Ridhuset

Hej, idag släppte jag Pi i ridhuset så hon fick springa lite. Hon lyssnar väldigt bra på rösten tycker jag, vilket är bra ;) Tränade på lite inkallningar också, gick väl sådär. När jag lockar på henne med morot/godis står hon bara och glor. När jag går närmre henne och hon bara behöver ta ett steg fra mör att få godbiten i min hand, sträcker hon istället ut halsen och läpparna går i 180.. Haha, tok ponny ;)






Hiss / Diss

Ännu en sak från Kingslands vårkollektion, en fleecetröja. Hemskt ful, bland det fulaste jag sett faktiskt? 1300 för den, inte värt det!


Skulle ni betala så mycket?




Stallet

Var precis i stallet och kollade till hästarna. Dom hade flugtäcken på sig Lego och Ziro, så jag tog in båda två och tog av dom. Träligt... När jag gick där med 2 hästar samtidigt smäller det till, och himlen öppnar sig och det börjar ÖSREGNA. Gissa om jag blev liiite blöt?

Jaja, när det lagt sig släppte vi ut dom igen iallafall. Nu skiner solen och molnen är på väg bortåt så jag tror vi slipper åskan ett tag nu.







Åska i luften

Det känns som det är åska i luften, och hör jag något åker vi direkt och tar in honom. Aldrig att jag skulle låta min häst stå ute, ens vid minsta muller. Det räcker att det slår ner i ett träd, staketet eller något annat i närheten. Ute i en platt hage är hästen högsta punkten, och det är där det slår ner. Regnar det kanske hästen ställer sig under ett träd, och då är trädet högsta punkten, med hästen under sig.

Allra farligast är det just när det har regnat eller regnar, vatten leder ström och det vet alla. Hästens skor leder ström utmärkt, tyvärr. Jag är inte så dum så jag låter min häst stå ute vid åska. Kanske dum, men inte så dum. Fattar verkligen inte hur folk kan ha sina hästar ute vid åska, livsfarligt.



Snälla, åskar det så TA IN din/dina hästar!




Gårdagens ridpass

Hej, igår red jag och Nattis på banan. Pi var även idag riktigt trevli att rida. Inte så jätte seg, eftersom hon stog ute inatt kanske hon skulle vara lite segare, men nedå. Lättjobbad och följsam. Riktigt fin form kändes det som också, glad :D

Gjorde några skänkelvikningar, öppnor och tränade lite förvänd vilket Pi kan väldigt bra. Bilder från ridpasset kommer upp lite senare :)






Hiss / Diss

Dom här rosetterna från Hööks har typ alla? Det blir så tråkigt och fult när alla ska ha samma sak. Sen är den inte särskillt snygg heller. Ser så stor och klumpig ut, nejnej, helt klart en DISS...






Dagens planer

Hej!

Idag tänkte jag rida ut en sväng. Det skulle bli fint väder, och han har gått hårt 2 dagar nu så det blir skönt för honom med att bara gå ut och leka lite ;) Får se om vi blir själva eller om vi får sällskap.


Här är en film från en annan busridning :D

EDIT: Vet nu att det blir lite ändring. Kommer inte alls åka till stallet (hade ont i halsen och feber imorse, hemma från skolan), och Ziro får vila istället.




Manen

Hej, igår klippte jag manen på Pi. Riktigt dressyrponny nu, hehe ;)

Före:


Efter:


Själv tyckte jag den blev lite väl kort, jag hade inte tänkt att klippa så mycket.. Vad är snyggast tycker ni?




Frågestund med mig

Ställ gärna en fråga i frågestunden HÄR.








Svar på tal, önskeinlägg

Skriv lite om va Pi hade gjort innan hon kom till dig? vilka som hade henne innan o va de hade henne till? :)

Pi är från grunden uppväxt på ett stuteri, därav namnet "Fredriksbergs". Sen flyttade hon till en tjej som heter Sofia. Jag har träffat henne och hon verkar som en jättetrevlig och snäll person. Dom som hade Pi innan mig är en jättetrevlig familj, ryttaren var då en hu go tjej som hellst, Nathalie. Pi har fått en bra och mjuk uppväxt och uppfostran. Hon har startat LA dressyr och hoppat 120cm. 


