Det var ju första gången vi hoppade tillsammans. Nästan fösta gången hon var piggelin. Shit vilken skillnad det var på henne, hon älskar verkligen att hoppa :D

Nu måste jag åka till stallet, annars kommer jag jättesent till mormor & morfar.

Har du inte tittat på påsköverraskningen tycker jag att du kan ta och göra det :)


Dålig bild, men den är tagen ur filmen ;)




Svar på Frågestunden 1

Här kommer dom första svaren :)








Glöm inte att tävla

Glöm inte att vara med och tävla om ett fleecetäcke från Gold Medal HÄR. 






Äntligen

Äntligen kommer påsköverraskningen upp :D






Överraskning påväg

Nu är överraskningen påväg. Så om ungefär en timme (kanske mer) kommer överraskningenut i ett inlägg. Kommer bli så bra, så kolla in på bloggen då :D




Ridpass

Hej, idag har jag varit lite dålig på att updatera, men ska göra några inlägg till idag :)

Dagens ridpass, som ni kanske redan vet, blev en uteritt på ungefär 20 minuter. Vi bara skrittade, bilder kanske kommer! Det hände inte så mycket på utritten, vi skrittade ju bara ;)

Snart kommer Nattis till mig, då ska vi fixa det sista av påsköverraskningen, så det kommer upp i ett inlägg lite senre ikväll tror jag. Så håll utkik :D




Några bilder

Här kommer några bilder på min läckerbit :love:




Åh jag dör så snygg han är :D Vet ni vad som fick honom så spänd och snygg? Golfspelare... Visst, det är inge bra att vara spänd, fast han blir så snygg att man inte kan motstå att knäppa några bilder ;) Visst har vi fina ridvägar också? Kolla in bakgrunden, där brukar vi rida :)

Jag drar till Jonna nu, så fixar vi frågestunden och påsköverraskningen.




Stallet idag

Hej!

Är hemma från stallet nu. Det blev ingen ridning, då jag inte hade ork eller lust. Jag tog en promenad med honom, och vi fick trevligt sällskap av Jossan och Prisse, och Jonna och Pi :) Det blev en hel del bilder, riktigt snygga. Det kommer en bildbomb sen.

Sen fick han gå ut, lite flugsprej, flugskydd på och hö. Han såg riktigt nöjd ut, min lille bebbi :love:



Smakprov :D





Mina stövlar

Igår var jag ju till hööks för att reklamera mina stövlar som typ fått "luftbubblor" under färgen? Dom kollade på stövlarna och tycket det var konstigt, så det var inga problem att fixa det :) Dom tog emot stövlarna utan problem, och jag fick gå och kolla på ett par nya. Jag ville ha ett par med högre skaft, för dom jag hade innan var så korta.

Nu har jag ett par Mountain Horse Supreme High Rider. Hoppstövlar men skit samma. Jag har ju ändå en hoppkavaj från Kingsland, + att stövlarna är riktigt snygga :D Skitsköna, bland dom skönaste jag haft.


Snygga va? :D





Nu

Nu ska jag snart åka iväg till graven i botorp, och lägga lite blommor där :love:

Efter det ska jag iväg till stallet och rida min bebisbus. Vi hörs efter stallet :)





God Morgon!

Hej! Updaten igår SÖG ju, men vi ska ändra på det idag :)

Ni ska få svaren på frågestunden, så passa på att fråga nu --->HÄR. Och sen ska ni få påsköverraskningen, någon Hiss/Diss, dagens outfit, bilder från dagens ridpass osv osv. Yes, för en gångs skull har jag planerat något :D

Jag vet inte vart jag ska rida, men kanske på ridabanan och trimma lite olika saker till LC:1 på lördag. Skritt-trav övergångar skulle behövas... Galoppfattningar skulle inte heller vara fel, eller travökningar. Ja, allt behöver finslipas. Det blir hans andra tävling på ett helt okänt ställe, men han borde inte vara alldeles för spänd. Han brukar faktiskt vara ganska lugn, bara lite spänd. Dommarbåset brukar ju äta hästar, men vi får se hur det blir med det ;)

Ska fixa tidsinställda, så vi hörs snart igen :)


Gårdagens update får en tumme ner :thumbdown:







Överraskningen & frågestunden

Hej, vi har fixat med påsköverraskningen hela dagen, därav den dåliga updateringen. Så nu är överrsakningen klar och ni får se den imorgon :D Ni måste bara kolla då ;)

Just nu dricker vi cola och äter chips som igår, men den här gången är vi hemma hon Nattis. Svar på frågenstunden kommer också ut imorgon. Så ska ni ställa några sista frågor, gör det HÄR




Nada att göra

Tjabba, just nu gör jag nada! Har inget att göra, ska till stallet om ungefär en timma, då ska Nattis och jag fixa med påsköverraskningen, spännade :D Kan garantera att det kommer bli bra ;)

Ridningen kommer bli på banan igen tror jag, men det kommer vara lite mer ovanligt.. Hehe ;)





Överraskning

God morgon alla troll! Haha, nerrå ;)

Idag ska vi fixa eran påsköverraskning. Vi satt hela kvällen och planerade hur vi skulle göra, så det kommer nog bli bra. 

Jag ska snart åka till hööks med mina ridstövlar som skinnet typ lossnat från. Det har blivit som luft mellan själva stöveln och typ färgen? Jag har skött om dem, så det borde inte bli så. Vi ska se om vi kan lämna tillbaka dom iallafall, vilket dom själva sa borde gå om det inte är vårat fel som köpare.

Direkt efter att ha varit på hööks drar jag till stallet och möter upp Jonna så ska vi fixa överraskningen :D


Dålig bild, men skitsamma ;)




Galopp

Lite galopp från gårdagens ridpass :)






Vlogg

Här är en vlogg som vi precis gjorde :D








Hur tänker folk?

Egentligen, hur tänker folk, ryttare nu för tiden? Dom flesta tävlingsryttare, alltså på Världskup nivå, rider och tävlar för pengar, inte för att dom har en passion för hästar. Bara dom tjänar pengar är resten skitsamma. Man kan rycka i hästen, piska den och sparka den. Den ska göra rätt, för annars tjänar jag ju inga pengar.

När försvann passionen? Det kan ju inte alltid ha varit så? När man är i 10-årsåldern kan man ju inte sitta på en ponny och tänka: Jag måste lära mig fort så att jag kan tjäna pengar! Det gör man ju inte. Hur kan man egentligen ha hjärta att piska och rycka i sin häst? Det kanske verkar som att allt är toppen på scen, men bakom kulisserna är det inte alltid lika vackert.

Själv fattar jag ingenting när jag ser sånt, som kan vara filmat av dolda kameror, eller när jag ser det i verkligheten. Då är det såklart inga sånna ekipage på så hög nivå, men ändå. HUR kan man sitta och rycka i sin häst, oavsett nivå? Helt sjukt.

Vad tycker ni om ämnet? Kom igen, säg vad ni tycker, + eller - spelar ingen roll.





Dagens ridpass

Hej, idag blev det ett ridpass på banan. Hon var ganska seg i början, men efter ett tag vart det lite mer fart på henne. I traven fick jag sitta och driva hela tiden, men efter ett tag fattade hon att man inte behöver driva hela tiden, så då gick det bättre. I galoppen var hon mycket piggare och väldigt sammarbetsvillig.

Jätte nöjd med henne idag, då jag inte behövde driva lika mycket som vanligt. Så blir en guldstjärna till henne idag :D




Dagens stall

Hej!

Ziro fick som sagt ännu en vilodag idag, men vi tog en promenad mot golfbanan eftersom det var golfspelare där. Tänkte att han kunde få kolla på dom lite, typ vänja sig. Vi hade lite sällskap av en annan häst, så då var han ganska lugn och tittade bara och var lite spänd. Sen vände vi och den andra hästen fortsatte, och då var det läskigare. Han frustade och spände sig och var säkert över 153 cm hög eller nåt ;) Han gjorde inget speciellt, men var spänd.

Jag släppte ut honom i hagen direkt efter det, så fick han äta lite gräs. Underbart att löven börjar komma ordentligt nu också :D Sommar snart ju :love:




Imorgon blir det ridning på en förhoppningsvis pigg ponny :D







Söt

Hej, idag var ju jag och tittade på kaniner. Så det blev att vi köpte en söt liten vit Löwen. Hon har lite gråa fläckar på ryggen och en grå liten nos, jätte söt :D





Eller hur är hon söt!? :)




Så söta!

Åh vad söta shettisar är :D Är skitsugen på att köpa en ;)



Alla bilder hittades på google :)






Glöm inte tävlingen

Glöm inte tävlingen :D ----> TÄVLING
 
Tänk på att vi inte är en skitstor blogg, så chansen är större att just DU vinner ;)





Hiss / Diss

En sak jag verkligen ogillar är syntetsadlar. Dom är extremt fula och ser billiga ut. Dom håller inte lika länge som en lädersadel heller. Det enda positiva är väl att man kan byta ut järnet, för att ända storleken lite. När Ziro behöver en ny sadel vilket antagligen kommer vara ganska snart (han har biffat till sig) så ska det absolut inte vara en syntet. Stor diss.







Gårdagens köp

Det jag köpte igår :)






Idag

Hej!

Idag får Ziro en till vilodag, med en liten promenad och massa mys såklart. Jag ska snart iväg och äta lunch, och har inte fixat tidsinställda, så ni får hoppas lite er på Jonna idag ;) Ska fixa maaaasssaaa tills ikväll och imorgon istället :)







Kanin

Hejsan alla! Idag blir det sent ut till stallet.. För vi ska åka och titta på och troligtvis köpa en liten kanin snart. Så ni kommer få se bilder på henne om det blir så. Har även två andra kaniner, så det är inte min första kanin, hehe :)






Dagens ridpass

Hej, dagens ridpass blev på ridbanan. Hon var faktiskt ganska pigg idag, inte jätte pigg, men lite ;)

Vi började med att skritta, det gick väldigt segt, fick driva på hela tiden, annars slutar det med att hon står där och halvsover, hehe! Sen gick vi lite snabbare och hon jobbade på väldigt bra. Vi jobbada mycket i galopp och lite på olika vägar över ridbanan och det gick bra. Kommer upp en film med lite galopp imorgon :)







Efter jag hade ridit en stund, sadlade jag av henne och skrittade lite barbacka. Var första gången jag gjorde det på henne och första gången för mig på typ 1000 år, hehe ;)





Jag vet att jag inte har uppsatt hår, så inga kommentarer på det ;)




Vlogg om inköpen

Här kommer vloggen om mina inköp :D










Dagens stall

Hej!

Idag hade vi kvällen i stallet. Red inte idag, utan tog en promenad istället. Jag tror att det blir samma sak imorgon, men det kan vara skönt för honom att få en liten viloperiod, även om det bara är 2 dagar. Det skulle bli varmt imorgon också, så han är nakenfis och ska jobba på brännan ;)

Vloggen kommer snart också :D





Angående tävlingen

Här kommer instruktioner till tävlingen :) Ni ska göra en läsarbild. Det kan vara på bara Ziro, bara Pi, eller på båda. Den behöver inte vara suuupersnygg, men vi vill se att du försökt.

1. Lägg upp bilden nedan på din blogg/bdb/facebook, skriv att du är med och tävlar, och länka våran blogg.
2. Skicka ett mail till [email protected] med en länk till inlägget/din bdb/din facebook. Har du gästlösen på bloggen/bdb eller privat facebook räknas bidraget ej. Det går även bra att kommentera detta inlägg med samma info som ovan
3. Hoppas att du vinner :D


Priset är ett urläckert täcke från Gold Medal. Täcket har kryssgjordar samt en lyxig bogplatta. Storlekar på täcket: 115-165 cm. Tävlingen avslutas den 25:e maj.




Lycka till!





Hemma

Hej!

Nu är jag hemma efter att ha avrit i örebro och shoppat. Först var vi inne på marieberg, och då köpte jag bara ett par solglasögon, och några linnen/t-shirts. Jonna och jag gick omkring lite därinne, och sen åkte vi till Till Häst. Vi kollade på lite priser som ni kan vinna, och massa annat. Jag köpte två par vita boots från globus, men bara det tror jag?

Sen när vi var klara där åkte vi in till hööks. Jag behövde ett par ridskor och chaps, och sen kollade vi på fler priser till tävlingen. Köpte iallafall ridskor och chaps, B-vitamin, ridhandskar och silikon droppar. Tror det var allt. Inne på hööks gick allt på 1300, och på marieberg 500, så jag har alltså lyckats slösa bort 1800 kr, varav 400 var mina egna ;) Haha, mamma är snäll...

Vlogg och bilder kommer :D




Filmen

Här kommer filmen sen gårdagens ridpass. Som sagt.. Kommentera inget dumt snälla :)






Snart

Nu har jag äntligen kunnat ladda upp filmen sen igår, tog ju typ 100 år att få det att funka!? Men efter 4 försök så gick det ;)

Så filmen kommer snart, håll utkik :D




Allra sista chansen!!

Fråga era sista frågor nu, vi svarar snart :D Frågestund --->HÄR





Bilder @ ugly ass me

Här får ni ett gäng gaaaamla bilder på samma fula chey :thumbdown:








Träning

Nu är det bestämt att jag ska träna på måndag. Ska bli riktigt kul med Pi's och min första träning. De flesta säger att det är en bra tränare, så det får vi ju hoppas :D

Ni som bor i karlskoga/degerfors har ni någon dressyrtränare att tipsa om?




Dagens ihopsläpp

Hej, idag har Pisan fått släppas ihop med 3 stycken ston som hon först skulle gå med. Hon ska byta hage då hon visade lite "kärleksfulla" sidor till valackerna när hon var brunstig. Så hon ska byta hage till stona. Så vi får väl hoppas att det går bra :)

Kommer ihåg första gången hon släpptes ihop med dom stona, hon blev bortjagad.. Men nu ska det nog gå bättre då de har lärt känna varndra lite mer :)

Bild från förra ihopsläppet, glada tjejen :P




Idag

Tja :D

Är på mucho najs humör, och att vädret är toppen gör det bara liiite bättre. Idag tror jag det blir ännu ett dressyrpass på ridbanan, med mycket träning på förvänd galopp, och även en del på skänkelvikningar och slutor. Jobbar vi hååårt, kanske vi kan starta en LA:1a i höst?? Än så länge kör vi våra LC, LB klasser ;)

Ska till stallet ikväll, så ni hinner ge mig 10 kommentarer om film OCH bilder från dagens ridpass. Just det, jag vill ha dom där 10, annars får ni nada ;)



Vet ni vem det där är BTW? Det är knappt att jag gör ;)





Shoppa Shoppa

Nu bär det av till marieberg och hööks med Nattis och hennes mamma. Så det blir shopping och mer shopping. Nerrå, men jag ska inte köpa jätte mycket saker.. Bara det nödvändigaste ;)

Har blivit ganska mycket shopping av mig på sista tiden. Först på gekås, sen på två djuraffärer i karlskoga och nu i örebro. Hehe, texten nedan stämmer in bra på mig :D






Rosa

Nu har Pisan fått på sig sin nya, rosa grimma. Så snyggt, hehe ;)






Eller hur passar hon i rosa!? ;)




Ändrade planer

Hej. Det blev lite ändrade planer angående idag. Istället för Degerfors värme och foder åker jag, mamma, och Jonna till Örebro. Jag behöver nya skor, kläder, och sen ska vi in på hööks och kika lite. Bara titta, inte köpa, men ni vet hur det är med sånt där ;)

Vlogg om mina inköp kommer när vi är hemma igen :)





Bloglovi'n

Följ oss med bloglovin, klicka bara på bilden :)












Bilderna

Här kommer några bilder sen ridpasset, det togs bara 11 bilder, så ni får dom bästa av dom ;)










Ridpasset

Hej, förlåt för kass update från min sida idag. Men har inte haft tid och inte orkat med typ ;)

Idag red jag på banan, hon var super seg, men det gick väl ganska bra.Vi började med att skritta fram ganska länge, sen jobbade vi på volter i trav och även lite galopp. Mamma tog bilder och filmade, så bilderna kommer upp lite senare ikväll och filmen imorgon.

Jag vill inte ha några taskiga/dumma kommentarer om filmen och hur jag rider. Jag vet att jag inte är bäst på att rida och att jag och Pi inte riktigt förstår varandra än. Så snälla, kommentera inte något sånt...

Sen red mamma ut en sväng och jag gick med, blev blandade gångarter i ca 20 minuter, så jag fick lite motion ;) Pisan var riktigt duktig på uteritten. Vi blev passerade av ett 10 tal cyklister, och Pisan stog där så lugnt, duktiga tjejen ;)




Jogga + tävling

Hej.

Har precis kommit hem efter en joggingrunda. Riktigt skönt måste jag säga, även fast jag har etremt dålig kondis just nu... Måste verkligen börja träna :O

Imorgon tänkte jag gå ner till Degerfors värme och foder, och kolla om dom kanske har något schabrak, lindor eller så som kan vara priset i tävlingen. Sen är det ju inget negativt om jag skulle komma hem med något åt mig själv ;) Men iaf, vad vill ni tävla om? Lindor, schabrak, ridhandskar?? You name it, och vi försöker fixa det :) Sen är det bra om ni skriver HUR ni vill tävla. Dvs göra en läsarbild, header osv. Det ska bli riktigt kul med tävlingen faktiskt :D







Shoppa!!!!

Fy fan va jag är shoppingsugen! Extremt mucho, så liksom jag måste shoppa :O Även fast jag inte har mer pengar än en skalbagge, men jag måste shoppa... Mest sugen är jag på ett par ridbyxor, från pikeur eller kingsland. Fast ändå, jag vill väldigt gärna ha en ny outfit, typ ljusblå... Jag får pengar snart iallafall, så vi får se vad det blir :D

Får ni också "shopping-ryck" ?;)



:D





Dagens ridpass

Idag red jag på ridbanan i det härliga vädret. Red på hackamore, men det funkar egentligen inge bra på honom, för han blir bekväm och hänger i tygeln istället för att bära sig själv. Försökte träna lite slutor, mne det gick inge bra alls, så vi hoppade det.

Travade på, inga konster utan bara hitta ett jämnt och lugnt tempo, böja och ställa hit och dit. Gjorde några skänkelvikningar, och det gick bra.

Jossan hade tagit fram ett hinder åt oss så vi kunde trava över en bom. Det gick till 200,77% utan problem. Så vi la upp bommen på ena sidan, och det var inga problem det heller :D Sen la vi upp bommen till ett räcke på typ 25 cm, och det var nemas problemas! Vi höjde räcket till typ 40-50 cm, och tog det i först trav och sedan galopp. Han hoppade som ingenting, och bjöd härligt mot hindret. I höger galopp kom han bra på hindret, men i vänster kom han helkonstigt, men hoppade ändå :D Gissa om jag är glad nu?? Ohja, känslan var underbar!

Sen efter ridpasset följde vi med Annie och Lego på en liten promenad :)


Söta hästar, ful männsika :P





Mot stallet

Snart ska jag åka till stallet. Ska rida på banan tror jag i mina nya kläder ;) Sen ska vi packa in alla nya saker som vi köpte. Typ grimmor, ryktlåda, borstar mm. Så det blir nog ganska länge i stallet för min del! Men det är bara skönt när det är såhär varmt. Typ 20+ ute, super :D

Vill ni se film från ridpasset? Då kanske mamma kan filma det.. Om ridpasset går bra såklart ;)




Chiiiilllllllaaa!!

Chacha! Haha, nerrå... Hej!