Filma när du rider , och skriv vad du gjorde osv, lägg upp före efter bilder med formen ?:)

Filmer och såntdär har jag redan visat massa. Men här är en film från senaste träningen :)



Formen har blivit hundra gånger så bättre sen jag fick henne och var lite okunning och kunde inte jobba henne i form. Men nu på den senaste tiden har vi lärt känna varandra riktigt bra och förstår varandra. Så nu kan jag jobba henne i form!

Den första bilden är på första "dressyrpasset" eller vad man ska säga. När jag försökte få henne att jobba i form.


Men nu har det ju gått mycket bättre och formen ser just nu ut såhär:





Bilder från ridpasset 2







Bilder från ridpasset 1

Här kommer del 1 av bilderna :)



Del 2 kommer imorgon :)





Dagens failbild

Jag ska börja med något kallat "Dagens failbild", och det är en ny kategori nu :) Jag lägger alltså upp den sämsta bilden på hela dagen, inget annat.




Han såg Mojja som fastnade i stolen, samtidigt som vi skulle sakta av till trav. Självklart fick Mojja hjälp med stolen direkt ;)






Dagens outfit


Piké: Schockemöhle
Ridbyxor: Carat
Stövlar: Mountain Horse Supreme High Rider
Lindor: ?
Schabrak: Horze




Dagens ridpass

Hej!

Idag red jag och Jonna på ridbanan. Ziro skötte sig bra, och hade en bra bjudning trots att han sov ute för första gången inatt. Vi jobbade en del med slutorna, som han har ganska svårt för. Mot slutet gick det helt okej iallafall. Jobbade en del med fattningar också, och oftast satt dom riktigt bra, bara någon gång som det blev lite missförstånd och han gjorde lite mellantrav istället.

Galopperade över ett par bommar också, och det tyckte han var riktigt kul! Övade lite förvänd också, och ett byte klämde han in, annars höll han den bra. Visst går det väl fort, och formen är inte helt där, men han fattar hur man gör i helhet, och det är ju bara början :)

Bilder kommer.




Dagens planer

Idag blir de nog en uteritt med Nattis. Om vädrat håller i sig och solen är framme.. Annars blir det nog på ridbanan igen, men tror det blir uteritt ;)

Har fxat ett önskeinlägg som kommer ut lite senare :)



Onödigt inlägg, men ändå ;)




Film

Här är en film från när vi tränade dressyr för ett par dagar sedan :)







Hiss / Diss

På tävlingen i lördags var det väldigt många som tävlade i allroundsadlar och allroundschabrak. Riktigt fult tycker jag, och man ser "skogsmullig" ut, nästan lite skabbigt ju. Dressyr till dressyr, hopp till hopp, så ska det vara!







Önskeinlägg?

Har verkligen helt slut på idéer att skriva om! Några önskeinlägg?




Dagens planer

Hej!

Idag blir det ett hårt dressyrpass på ridbanan för Ziros del. Ska träna mycket på galoppfattningar och min sits, men det blir nog en hel del annat också. Borde träna på skolorna också, så det kanske blir lite sånt också om det andra går bra :)

Bjuder er på film efter stallet sen.







Svar på tal

Hej! jo skulle inte tävlingen avslutas den 25 maj? (:

mvh Ellinor <3

Svar: Hej Ellinor ;)
         Vi förlängde tälingen till den 1 juni. Så några fler har chansen att annmäla sig :)


Till alla er, glöm inte att delta i tävlingen! Tävlingen hittar du HÄR




Bilder från hoppningen 2

Här kommer den andra och sista delen :)


85 cm


95 cm.





Bilder från hoppningen 1

Här kommer del 1 av bilderna :)



Del 2 kommer imorgon förmiddag :)




Andra inlägget idag ;P

Hej!