Vädret är dundervarmt, solen skiner, och jag ska jobba på brännan :D Jag är hur blek som helst, och jag har skitsvårt att bli brun. Jag blir som en kräfta, sen vit igen...suck... Jaja, det är bara jobba^^ Om jag inte redan gör det, jag kanske fortfarande är i stallet, ska jag ta mig ett glas cola, gå upp på taket och lägga mig på en filt i bikini, och sen chiiillaa! Dunka lite musik, och ta det lugnt. Det känns verkligen som att det börjar bli sommar nu :D

När Ziro och jag red ut igår var det en hel del blad på väg fram, och vi såg till och med en ödla! Lite äckligt, men vååår! Vi såg massa fjärilar också, och en landade på Ziros mule, vilket han inte gillade ;)








Kingsland summer 2011

Jag måste faktiskt säga att jag är besviken på kingslands summer collection 2011. Det finns inget liksom "wow, den måste jag ha". En del saker var dessutom riktigt fula.



Euw på tröjorna. Varför inte bara klippa ihop några du redan har liksom? Tråkiga färger dessutom, dom säger inte "sommar".

Det som var OK/typ snyggt, var dom här:



Hihi, gillar rosa :D Men ändå, inte imponerad...







Idag

Hej!

Idag tror jag att jag ska göra det jag tänkte göra igår :) Ställa upp två hinderstöd på hoppbanan och lägga en bom imellan, så han får trava/galoppera över samtidigt som han är mellan hinderstöden. Funkar det till 110% utan problem kanske jag lägger upp bommen på ena sidan, typ 10-20 cm högt.

Jag och Jonna ska snacka lite, om tävlingen, och eran påsköverraskning :D Vi ska försöka komma på något mer roligt, kanske ett barbacka race på dressyrbanan, med 100% chans för att jag flyger av min toker ;):love:







Godmorgon

Godmorgon, har precis vaknat och sitter nu i soffan och bloggar.

Tänkte berätta lite om hur jag har planerat min dag idag! Jag ska till stallet vid ett och luncha hästarna. Efter det ska vi åka och vaccinera min hund Ebba. Sen blir det tillbaka till stallet och rida lilla Pisan. Det kommer bli några bilder och kanske film!? Vi får se ;)






Hiss / Diss

Dagens diss, och samtidigt hiss går till ridskolor.

Diss: Hästarnas skötsel. Många hästar får knappt vara ute, står i trånga boxar/spiltor och i stressiga stall. Uteritter finns knappt på schemat, och många hästar vantrivs och får ovanor som vävning, krubbitning osv. Flera hästar får gå förkylda, med dåliga fötter, ja listan kan bli lång.

Hiss: Har man inte råd/erfarenhet nog med egen häst är det bra att lära sig. Ridskolorna ger många barn något att syssla med, istället för att göra dumma och farliga saker. Barn lär sig vad ansvar är, och att hästarna är stora men man kan bestämma över dem iallafall. Man måste respektera hästen för att hästen ska respektera en tillbaka. Mer kommer jag inte på.

Det är både hiss och diss. Hissarna och dissarna gäller inte alla ridskolor, det varierar mellan olika skolor.


(googlebild på en sjuk häst) En del ridskolehästar kan påminna om det här. Som tur är har vi här i degerfors/karlskoga bara bra ridskolor (vad jag vet), som tar hand om sina hästar :)

Hur ser det ut på era ridskolor?





Air-väst

Det har visst kommit någon slags ny väst? En säkerhetsväst som blåser upp sig när man ramlar av, typ som en krockkudde i bilen. Själv fattar jag inte hur det går till... Känner västen när man ramlar av eller? För det är ju ingen idé att ha den om den blåser upp sig EFTER att man ramlat av.

Topp modern teknologi: En helt ny typ av säkerhetsväst lanseras nu i Sverige av säkerhetsföretaget TryggSaker.se. Hit-Air® säkerhetsvästarna bygger på den senaste teknologi inom skyddsprodukter och har bla vunnit första pris vid Salon du Cheval i Paris. Säkerhetsvästarna består av CE certifierade ryggskydd (model M) samt ett revolutionerande airbag-system. Vid händelse av en olycka då ryttaren (eller kusken) kastas av utlöses omedelbart den inbyggda luftkudden (fem tiondelar av en sekund till maxtryck) och skyddar då ryttarens nacke, ryggrad samt bröstkorg. Aktiveringen är enkel och helt automatisk.


Låter bra annars, men inget jag skulle våga använda vid t.ex fälttävlan. Tänk om den inte skulle funka.




Fin var den inte heller...





Dagen i stallet

Hej, jag kom hem runt klockan halv sex idag. Då städade jag lite snabbt ute hos kaninerna och åkte sen till stallet. Började med att mocka och fixa med allt i stallet. Sen hämtade jag Pi från hagen och gick lite med henne, typ i 10 minuter, så hon fick vila idag. Sen tog jag in henne och gav henne lite omvårdnad och kärlek, hehe ;)

Så har dagen i stallet sett ut.. Imorgon ska jag rida på eftermiddagen, blir nog på banan. Förhoppningsvis kommer det bli några bilder :)






Tillbaka!

Hej, nu är jag hemma och tillbaka på bloggen :D

Min updatering har ju varit 0 idag.. Men imorgon är jag med igen och bloggar ;)
Kommer upp ett inlägg lite senare om min dag i stallet idag!




Vi kör en tävling

Okej, ni är med på tävling, så vi kör :D Jag ska snacka lite med Jonna, occh sen återkommer jag om vad vi ska köra, priser o.s.v :)




Bloggtävling?

Skulle ni vara intresserade av en bloggtävling?? Vinsten kunde vara ett schabrak, benlindor, ah you name it! Kom igen nu, lite roligt ska det väl vara? :D





Dagens ridpass

Hej! Idag hjälpte jag Jossan att bygga en sjukhage åt Prisse, och det var nog det enda vettiga, för sen blev det oseriösa saker... Hann inte rida, men jag skäppte honom på ridbanan och tränade lydnad med honom. Skickade iväg honom, och sedan kallade jag in honom. Filmade lite, så den filmen kommer sen :)

Det gick bra, och sen fick han följa efter mig när jag vände, sprang, backade osv osv. Han är med på minsta lilla grej! Vid ett tillfälle stog jag vänd mot honom, och vände mig åt höger och vänster, höger och vänster. Vi stog och likosom "gungade" i sicksack. Jag försökte lura honom lite, men det funkade inte alls ;)


Bilden har nada med texten att göra.





Idolbild

Har fått flera idolbilder nu, och det är jättekul :D Hon som gjort den här har ingen blogg, men hon heter Emelie iaf, så tack :D


Bilder skickas till [email protected] :)





Gah,,anfafjadfafafknlkamsdc

Gah, jag har absolut 0,00 att skriva om! Jag kommer inte på något alls! Ge förslag, annars blir updaten lidande ;) Ge mig något bara, jag fixar det :)




Idag

Hej! Idag tror jag att det blir ett dressyrpass, bara lite lätt och lösgörande. Ska även prova att ställa upp två hinderstöd och lägga en bom på marken mellan dom, och sedan trava och galoppera över. Funkar det utan problem kanske jag lägger upp bommen på en sida, typ 10 cm? Något sånt.

Brukar ni variera eran ridning, eller håller ni er till en viss sak? :)







Vlogg 2

Haha, varför gör jag ens vloggar?? Jo, för jag älskar att skämma ut mig själv ;)







Köpet

Tänkte visa lite bilder på vad jag köpte idag..
Här kommer bilderna ;)








Ryktlåda
Kam
Borste
Flugmedel
Lädervård
Hästgodis - morot
Hönät - rött
Grimma - rosa med små hästar på
Grimma - svart, vit, grå randig
Svarta "stalldörrs krokar"
Regntecke, ofodrat
Ridbyxor - gråa
Ridbyxor - svarta
Chaps - svarta
Munktröja - vit, mörkrosa
Väst - ljusrosa

Allt ifrån Gekås ;)




Vlogg 1

Jag kommer faktiskt inte ihåg den här, fast jag gjorde den idag? :s





Dagens ridpass

Hej! Nu har jag kommit he från stallet, och snart ska jag chilla på gräsmattan, sol nivet ;)

Vi red ut idag, och det gick jättebra. Han stannade någon gång för att testa, men sen klev han glatt på. Vid ett tillfälle när vi skulle gå stog det en hund på en veranda. Jag tänkte att den kommer väl inte göra något...fel... När vi var 10-15 meter ifrån den sprang den mot oss och skällde, och Ziro som redan var lite halvspänd flög upp i luften, vände sig om 180 grader och skulle springa hem. Det var 1 cm ifrån att jag ramlade av. Hunden var som tur kopplad, men fortsattee springa omkring på gräset och skälla. DÅ kom det ut en gubbe som sa till hunden. Gah, jobbigt? Ah, bara lite :mad:

Sen gick resten bra :) Han var lite spänd imellanåt, men oftast var han bara glad. Vid ett tillfälle lät jag honom galoppera i valfritt tempo, och jävlar vad det gick! Han tyckte det var skitkul, en lyssnade fint nät jag bad honom bryta av. Duktiga lilla skit!

Kommer 2 vloggar lite senare :)




Gekås

Idag var jag på Gekås och shoppade lite :D

Köpte många hästsaker men också andra kläder och saker till mig. Det kommer bild på det jag köpte lite senare. Så håll utkik efter det ;)

För er som inte vet bor halva min släckt i halland. Så jag har varit på Gekås miljontals gånger, så det är inget nytt för mig, hehe ;)




Gårdagen

Hej, igår red mamma ut.. Blev lite blandade gångarter, så Pisan fick en skön uteritt. De hade lite sällskap också, blir ju lite trevligare då :)

Ville bara säga att Pisan mår bra och att hon fick en uteritt ;)

Skrivar mer om vad jag har hittat på idag lite senare :D




Idag, rida ut?

Hej!

Nu är jag nog i stallet, och rider ut (tidsinställt). Det skulle bli toppenväder, och med tanke på det hårda och svettiga passet igår passar det perfekt att rida ut :) Bara busa, inga krav eller så. Fast jo, att han ska gå framåt såklart ;) Såg att den där farliga grävskopan står kvar, men vi kommer nog förbi den helskinnade. Han är så mycket tönt man kan vara, och var 15e meter vänder han sig om med ett ryck och tror att något följer efter oss, typ ett LEJON! Shiet, farliga grejor...

Ska se om jag kan fixa en vlogg, eller iallafall bilder, uppifrån ;)







Hiss / Diss

Något som jag inte tycker passar i dressyr är gummiboots. Dom är väl lätta att rengöra, men det ser fult ut. Skulle hästen ha broddar och råka trampa sig går dom lätt sönder. Läder / neopren ska det vara, fast helst läder ;)







Glöm inte, sista chansen!

Sista chansen att fråga något, när Jonna kommer hem ska vi fixa en påsköverraskning åt er, sen svarar vi :)

Frågestund --->HÄR




Film från Anna-träningen

Här är filmen :D








Filmen är på G

Håller på att ladda upp filmen, vilket går...snabbt. Den kommer iallafall, jag blåser er inte ;)

Måste faktiskt säga att jag är riktigt trött. Klockan är liksom 21, det är lov, och jag är trött?? Det är fel på mig, så måste det vara ;) Jag ska fixa inlägg till imorgon också, så händer det något på bloggen iallafall :)





Så jävla lycklig

Alltså jag kan inte ens beskriva hur jävla lycklig jag är! Allt i mitt liv känns typ perfa! Jag har världens bästa ponny, världens bästa föräldrar, kompisar, allt. Jag har varit ganska depp, ah ni vet varför, men helt plötsligt känns allt bra? Jag har inte riktigt vetat hur det känts, det var ju så länge sedan men det är underbart! Jag vill bara skrika, skratta, gråta, jag vet inte vad. Bara jag får hålla om min ponny, och att han inte försvinner är allt perfekt! Skulle han av någon anledning försvinna, då lovar jag att aldrig kommer andas igen.


:love::love::love::love::love::love::love::love:





Dagens ridpass

Hej!

Är hemma från stallet nu. Det var ju träning för Anna Aneheim idag, och det gick ganska bra. Vi började med galoppen, och där blir han lite tjaffsig och slänger upp huvudet. Det blir automatiskt att jag tar lite för mycket i tygeln, men det gick bättre sen. Jag behöver släppa efter på tygeln och driva på. Han ville stundtals inte bära sig i galoppen heller, men mot slutet gick det superbra, även om det gick lite fort. Vi la ett par volter, ca 15 meter stora och han var mjuk och fin. Haha, han är så töntig! Det låg lite bajs på spåret, och då hoppar han över och byter galopp... Inte trampa, akta fossingarna!

Vi jobbade mycket på fattningarna också, och dom flesta tog han bra men en gång ville han absolut inte, utan gick och latade sig. Jag la på spöt lite lätt på rumpan, men han är sååå tönt så han slänger självklart upp rumpan, min älskade lilla gayman!:love:

I traven kändes han ibland sådär tung i handen, men oftast gick han som en klocka :D Han hade en egen bjudning, fast ibland latade han sig lite så jag fick säga till. Vi jobbade mycket på rakt spår, böjde hit och dit. Han jobbade bra med baken, och Anna såg en fin skillnad sedan markebäck, och att vi kunde komma långt med mer träning och styrka.

Film från passet kommer :D



Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig! :love:




Söta små ponnysar

Hej, här i halland är det jättefint väder! Solen lyser och det är varmt :D

Idag var jag på besök hos två små ponnysar som vi var och skötte om lite i sommar. Så sjukt söta är dom.. Men inte sötare än lilla Pisan, hehe ;)




Jätte gulliga ^^




Utställning

Hej! Jag är riktigt sugen på att ställa ut Ziro. Han vann en utställning som föl, så jag skulle vilja se vad dom säger nu.

Jag har kollat lite, och den 21a augusti är det en i Örebro, och då hinner vi träna innan också :)

Såhär går en utställning till:

Först samlas alla klassens deltagare i ringen. Därefter tas ponnyerna fram en och en för bedömning medan de andra väntar på sin tur. Kom i tid och håll koll på vem som är i tur in för bedömning. Vid bedömningen skall du först ställa upp ponnyn framför domaren med den manfria sidan mot honom eller henne. Ponnyn ska stå så att domaren ser alla fyra benen . Därefter visas ponnyn i skritt och sedan i trav. I skritt ska ponnyn röra sig lugnt men med framåtbjudning. Du ska gå vid bogen på ponnyns vänstra sida. Tyglarna håller du som när du leder ponnyn, i höger hand under ponnyns haka och tygeländen i vänster hand. I trav tar du tygeländen i höger hand. Ponnyn skall röra sig snabbt medtaktfasta rörelser. Föl visas delvis lösa, träna så att fölet är lätt att fånga in.

Tror det skulle vara jättekul :D




Jag älskar dig


Jag ville bara säga.. Jag älskar dig <3

Jag har gått från att rida 3 gånger i veckan och sitta framför datorn flera timmar om dagen, till att ha min egen lilla Pi. Hon har livat upp mitt liv från 0 till 1000. Jag vill träffa henne varje dag och bara mysa, jag längtar till att få rida. Allt är bara så fantastiskt i mitt liv just nu. Tänk vad ett liv kan göra stor skillnad för någon annan <3




Hur gulligt?

Asså hur sött är inte det här?? Söt ponny och riktigt tuff liten kille ;)







Dagen

Idag blir det nog ridning för Pisan. Mamma kommer antagligen rida på banan eller i ridhuset. Men vem vet.. Kanske blir en uteritt!? ;)

Jag ska iaf äta tårta och vara på KALAS.. Haha, men jag längtar ju såklart lite till Pisan, men jag vet att hon har det bra och att hon blir riden :)




Idag

Hej på er alla!

Idag är det tränign som står på schemat. Tränaren är Anna Aneheim, samma som i markebäck. Tyckte att hon var superbra och jag ser fram emot träningen :D Outfiten ska nog vara vit. Vitt schabrak och lindor för Ziro, och svarta ridbyxor, svart pikeurväst, stövlar, och en vit tröja för mig.

Pappa är med och filmar, medans mamma är på stallmöte. Mötet är klockan 16, men min träniing börjar 16. Skitsamma, mamma fixar det där ;)


Bild från markebäck.





Matvrak

Som ni kanske har märkt är Pisan lite rund och väldigt matglad.. Haha, hon älskar mat ;D





Snyggingen nummer 1! <3




Mitt största vill ha!

När jag fyller år är det här mitt nr 1 på önskelistan. En Charles Owen Wellington Classic. Så snygga hjälmar, och vad jag har hört är dom väldigt bekväma också. Inte helt fel. Min Jackson är ganska hårt inuti, så jag använder den bara på träning och tävling... Dom kostar mellan 2.000-3.000, beroende på vart du köper, och om den är blingad eller inte.

Jag har hittat en sida där företag säljer på auktion, och priset ligger mellan 1.200-1.400. Inte särskillt dyrt för en sån hjälm. Det får nog bli en sån :D









Godmorgon!

Godmorgon alla morgonpigga.. Nerrå, men klockan är ju inte så mycket för att vara söndagsmorgon ;)

Det är jätte svårt att komma på något att skriva om nu när jag inte kan ta några bilder eller skriva om dagen i stallet.. Så ni får jätte gärna komma med förslag på något ni vill se/läsa :)




God morgon

God morgon på er!

Jag ska försöka hålla igång updaten idag också, men har inget att skriva om...alls... Får sitta och tänka här, för igår kom jag bara på 2-3 saker :S Aja, vi får väl se vad det blir. Vad vill ni läsa om???





Frågestunden!

Ställ lite frågor så svarar vi snart :D

Frågestunden ---> Här




Hur var det då?

Hur tycker ni att min update har varit idag då? Jag har fått blogga nästan helt själv, men jag tycker att jag gjorde ganska bra ifrån mig ;) Fick väl upp runt 8 inlägg? Något mer eller mindre kanske. Nu ska jag sätta mig och fixa tills imorgon också. Suck... Har NOTHING att blogga om, men jag får väl hitta på något :)





Ziros pappa?

Inlägget om Ziros pappa försvann visst?? Skriver om det iallafall :)

Feno-Me var bruksprovsvinnare 2003! Han fick 9,07 som hopphingst och 8,75 som dressyrhingst! Han gjorde både domare och testryttare lyriska.

Bruksprovsnämndens ordförande gratulerade Sveriges ridponnyuppfödare som hade denna sällsynt fantastiska hingst att betäcka med.

Överlägset vann Feno-Me kvalitets-bedömningen i september 2003 och blev Sveriges högst bedömda ponny genom tiderna! Hans poäng som hopponny 9,64, allroundponny 9,31 och dressyrponny 8,92.

Feno-Me är en intelligent ponny med en fantastiskt hoppförmåga som redan som treåring visade en härlig ridbarhet och samarbetsvilja. Han har utmärkt teknik och en helt korrekt språngkurva samt kapacitet och försiktighet. Förutom sin härliga hoppförmåga fick han också 8 - 8 - 9 - 9 på gångarterna.
Feno-Me har ett vaket men lugnt och behärskat temperament.

Feno-Me används av medvetna uppfödare som
avlar ponnyer med hög ridbarhet och god
hoppförmåga, hans föl charmar alla då de är orädda, framåt och vänliga. De letar hinder, de visar att de älskar att hoppa säger många uppfödare som har "en Feno-Me." Hans avkommor är även framgångsrika inom dressyren.







Några av Feno-Mes framgångsrika föl o unghästar
EG Felix, hingsföl född 2005 e: Feno-Me
fölchampion i Sörmland med 48p. Uppf: Eva Gustavsson

San Ziro, hingsföl född 2005 e: Feno-Me Reserve
fölchampion i Sörmland med 47p. Uppf: Anna Gårdlund Teiling.