Har inte haft tid alls til bloggen idag. Vaknade klockan 11.00 och gjorde mig iordning och åkte till stallet ca klockan 12.00. Fixade alla sysslor och gav Pi lite gräs och satte på henne ett täcke. Sen åkte jag hem duchade, kom en timma försent till "morsdag kalas" hos mormor och morfar. Sen åkte jag till stallet igen direkt efter det. Tog in Pi som var helt galen i hagen eftersom alla hästarna höll på att bli utsläppta i sommarhagarna. Pi's kompis var på tävling och kom inte hem förns lite senare, så hon var sjäv i sin hage. Men det gick bra, hon sprang bara runt i hagen och gnäggade, sällskapssjuk :love:

Ikväll ska ju Pi stå ute. Blir i en sommarhage med mycket gräs, så hon kommer få äta. Bara hon inte äter FÖR mycket. Haha, men det är bättre att hon står där än i den vaniga hagen :)

Ska fixa några tidsinställda imorgon. Men först ska jag äta pizza :D






Dagens ridpass

Hej!

Idag skulle vi ju hoppa, och gud vad det gick bra! Han var som en studsboll, både när vi hoppade och red runt. Båda tyckte det var skitkul, och det blev ett hel del bakuter ;)

Hade ett titthinder, en liten grind med 2 bommar, och en kombination på 1 språng. Stannade första gången på titthindret, men sen flög han över! Kombinationen FLÖG han över, utan minsta tvekan. Han bjöd mot hindret, och blev en liten racerhäst, hihi!

Vi höjde och höjde andra hindret på kombinationen, och till slut log det på 95 cm. Han flög lätt över, utan minsta lilla tvekan. Härlig känsla när det går så bra, precis när man stannar upp i luften över hindret, magiskt!

Bilder kommer :D




Åh, vill ha!

Kollade lite på olika träns, och jag DOG när jag kollade på det här från Döbert. Jag absolut älskar det, men på hemsidan stog det inget pris? Har mailat och frågat iallafall.

Blunda och tänk er Ziro i det där, ja, nu dog ni lite va? ;) Det gjorde jag. Jag fyller ju år på lördag, men är fortafarnde inte helt 100 på vad jag vill ha.

Vad tycker ni? Snyggt eller vad?


Äckligt snyggt! Att det är rundsytt gör det ju inte sämre heller...







idag

Hej, hemma nu. Har varit fullt upp hela dagen. Pi fick vila idag, det blir en pigg ponny imorgon ;)
I natt ska Pi vara ute, men hon har inte mycket grs att ta av = hon blir inte tjockis. Hehe, men det skulle hon ju inte bli av en natt ute iaf ;)
Updaterar mer senare. Kram



Dagens planer

Idag ska jag nog hoppa faktiskt. Det var väl någon vecka sen, så det är dags igen :) Ziro har ju en liten ovana att stanna, men det börjar gå bättre! Han har ju fin teknik, det gäller bara att stärka hans självförtoende. Han har inga problem med låga hinder, men direkt det blir lite lite högre stannar han. Ska nog ta en kombination på 1 språng så att han kommer rätt, och inte har någon anledning att stanna.

Nu är frågan: Vill ni ha film eller bilder? 







Bloglovin

Gillar du våran blogg? Följ den enkelt med bloglovi'n!



Klicka på bilden för att komma till bloglovi'n.






Städat

Hej!

Har precis städat hela mitt rum, så nu kan man äntligen se golvet ;) Skulle ha tagit före-efter bilder, men det hade jag inte en tanke på då....

Ska snart till sommarstugan också, bada kanske? Haha, har faktiskt redan badat 2 gånger i år.

Har ni badat än?


Fast jag har badat själv 2 gånger alltså, inte med Ziro :)




Frågestund

Frågestund med mig, klicka på bilden för att komma dit :)








dagens ridpass

Hej, dagens ridpass idag belv på banan. Fick vara på hoppbanan för det var några som löshoppade på den vanliga, men det gick lika bra det :)

Hon var väldigt fin idag också. Lättjobbad och samtidigt piggelin. Vilket är kanon ;) I skritten gjorde vi några skänkelvikningar, öppnor och såntdär. Jätteduktig är hon! Gjorde även det i traven vilket också gick jättebra. I galoppen var hon pigg och väldigt följsam. Inte jätte mjuk, men ändå inte stel, någonting mittemellan. Gick iaf bra! Nöjd :D

Pappa fotade lite också, så här kommer några bilder :)









Just det, hade ju dom nya benlidorna också. Snyggt i vitt!? ;)




Dagens failbilder

Helt klart sämsta bilderna idag, eller någonsin ;) Men man får väl bjuda på sånna också.