Fairy Winkle M
, stoföl född 2004 e: Feno-Me
5:a Riksutställningen 2004 med 9 8 7 8 7 8 =47p Uppf: Agnetha Hjortsparre





Bilder från ridpasset 3



Så, det var den 3:e och sista bomben :D Visst är han snygg min lilla kung? :love:





Lyssna :D

En riktigt bra låt får ni av mig :D





Framme

Hej, nu har jag tid att sitta framför datorn en stund ;)

Vi kom hit ungefär 17.30. Så har varit här en stund nu :) Vi ska åka och shoppa på Måndag, så ni kommer få se inköpen på måndag eller tisadag. Tog ju som sagt bilder på Pisan i hagen idag. Kommer upp i lite olika inlägg och en liten bildbomb imorgon, har nog redan skrivit detta, men strunt samma ;)





Bilder från dagens ridpass 2



Det var del 2, och snart kommer del 3 :D




Bilder från dagens ridpass

Här kommer bildbomben :D




Del 1 iallafall ;)





Även Ziros bror

Hittade en film på Ziros halvbror också. Visst är dom rätt lika?? Fast när man får fram Ziros gångarter har han bättre steg ;)








Dagens ridpass

Hej på er!

Idag red jag som sagt på ridbanan, och han var pigglutt :D I skritten gjorde jag en del skänkelvikningar och volter för att han skulle lugna sig, men direkt jag la på spöt var det protester. Han är överböjlig i nacken, så han kan lätt knocka till en. Det är det han gör. Slänger med huvudet alltså, inte knockar till en ;)

Han slutade sen iallafall och jobbade bra. I traven gjorde jag i stort sett samma sak, fast med en del ökningar också. Han jobbade på bra, även om han kollade på en del annat. Formen var faktiskt riktigt fin idag, i alla gångarter :D Fast i galoppen blir han lite tjaffsig och ska slänga med huvudet, men sen jobbar han bra när man säger till honom.

Dagens outfit var marinblå för Ziro, och svart-vit för mig. Mamma tog ca 600 bilder, så vänta er bildbomb/er. Filmade inte, då jag måste kunna aktivera min bdb också ;)



Smakprov :) Lägg märke till att min chaps har gått upp xD





My Little Heart


My Love. My Sweetheart. My Best Friend.

I Love You




Sitter i bilen

Hej, sitter i bilen nu. Har typ 2 timmar kvar av resan. Jag ville bara testa att blogga via mobilen. Funkar ju ganska bra hitills ;) Pisan ska nog vila idag, hon har ju jobbat hela veckan. Jag kommer skriva lite om hur det är hemma, men jag kommer hitta på andra saker att skriva om också ;)




Några preliminära tävlingar

Här är några tävlingar jag planerar att åka till. Listan är bara preliminär, så det kanske blir några ändringar. Ja, det blir det säkert. Det är ju en del klubbar runt om i värmland, inte bara i örebro län som man kan åka till :) Funderade på om jag skulle satsa på att kvala till 6-års championatet, men sen kollade jag vad som behövdes för att kvala... Vi stryker det, haha!









Idag

Hej!

Idag tror jag det blir ett dressyr / bompass på ridbanan. Bara lite travbommar, inga hinder. Ska inte rida så hårt, utan bara träna på lite olika saker. Förvänd fattar han ganska bra hur han ska göra nu, min duktiga lilla skit! EM nästa?;) Jag ska fixa bilder / film. Vad vill ni helst ha? Kan inte fixa båda, så välj något :)

Jonna är ju borta tills på tisdag tror jag, så ge mig förslag på inlägg tack :D Ska försöka uppdatera er så mycket jag kan, sen får ni väl skälla på mig om jag skulle lata mig...








Är ni uppe med tuppen??

Hej, och god morgon / förmiddag!

Är ni uppe med tuppen? Ser ut att gå mot besöksrekord idag, skitkul :D Jag är på såhäääääär mycket på skrivhumör, så bara säg till om ni vill läsa om något speciellt.

Jag har redan fått en del gjort. Bytt vatten åt fiskarna i en timme, ca 180 liter. Har fikat med familjen, och kollar på TV nu. Haha, så mycket kanske det inte var men det känns som det^^ Vet inte direkt när jag ska till stallet, men i eftermiddag någon gång tror jag. Tänkte filma stallet, både inne och ute. Har fått önskningar om det ganska länge nu, så jag får väl röra på fläsket ;)








Packad och klar!

Hej, nu har jag packat klart väskan och ska bara duscha, sen åker vi.. Mamma och jag hade ju utsläpp idag, så var ju i stallet tidigt och gjorde alla "stallsysslor", typ fixa hö och mocka. Tog några bilder på Pisan i hagen, blev inte så många bilder, men runt 40 iaf :) Ni kommer få se bilderna i lite olika inlägg, så blir ingen bildbomb i ett och samma inlägg, men blir andra inlägg med bilderna i, om ni fattar :P


En av bilderna, så söt ^^




Hiss / Diss

En sak jag hatar är tävlingsstall. Hästarna blir som robotar, helt livlösa tävlingsmaskiner. De flesta iallafall. Hästarna får ingen kärlek, utan rids, och stoppas sedan in i boxen igen. Inga uteritter, ingen busridning, bara träning, träning, tävling, tävling. Helt ok att hästen tävlar mycket, men man måste ju ta pauser och bara ha kul Dom här hästarna får nästan aldrig vara hästar. Många får inte ens gå ut, utan aktiveras i skrittmaskiner. Hur kul är det liksom? Men det är allt dom känner till, stackars hästar. Stor och fet diss.



Hästarnas vardag...





Utsläpp, nu åker vi

Hej, idag har vi utsläpp på morgonen. Så är troligtvis i stallet nu.. Ska fixa alla saker i stallet och ta några snygga bilder på Pisan tror jag ;) Sen åker vi till halland, ungefär fyra timmars resa. Men ska försöka vara aktiv även fast jag inte kommer träffa Pisan förrns på Tisdag då vi kommer hem. Men mamma kommer ju somsagt rida och så, så jag kommer väl kanske skriva lite om det och såklart mina inköp från Gekås/Ullared :D

Ni får väl ha det så bra och får hoppas att Nattis kanske är lite mer aktiv ;)


Kram på er!




Bloglovin

Följ oss med bloglovin HÄR





Härliga familjen Busk!

Hela familjen Busk är så härlig! Ett exempel:




Varför stressa när man kan chilla? Ninja visar hur det ska gå till ;)





Inköpslista

Några saker som jag skulle vilja ha just nu, ska försöka hitta något vettigt att köpa på Gekås, så får se om det finns de sakerna som jag vill ha ;)

Ridbyxor
Ridstövlar
Ryktlåda
Regntäcke
Grimmor

Lite sånnadära allmäna saker som jag behöver, kommer säkert komma på miljontals andra saker som jag vill ha lite senare.. Haha ;)




Film

Filmen från löshoppningen :) Det blev mycket på Pi, men Ziro filmades bara några gånger, då alla jobbade med att styra honom ;)








Löshoppning

Idag löshoppade vi ju Ziro och Pi, först hoppade Ziro och sen Pisan.

Tyckte det gick ganska bra, hon viste vad hon skulle göra, men först var hon lite såhära "måste jag hoppa!?". Men sen gick det susen och hon hoppade hinder runt 1m, nått sånt. Så hon hoppade på bra i slutet, film på det kommer ju som sagt lite senare :)


Bild på Pi och hennes förra ägare :)




Frågestunden!!

Frågestunden hittar ni HÄR





Dagens ridpass

Det vart ju ingen ridning, utan vi löshoppade Pi och Ziro. Först fick Ziro köra.

Han sprang gärna bredvid hindrena, så jag fick springa med honom en bit mot dom så hoppade han. Han tyckte det var skitkul, fast han gör ingenting i onödan, så det gäller att vara snabb och styra honom. Han hoppar ju med bra teknik, men vi hade inte hindren högre än kanske 50-60 cm. Det var ju bara hoppning så att han skulle tycka det var kul, inte för höjden.

Sen hoppade Pi, men det får Jonna berätta om ;)

Film kommer :D








Åka bort

Hej, jag ska åka till mina kusiner och släckt i halland i helgen. Så jag kommer inte vara så aktiv den helgen. Kommer kanske skriva nått inlägg, men det kommer kanske inte vara så inriktat på Pi. Så ni vet..

Mamma kommer vara i stallet och rida Pi. Så hon kommer få motion och kärlek ;)

Jag ska ju till halland och till Gekås-Ullared. Kommer köpa några billiga ridkläder och några saker till Pi. Ni kommer såklart få se vad jag köper om ni vill? Så Nattis får hålla igång här på bloggen och vara aktiv och uppdatera er.. Jag åker på lördag eftermiddag, så ska till stallet på morgonen :)


Mamma och Pisan <3




Hejhej!

Hej!

Ska snart iväg till stallet, och jag tror redan att jag mår bättre :D Jonna och jag ska lösahoppa våran småskitar på ridbanan. Blir nog en enkel kombination, bara lågt för Ziro så att han ska tycka att det är kul. Tror det ska gå bra, då han inte har några som helst problem med bommar. Jag ska filma honom, och Jonna ska filma Pi, så ni kommer få filmer :) Ska se om jag tar med fotokameran också, så får ni bilder också.

Stackars Ziro... Det stog att det skulle bli sol och 15 grader i skuggan idag, så Ziro är nakenfis. Han fryser nog, lille bebbi :(



Ni får en random, gaaammal bild på mig och min första häst Sigge. R.I.P <3





Gammal film

Jag tittade lite på gamla filmer på min mobil igår. Då hittade jag en film då jag rider en häst i ett ridhus. Blev ganska förvånad, jag var helt oerfaren och typ nybörjare. Men ändå går hästen i form, för det mesta. Så jag tänkte bara säga att jag tror Pisan är ganska svår att få i form. Som sagt har jag även fått Ziro i form på direkten jag red typ. Så jag kan ju ganska bra.. Haha, men jag ville bara säga att jag inte är helt sådär oerfaren ;)




Dagens

Hej, blev inte utebanan idag. Utan blev ridning i ridhuset, vilket går ungefär lika bra. Hon är bara lite knäpp då hon styr mot stolparna i ridhuset hela tiden, så man får vara med och svänga tillbaka henne, eller hur man ska skriva.. Men gick iaf bra, kunde börja galoppera från skritt, vilket känns jätte bra :D

Vi red inte precis så hårt idag. Men blev ett litet pass iaf ;)
Gick väl skapligt bra idag, men är nöjd med henne :)

Blev inga bilder, men ska tra någon annan gång ;)




Dagens ridpass

Hej!

Jag håller på att bli sjuk, och hade ingen ork att rida idag, men hoppade upp och skrittade ut en bit barbacka, med sällskap av lilla Jossan-Kossan :D Det gick bra för det mesta, men på en av golfbanorna stog det en grävskopa som inte stått där förut... Dom där sakerna attackerar ju på 1 sekund, farliga grejor :O

Fick hoppa av och leda förbi honom, då han började småstegra och frysa fast i marken, men då gick han. Vi gick genom skogen sen för att slippa gå tillbaka samma väg, och då hoppade jag upp och red vidare. Det var riktigt mysigt, även om han på 0.05 sekunder har en kvist, blåbärsris eller liknande i munnen ;)

Jag har knappt någon ork till att sitta här, så ni får mer update när jag kommer hem från skolan imorgon. Måste dit och ha någon slags redovisning?



B-ponnyn heter San Ziro, och har en rooompa!!





Barbacka, hoppning

Hej, jag funderar på att testa rida barbacka på Pi snart. Någon gång till veckan eller i helgen. Ska bli lite kul, eftersom jag inte ridit barbacka så mycket och testa min balans lite. Men blir nog lite försiktigt i början, får se hur det känns. Hehe, får väl hoppas det går bra! Blir nog på banan då, eftersom det är så många stolpar i rihuset, så ramlar jag av då jävlar smäller det, nerrå ;)

Tänkte även löshoppa Pisan någon dag. Hon är ju väldigt duktig på att hoppa, vilket inte jag är. Har bara hoppat små kryss ett fåtal gånger. Så det blir löshoppning eller små hinder, vad tycker ni? Kommer varjefall filma då :D Pisan har ju faktiskt hoppad 120cm tror jag det var. Så hon är ju jätteduktig :D




Bloggen

Hallå alla, statistiken sjunker. Det är inte snällt ;)
Som Nattis skrev förut.. Vad tycker ni om bloggen? Bra, Dålig, Tråkig, Rolig..?

Kommentera!




Fråga

Frågestund här!





Åker

Nu åker jag till stallet. Blir inga bilder från ridpasset, min kamera har slut på batteri.. Men kanske blir några mobilbilder i boxen, vi får se ;)

Måste filma någon gång när jag rider och filma lite andra saker med Pi. Känner bara att Nattis lägger upp filmer, hehe ;) Har fått en kommentar om att ni vill se det, så ska försöka fixa det snart :D


Snyggaste ;)




Hiss / Diss

Allt annat än vita benlindor / skydd på tävling tycker jag är urfult! Det blir en stor diss på att ha något annat. Inte naturvit eller så, utan VIT ska det vara. Ha vitt bör man, annars dör man. Eller hur var det an sa? ;)








Hej

Hej, just nu sitter jag på pappas jobb och ska anrt åka på kvartsamtal. Hehe, super kul!! Idag var det ju sista dagen på prao, vilket är ganska skönt. Haha, var väl inte det roligaste precis ;)

Tänkte rida påridbanan idag, det är ju så fint väder just nu. Så det blir nog ute på banan som gäller. Bloggar mer sen, nu måste jag åka..


Vi har super kul på prao.. ;)




Påsköverraskning

Nästa vecka är det ju påsklov, och ni kommer få en överraskning. Kan inte riktigt säga vad, men det kommer vara lite töntigt och roligt ;) Längtar tills det är klart, och jag hoppas ni blev lite nyfikna nu?


Tror att jag rider på ridbanan idag. Träna en hel del övergångar och sitts, samt kanske lite förvänd. Ska se till att få den förvända galoppen filmad, så får ni se hur vi ligger till. Det var sista praodagen idag också, och imorgon är det en kort dag i skolan, sen påsklov :D Det kommer bli MASSA och rolig update. Lite frågor till er, filmer, bilder, och mycket mer. Jonna och jag måste dra iväg och handla lite till bloggen, för så ycket älskar vi er ;)

Hur tycker ni bloggen är? Bra, dålig? Viktigt att ni svarar, så vi kan hålla det så, eller bättra på något :)








Ziro busar på ridbanan

Filmen från igår :D









Kom igen

Ni måste ju ställa lite frågor till frågestunden.. Har bara fått 3 stycken frågor för tillfället, så fråga på bara ;)

Frågestunden hittar ni HÄR




LC:2 - Film

Har äntligen fått ladda upp filmen, så här kommer den :D








Första träningen

Hej, tänkte berätta att jag antagligen ska träna för första gången med Pi på påsklovet. Ska bli riktigt kul och hoppas på en bra tränre, men de säger att hon är bra, så det får vi väl hoppas ;) Vi kommer inte behöva åka någonstans med Pi, tränaren kommer till stallet. Får hoppas det går bra och att hon hjälper oss med det vi behöver träna lite mer på. Så jag är positivt inställd på det ;)




Dagens ridpass

Hej, idag red jag på utebanan. Hon var riktigt pigg idag vilket gillas! Tränade inte så mycket på att få ner henne i form idag, tränade mer på min sists och tänkte lite mer på det.. Hon böt snabbt i dom olika gångarterna och var kvick på att byta :D Vi gjorde volter i skritt, trav och galopp, vilket gick jätte bra. Så ett jätte lyckat pass :)


Sötast <3




Dagens ridpass

Idag blev det som sagt ingen ridning, men jag släppte honom på ridbanan, och han var CRAZY! Han sprang och hoppade hit och dit, bakuter och sken i full fart. Jag filmade lillskiten, så jag ska testa ladda upp det så kommer det imorn :D

Pysslade med honom, borstade och gosade och sådär. Sen gick jag en promenad med honom och hoppade några diken (till fots). Han tvekade lite, men sen hoppade han och tyckte det var skitkul :D


Visst är hans nya grimma snygg? Den passar honom perfekt, min lilla huligan ;)





Vloggen!!

Äntligen har jag kunnat ladda upp vloggen :D









Söta ni är :D

Fick en gullig läsarbild :D Tack! Bilden är gjord av elinelinofc @ bdb.





Vill du också skicka in en bild? [email protected] :)







Drar till älsklingen <3

Nu ska jag iväg till stallet och myser med min bebis <3 Han ska få en vilodag, men jag kanske släpper honom på ridbanan, vill ni se film?? Anledningen till att det inte blir någon film på uteritten var att jag glömde kameran... Chockerande va? Vet att alla sitter och knappt kan andas, så chockade är ni ;)

Ska fixa film från idag iallafall, eller ja, om ni vill se? Han kommer vara koko ;)








Svar på tal

Anonym om Dressyrpass:

Det bästa som du kan göra är att hitta ngn tränare som kan lära dig hur man får en häst i form och rider rätt. jag tror att Pi kan gå i form, det är du som måste förstå hur man gör. Men det är svårt att fixa själv, kolla runt om det finns ngn du kan träna för :)


Svar: Hej, jag ska träna för tränare, det kommer en till vårat stall, så henne ska jag träna för. Jag vet att jag inte är bäst på att rida "rätt". Men jag vet på ett ungefär hur man får hästen att gå i form, jag har fått tydliga instruktioner av en i stallet :) Jag har ridit på Ziro och fått honom att gå i form hur lätt som helst. Men Pi är mycket svårare, det säger även dom som har ridit henne, t.ex Nattis. Men jag vet att jag kanske inte alltid håller händer, armar, ben, fötter rätt.. Men jag gör mitt bästa och har ju bara haft Pi i ungefär en vecka bara, så vi har mycket kvar att öva på innan vi förstår varandra och blir bra ;)

Tack för att ni frågar, kommenterar och ger tips :)




Filmer

Gah! Blir galen! Jag hade nästan laddat upp hela LC:2, men så dör internet! F*****n! Menmen, jag LOVAR att jag laddar upp både vloggen, och LC:2 :P





Ser ingen skillnad ;)

Haha, jag ser ingen skillnad, skämt åsido ;)



Förutom färgen då ;)





Svar på tal

-- om Bilder från tävlingen:

känner ni/du Linn från dresyrmupparna? :)


Svar: Hej, vi står i samma stall som henne och Cupido. Så ja, man kan väl säga att vi känner henne :)






Dressyrpass

Jag tänkte ju somsagt ha ett riktigt dressyrpass i veckan. Då tänkte jag jobba på Pi's form (som jag alltid tjatar på) och lite på mina fötter ;P Som ni kanske har sett står jag på tå i stigbyglarna, vilket inte gillas! Så blir lite allmän träning.. Kommer självklart att tas bilder när jag rider, så vi får väl hoppas det går extra bra ;)

Hon kan ju gå i form med mig.. Någorlunda bra ;)


Och jag kan ju trampa ner fötterna i stigbyglarna!


Så kanske något att jobba lite extra på ;)




Glöm inte ;)

Frågestunden hittar ni HÄR.





Före- efterbilder

Här är dom. Märker ni någon skillnad? Han har blivit rundare och fått mer muskler och utstrålning enligt mig. Vad tycker ni? :D


Före



Efter

Är lite svag för efter ;)




Svar på tal

Anette Nyberg om Leriga Pisan:

Oj, vad skönt för henne:)Men du fick visst lite att borsta, hi hi.. Trivs hon bättre i hagen nu?

/Anette


Svar: Nu trivs hon jätte bra i sin hage. Hon går med tre stycken valacker som hon kommer överens med. Jätte kul att ni följer bloggen och ser hur det går för Pi och oss :)

För er som inte vet är Anette Pi's förra ägare!