Hihi, min kossa :love: Jaja, han har ju 0 tävlingsrutin än, men det kommer.






Bilder från Mullhyttan

Hej! Här kommer bilderna från idag :) Det blev inte så många, men ett par blev bra. Tog någon felstegsbild så det blir lite mer.


Pappa och Ziro. Ni ser att det blåste mycket på Ziros täcke :S

Helt klart dagens favoritbild :D



På dom 2 sista bilderna är vi hemma igen, och Ziro har affrokrull :D




Svar på tal

hur gamla är ni ? :)


Svar: Hej, jag och Nattis blir 15 år i år. Nattis fyller snart och jag fyller i december :)

Kort men rakt svar, haha ;)




Resultat från Mullhyttan

Hej!

Kan summera tävlingen med ett ord: Katastrof. I början var han orolig och trippade fram när jag ledde honom, ville inte bli tränsad och var bara överallt. Han lugnade sig efter ett tag iallafall.

Framridningen: Han kändes ok, men inte mer. Rädd för en del saker, gjorde små skutt och tjaffsade lite. Fattningarna tog han bra, men hade inte en helt ärligt bjudning, men var mjuk och fin ändå.

På banan: Hemskt! Han lyssnade inte på något, gjorde en bakut mitt i galoppen, och ville inte sakta av och började slänga med huvudet. Domaren var ändå TOKSNÅL, och 1 ekipage på hela dagen hade fått över 60%, 60,3 tror jag. Ritten var värd runt 59-60%, kanske 58%, och vad fick vi då? 52,86%! Sjukt lågt, även om det var en dålig ritt. Jaja, nästa gång!

Nästa tävling är måndag 6/6.

Bilder kommer, filmen vågar jag inte lägga ut, om ni inte ber snällt då förstås.





Dagens planer

Planerna idag blir nog ett pass på ribanan. Vädret här är blåsigt och mulet, så inte så jättekul med en uteritt. Hoppas Pi är lika rolig att rida idagsom igår, mycket-energi-ponny för att vara hon :D

Bilder kommer kanske. Får se om pappa vill vara med och ta kort ;)

Så ska Pi få gå i en sommarhage och äta massa gräs i någon timma. För imorgon släpps hon på riktigt bete och står där på heltid (nattetid är intye riktigt klart hur det blir ännu).

Åker till stallet nu, kram!






Kul ridning

Va riktit kul att rida igår :D

Lite "roliga" bilder, haha ;)









Haha, kul att rida igår asså :D








Frågestund med Nathalie



Fråga vad som helst :)




Från ridpasset

Bilderna sen igår :)












Grattis San Ziro

Min bebbe fyller hela 6 år idag :D Åh, han är snart ingen bebis längre, men jag får njuta av den här tiden ordentligt :love:




Nu tycker jag att alla kan säga grattis :)




Åker nu

God morgon!

Åker till stallet nu för att duscha, knoppa och göra Biro fin inför tävlingen :) Får man ett lycka till kanske? ;)







Utsläpp

Nu drar jag till stalet och släpper ut alla hästarna. Sen blir det hem igen och sova lite till, trötter ;)

Idag tänkte jag rida ut eller ett lugnare ridpass på banan. Vi får se hur vädret är :)

Nu måste jag dra! Ses sen :D




Dagens ridpass

Hej, idag red jag på Pi första gånen på en vecka och 1 dag :D

Var superkul och hon var hur mjuk och fin som hellst för att ha stått i en vecka. Pigg var hon också, sprang på i galoppen. Men ja tog det såklart lite försiktigt och körde inte så hårt. Men hon visade inga tecken på att hon hade ont, vilket var jätebra.

I skrtten var hon JÄTTEMJUK, bara jag tog lite i henne puttad hon ner näsan, ängel :D
Traven var hon också fin och lättjobbad. Gjorde några skänkelvikningar men höll mig mest på spåret. Galoppen bus red vi bara lite. Hon hade så mycket energi. Så jag krävde inte så myckt form och samling av henne. Bara red och hon bestämde lite tempo.. Fort! Hehe ;) Men vi jobbade lite i form och mer sammlad galopp, men mest bus red vi lite.

Var jättekul att sitta upe på ryggen igen. Är så GLAD :D

Smakprov:





Glöm inte att tävla!!