Dagens ridpass - i ridhuset

Idag red jag en liten stund i ridhuset. Vi gjorde många volter och mjukade upp nacken på Pi lite. Är stor skillnad i hennes nacke sen vi fick henne, hon har mycket lättare att böja ner nacken och är mycket mjukare. Men jag har ju inte haft Pi så länge, det är nog lite på grund av mig som hon har lite svårt att gå i form också, men vi försöker hitta knappar och jobba tillsammans :) Tänkte ha ett riktigt dressyrpass någon gång i veckan med Pi, så ska vi försöka komma ner i formen på riktigt! Det är mycket lättare på ridbanan också, i ridhuset är det massa stolpar i vägen.. Tillbaka till ridpasset! Jag tyckte hon var jätte duktig idag, jobbade på bra. Bara det att hon var något seg, man måste driva på hela tiden, extra mycket i galoppen då hon gärna övergår i trav.. Hehe ;)



Att söka sig neråt är en bra början ;)




Med lite mer träning så går hon snart i form, känner det på mig ;)



Dagens ridpass

Hej!

Idag red jag på ridbanan, med lite mer krav. Haha, han var riktigt raaacer! Ville springa och springa, och tyckte att han var en riktig läckerbit som bara är bäst och inget annat! Lite på "du får inte säga åt mig"-humör... Varje gång jag la på spöt antingen ställde han sig, eller slängde upp baken, min lilla tönt ;)

Skulle testa lite samling, men det blev alldeles för mycket och översamling. Han ville göra allt samtidigt, så vi sket i samlingen. Övade lite förvänd istället, och han kan ju min lille bebis! Vi kunde t.o.m sväng lite lätt i båda varven, men sen faller han isär och orkar inte riktigt. Men vi är påväg, det är det viktigaste :D

Ska lägga upp före- och efterbilder ;)




Jag i uppsatt hår!?

Idag i stallet hade jag håret uppsatt. Haha, vad tycker ni? Bättre!? ;)



Kommentera!




Bilder från tävlingen

Har fått bilderna från tävlingen nu, så här är dom :D Alla är fotade av Linn.








Frågestund

Dags för en frågestund, med ny blogg och sådär, ni vet ;)







Svar på tal

Anonym om Bilderna från uteritten:

Jonna varför sätter du inte upp håret när du rider? Ser nybörjaraktigt ut med håret hängandes..


Svar: Andledningen till att jag inte sätter upp håret är att jag tycker det är obehagligt. Jag vet att jag ser ut som en nybörjare och har blivit tillsagd om det förut. Jag tycker helt enkelt det är mycket mer bekvämt med utsläppt hår, vet inte varför.. Jag ska börja rida lite mer med uppsatt hår, kanske kan ha det idag och ta några bilder och ser hur det ser ut, vad tycker ni om det? :)






Planering

Hej, idag var ju jag på prao. På en skola i 4:e klass, fick nästan inte göra något alls, mest gå omkring och stå stilla.. Så ja, vi kunde ju kanske ha fått någon uppgift att göra något!?

Idag tänkte ta ett litet pass på ungefär en halvtimma i ridhuset. Tänkte jobba lite på Pi's form och öva på att komma in i olika gångarter lite snabbare.. Så ser min planering ut för ridningen idag. Kanske blir några bilder, får se om jag har någon fotograf bara ;)




Film - LC:1

Här är LC:1. Det tar upp hela internet när man laddar upp, så jag kan inte ladda upp vloggen och LC:2an än, men håll ut ;)

Tänk på att det är hans andra tävling och den första på ett okänt ställe, och vi hann inte värma upp.








Hiss / Diss

Något fult är allroundsadlar. Samma sak med allroundschabrak, men man kanske bara har råd med en sadel, fast det är ändå fuuult! Dissar, rejält.

Har blivit rätt mycket dissar, men ge förslag på saker om ni vill ha ändring på det ;) T.ex olika stövlar, träns osv osv.







Idag

Nu är jag på prao (tidsinställt inlägg), och har skitkul...eller inte. Är i klass 4 på parkskolan med Jonna, men jag hoppas vi överlever tråkigheten ;)

Vet inte vart jag ska rida idag, men det skulle regna, så det kanske blir ridhuset eller om det slutar regna en stund kanske ridbanan. Rider hellre på ridbanan. Dels är det inte lika dammigt, bättre underlag och utomhus = piggare ponny. Ett seriösare dressyrpass med mycket träning på min sitts.

Filmer från tävlingen, och vloggen kommer senare idag :D

Förslag på inlägg? Bomba mig :D








Leriga Pisan

Igår när jag kom ut i hagen var Pisan jätte lerig ;) Hon var supersöt ^^










MYGGA! :O




Bilder @ Ziro

Några bilder på Ziro i hagen :)







Ni är sjukt bra :D

Ni är för bra :D Statistiken ökar, fortsätt så :D




Bilderna från uteritten

Här kommer bilderna :)








Dagens uteritt

Hej, idag red ju jag ut med Nattis och Ziro. Vi tog några bilder och gjorde en vlogg som kommer ut lite senare eller imorgon. Pi var riktigt pigg idag :D

Först red vi lite på banan, då var hon lite seg.. När vi red ut tog jag med mig ett spö, då blev hon lite piggare och ville nästan tävla med Ziro när vi galopperade. Tog tre galopper under ridturen, sista galoppen var hon riktigt pigg. Så när vi saktade av hade hon ett riktigt skritt tempo blandat med trav.. Haha, lite tävlings instinkter ;)

Bilder kommer ju som sagt lite senare :)




Dagens ridpass

Hej!

Idag skulle jag och Jonna rida ut, och vi började med att värma upp på ridbanan. Mest lite skoj, inga krav. Travade över 4 bommar, och galopperade över en. Han tyckte det var superkul :D Ska göra det några gånger till, sen börja med cavaletti. Iallafall, han tyckte det var kul, och sen red vi ut.

Mamma tog några bilder när vi galopperade, och när hästarna myste, så vi slänger upp dom sen :) Det gick superbra ute, och vi spelade in en vlogg, så den kommer väl också. Vi galopperade och travade ute, och det gick bra, och båda hästarna tyckte det var kul. På hemvägen vände vi och körde lite galopptävling, och Ziro och jag vann ;)

Bilderna kommer :)




Uteritt

Hej! Idag ska det nog bli en uteritt, med lite busgalopp;) Vill ni se film? Det skiter jag i, för jag fixar en iallafall, haha...

Det blir nog en busdag efter igår. Han gick ju 2 klasser och fick vänta så länge, lille bebisen :( Han kommer nog tycka det blir skitkul iallafall, och jag kan nog vänta mig en hel del skuttande och kickande, säkert en stegring eller två också ;)

Har lite idétorka, kom med förslag!


Lite udda, lite random, helt jag ;)




<3

When i see your face, there's not a thing that i would change, cause your amazing just the way you are...







Hiss / Diss

Jag tänkte dissa dom här fula ridbyxorna. Jätte fult med två olika färger på skoningen, usch! Hur fult som helst om ni frågar mig.. Inte precis något som jag skulle ha på mig. Det ser ju ut som man har sytt ihop två olika ridbyxor till ett par. Så nej, inte så snyggt!







Hiss / Diss

Något jag tycker är riktigt fult är vita snoddar i en svart/brun man. Det ser kinstigt och udda ut, inte snyggt... Nej, diss på det!








Bilder, iallafall några ;)

Här kommer tre bilder tagna av Linn :D





Fler kommer :) Visst är han ursnygg min lilla läckerbit?^^





Idag

Hej, idag har vi sovmorgon till klockan 09.00, i vanliga fall börjar vi klockan 08.55. Så så mycket mer sovmorgon än vanligt blir det ju inte ;)

Idag tänkte jag kanske rida ut en runda, ska ju bli jätte varmt imorgon också, så jätte skönt att få komma ut! Vi kanske får sällskap av Nattis och Ziro, men det tror jag väl att vi får. Kanske blir några bilder, kanske inte? Vi får väl se..


Bild från första och förra uteritten :D




Nästa tävling

Nästa tävling är i laxå den 30e. En LC:1, och vi hoppas på ännu bättre resultat :D Nästa tävling efter det är en LB:0 den 8e maj i Lindesberg. Har bara ridit den klassen en gång förut, och då kom jag tvåa. Det är mest på fyrkantsspåret man håller sig, något som jag tror passar Ziro bra. I vårat ridhus är det ju svårt att rida volter, snett igenom osv, pga av stolparna. Vi har ökat på långsidorna mest, som det är i programmet.

Lägsta klassen är LC:2, men jag tycker vi testar en LB istället. Längtar tills dess, men vi måste träna lite. Vi har ju ett tag på oss, men det är bra att börja i god tid ;)







Filmer?

Vill ni ha filmer från idag? Både LC:1 och LC:2 har jag. Ge mig 5 kommentarer och jag laddar upp :D


Finaste <3





Bilder från framridningen

Här är dom från framridningen :)








Tävlingsbilder

Här är ett par bilder :) Linn fotade också, så dom kommer väl med sen när jag fått dom.


Det var några från tävlingen, fler kommer fast från framridningen :D





Bilder från ridpasset

Här kommer bilderna från ridpasset, som sagt var det inte så många. Typ inga bilder var tagna när hon jobbade bra och gick i form. Så hon går inte så fint på dom här bilderna..





Haha, vilken sits ;)


Ville bara visa den här bilden också, det är i en volt. Här jobbar hon ner med huvudet, även fasten inte bilden är perfekt, söker hon sig neråt. Så jag är nöjd med henne idag :)




Resultat

Hejhej!

Är hemma efter en lång tävlingsdag. Hade ju 5 timmar imellan starterna så det blev lite långtråkigt.

LC:1. Vi hann knappt rida fram innan det var dags att gå ner till collectingring, men han kändes OK. Inne på banan blev det lite småmissar, som vänstergaloppen där han lekte lite kamel. Det var ett ryttartest, vilket jag inte sett i propositionen men skitsamma. Man var tvungen att rida med spö, men det gjorde ingenting. Alla som fick över 62% fick rosett och plakett, och vi fick 63.5, vilket betyder att vi  nu har fått våran första rosett, ochd en första i Ziros liv :D

LC:2. Skrittade fram en bra stund, och gjorde sedan en massa skritt-trav övergångar. Det brukar bli lite "tvärstopp", men dom var riktigt bra. Han kändes fin i både traven och galoppen, och vi hann värma upp lite längre än innan. Mamma tog massa snygga bilder, så vänta er bildbomber ;) Inne på banan gick det faktiskt ganska bra. Han var pigg och framåt, lyssnade bra gjorde han också. Han var lite tittig vid domaren, men tittade bara. Blev ett litet missförstånd i mellantraven, det blev galopp. Det gjorde inget iallafall, och vi fick 61.79%.

Är riktigt nöjd med dagen, med tanke på att det bara är hans 2:a tävling någonsin.

Bildbomber kommer!!




Hemma

Hej, nu är jag hemma. Åkte till stallet klockn 13.30 och kom hem klockan 16.05 Sendan åkte jag på dans klockan 16.15-17.30, så allt har gått i ett idag. Men hur som hellst tog mamma några, bilder när jag red idag. Så bilder kommer lite senare.

Jag red på uteridbanan. Hon var mycket mjukare i nacken idag och hade lättare att böja på huvudet. Men inte riktigt helt bra ändå, men det kommer ;) Vi jobbade mycket på småvolter, då hon söker sig neråt. Det gick väldigt mycket bättre idag än i fredags, även fast det kanske inte syns på bilderna som kommer ut sen, men mamma tog bara 12 stycken, så hade inte så mycket att välja på!

Smakprov!





Mina skor

Hej, min snälla lilla pappa har tagit sig tid att tvätta och lacka mina ridskor. Dom ser nästan ut som nya om man jämför med hur dom såg ut innan. Jag kommer ha på mig dom skorna i satllet idag, dom kommer bli helt leriga igen.. Hehe ;)

Före:


Efter:

Som nya :D





Min historia

Jag tänkte berätta lite om mig och hur det kommer sig att jag ville köpa en ponny. Vart jag har ridit och hur länge.. Så här kommer min historia!

När jag var (ungefär) 6 år började jag rida på en ridskola. Jag red på små shettisar i en ganska lång tid. Och jag hade intresse och tyckte det var jätte kul att sitta på hästryggen när någon ledde runt en i skogen och i ridhuset ;)


På samma ridskola övergick jag till de stora ponnysarna. Tyckte det var jätte kul att komma upp till de större ponnysarna och att jag fick rida utan att någon höll i, man fick göra iordning ponnysarna själv och fick helt enkelt bli lite mer självständig.


Sen slutade jag att rida under en ganska lång period. Jag tappade helt enkelt intresset och bara ville göra någo annat. Men sen kom mamma på idén att vi skulle åka på turridning och rida islandshästar. Och så blev det, sommaren 2010 åkte vi på turridning. Jag fastande och fortsatte rida där, i ca ett halvår.


Sen när det vart mörkare på kvällarna i vintern kunde vi inte komma in i ett riudhus eller något sånt. Det var bara ut i skogen och rida som gällde. Jag som är något mörkrädd tyckte ju inte att det var sådär jätte kul. Så vi började leta annonser på blocket om någon sökte medryttare. Vi hittade då en fjording på 4 år som passade mig bra. Så jag blev medryttare på honom.


Men efter ungefär en månad hos fjordingen kände jag att jag ville ha en egen häst som jag bestämde över. För jag ville inte ha någon som sa åt mig att göra si eller göra så. Vi började titta runt lite på hästnet och hittade Pi. Vi åkte och provred henne och det kändes jätte bra. Så det blev henne vi köpte :D Hon kom till oss för exakt en vecka sen nu :)

Sötnos <3

Såhär har min resa sett ut. Från att ha ridit på shettisar till att skaffa egen ponny.. Så nu vet ni lite om mer om hur mitt ponny liv har gått till ;)




Godmorgon

Godmorgon alla! Blev en riktig sovmorgon för mig idag ;)

Just nu sitter jag och äter frukost, sen ska jag till stallet klockan ett. Under tiden jag är i stallet kommer det några tidsinställda, så ni har något att läsa :)

Mamma kommer vara med och ta kort när jag rider. Så ni kommer få så några bilder senare idag.




Drar nu

Allt är packat och jag drar nu :)

Hörs lite senare!




Hemma efter 5½ timme

Hej!

Är äntligen hemma efter drygt 5 timmar... Först när jag tog in honom hade han tappat en sko så vi fick ringa hovslagaren som kunde komma. Inte många som kan eller vill det en lördagskväll, men vi känner honom så han kom :) Så han skodde Ziro, och så såg vi att vi fått punka på bilen... Haha, allt går helt perfekt dagen innan tävling.

Blev lite lagomt sur på Jonna som redan berättat allt, den knäppa saken ;) Haha, nejdå.

Hann inte rida idag, utan när hovslagaren åkt fick vi knoppa. Mamma flätar (jag gör för löst ;)), och sedan rullar jag. Dom blev hemska i början, men sen gjorde jag om dom på ett annat sätt, och då blev dom hyfsat bra iallafall.

Har smörjt allt nu, och sängen väntar.

Önska oss lycka till? ;)

 
Min fina lilleman <3





Bilder?

Det blev ingen uteritt idag. Så Pi fick vila istället. Vi skulle ju rida ut med Nattis och Ziro, men när Ziro kom in från hagen hade han tappat en sko. Så himla träligt när dom ska tävla imorgon också. Så det fick komma en hovslagare och byta alla skor. Jag hade ju tänkt att Pi skulle vila idag, men eftersom Nattis skulle ta en uteritt tänkte jag följa med, så hon fick somsagt en vilodag :)

Imorgon ska jag rida på ridbanan och få lite hjälp av en i stallet, så Pi kan gå i form lite lättare så jag kan komma ett steg närmare tävlingsbanan, hehe..

Vill ni se bilder på det imorgon? Var duktiga och kommentera nu ;)


Bild sen igår!






Tävling imorgon

Imorgon är det tävling i gyttorp, så updaten komer inte vara på topp från min sida men ni får väl tjata på Jonna istället ;)

Jag är nog i stallet nu och knoppar, tvättar ben och svans, borstar, smörjer osv osv... Den här gången ska vi vara supernoga med knopparna så dom blir lite snygga iallafall, och inte som förra gången.

Idag blir det en liten skrittrunda i skogen eller något sånt, bara ut och gå lite så han är pigg och glad imorgon :) Det stog inte i propositionen men i ryttarmeddelandet att alla som rider ihop mer än 62% får rosett i LC:1. CR alltså... Varför stog inte det i propositionen? Skitsamma, vi hoppas på rosett iallafall. I LC:2 är vi 22 stycken D-ponnysar tror jag, så det är 6 placerade, vi kanske är en av dom? Har 5 timmar imellan starterna, så vi ska bara ta det lugnt, kanske skritta ut en sväng, äta lite hö, ja ni vet, chilla ;)


Bild från förra tävlingen :)




Mot stallet

Nu ska jag snart åka till stallet. Får skjuts av Nattis :)
Vi tänkte bara skritta ut en runda. Pi ska få träna lite mer på sin form imorgon, så idag kan hon få ta det lite lugnt. Blir skönt för oss båda att bara komma ut på en liten uteritt. Så har vi ju trevligt sällskap av Nattis och Ziro också ;)




iporiz

Hej, jag tänkte bra berätta lite kort vad iporiz betyder. Endel kanske tycker det är lite krongligt, men det är det inte egentligen. Jo, det är Ziro och Pi baklänges. Så om man läser iporiz bakifrån, står det ziropi.

Hehe, så nu vet ni ;)






Tidsinställda

Hej!

Har fixat några tidsinställda till senare idag, men mer blir det nog inte. Jag kan inget av programen, så jag måste träna in dom ordentligt, annars kommer jag bara glömma bort dom... Antagligen kommer jag rida LC:2 istället för LC:1, och tvärtom ;)







Hiss / Diss

Kollade på pikeurs vår/sommar-kollektion, och usch vilken ful piké jag hittade! Det står pikeur med stora bokstäver i olika färger, och ordet är inte på samma rad... Nej, fet diss och inget jag skulle köpa. Svårt att matcha med, och inte stilrent över huvudtaget... Jag som gillar pikeur så mycket, men nej tack :O








Gårdagen

Hej, igår tog vi några bilder på våra fina ponnysar. Zilla var fotografen, blev några porträttbilder och ridbilder, jätte fina :D




Vi red ute på ridbanan. Det gick ganska bra, bara det att hon är så stel i nacken. Hon har lite svårt att jobba i form, men det kommer att lösa sig ;)
Gjorde små och stora volter för att hon skulle jobba ner med huvudet. Funkade ganska bra, hon gick fint stundtals. För er som inte vet, kom Pi till mig i söndags. Så vi har inte känt varandra så länge, det är därför det kanske går lite si och så nu i början. Men tycker att hon jobbade på bra, så jag är jätte nöjd :)





Hehe, på bilden som Pi går i finast form ser jag helt konstig ut.. Haha ;)





Bilder från igår

Här kommer några bilder från igår på mig och Ziro, och någon på oss alla :)














Gårdagens ridpass

Igår red jag på ridbanan med Jonna och Pi, och våran fotograf var Zilla, och en del bilder blev riktigt fina :D

Passet gick riktigt bra, och han kändes fin. Gjorde en del skänkelvikningar, mindre volter och fattningar. Skänkelvikningarna börjar sitta nu, och han fattar liksom hur han ska göra. Fattningarna tog han bra, och även om han var på lite bushumör skötte han sig jättebra. Red på större volter, och ökade på långsidorna. Vi busgalopperade lite också, och han tyckte det var skitkul och sprang som en kamel ^^


Fler bilder kommer :D






Bloggen är klar

Hej!

Vi tänkte bara säga att bloggen är klar och färdig för att användas :D Hoppas ni kommer följa och tycka om den :)




Snart

Hej, nu börjar bloggen komma i ordning. Vi har fixat headern och det mesta är klart.. Hehe ;)





Hej

Hej, bloggen är på G...