Här kommer instruktioner till tävlingen :) Ni ska göra en läsarbild. Det kan vara på bara Ziro, bara Pi, eller på båda. Den behöver inte vara suuupersnygg, men vi vill se att du försökt.

1. Lägg upp bilden nedan på din blogg/bdb/facebook, skriv att du är med och tävlar, och länka våran blogg.
2. Skicka ett mail till [email protected] med en länk till inlägget/din bdb/din facebook. Har du gästlösen på bloggen/bdb eller privat facebook räknas bidraget ej. Det går även bra att kommentera detta inlägg med samma info som ovan
3. Hoppas att du vinner :D


Priset är ett urläckert täcke från Gold Medal. Täcket har kryssgjordar samt en lyxig bogplatta. Storlekar på täcket: 115-165 cm. Tävlingen avslutas den 1:a juni.




Lycka till!







Inköp

Idag åkte vi förbi på degerfors värme och foder och kollade lite. Dom hade rea på schockemöhle kläder, så jag plockade på mig 2 pikéer och 1 polotröja. Riktigt snygga allihop, och fick dom med 50% rabatt :) Tog även en fluguva åt honom, så han slipper pesten ;)







Dagens ridpass

Hej!

Idag skulle vi ju ut och galoppera i skogen, men först red vi på banan och värmde upp lite. Skrittade fram i ca 15 minuter, och sen tog jag toglarna och jobbade honom i skritten i 15 minuter till. Skänkelvikningar, öppnor och volter jobbade vi mest med för att få honom lösgjord. Lite orolig i munnen var han, men det gav sig när vi började trava.

Här fokuserade jag mest på min sits, men det gick sådär då jag inte hade chaps = dåligt grepp. Honom är jag ändå nöjd med, och han höll en bra takt och stadig form. Gjorde någon ökning också, vilket han gjorde bra men jag dåligt, hihi ;)

Sen galopperade vi lite i lätt sits, och han kaxade lite mot spöt (som vanligt ;)), men annars jobbade han bra. Han blir överambitiös och riktigt sätter sig på rumpan när jag sätter mig djupare i sadeln, fattar ni varför jag älskar att rida honom? :D

Inga bilder idag, men jag bjuder på en annan bild istället :)







Svar på tal

Hej, jag läste precis eran blogg.
Jätte bra!
Men en fråga bara, brukar ni använda benlindor även när ni hoppar?
Och ni matchar jätte snyggt! :-)


Nattis har ju redan svarat på den här frågan. Men jag svarar för mig jag också ;)

För det första, tack för att du gillar våran blogg :D
Jag brukar nästan alltid benskydd när jag hoppar. Men har hänt att jag har lindor när jag hoppar väldigt låga hinder. Men jag föredrar benskydd i hoppningen.

Här hoppar vi med lindor, men det är ju bara ett jättelgt hinder som är lätt att ta sig över..


.. men här, på ett lite högre hinder har jag benskydd :)


Uppskattar när ni ställer frågor :D





Svar på tal

Hej, jag läste precis eran blogg.
Jätte bra!
Men en fråga bara, brukar ni använda benlindor även när ni hoppar?
Och ni matchar jätte snyggt! :-)
Svar: Hej! Jag kan inte tala för Jonna, men jag använder benskydd när jag hoppar. Har alltid lindor/skydd runt om, men vid hoppning är det skydd som gäller.

Varför har jag då lindor/benskydd hela tiden?

Skulle hästen snubbla eller hoppa till kan det lätt bli så att den smäller i benet. Istället för att få ett sår kommer smällen på benlindan som helt tar bort eller iallafall dämpar slaget. Förutom skydd ger det värme, och är helt klart snyggt att titta på ;) Dock är det fult när man lindar nära, alltså varje varv ligger nära det andra.

Jag börjar alltid på mitten och lindar neråt, sedan uppåt. Det av lindan som inte syns lindar jag nära, men när det är gjort lindar jag mer glest, för synens skull. Lite svårta tt förklara, men hoppas ni fattar? :)



Jag förtår mig faktiskt inte på folk som rider utan skydd/lindor runt om, gör ni?





Dagens planer

Hej, nu blir det snart till stallet. Ska ju rida idag :D Pi har ju varit halt ett tag, men nu är hon helt bra i benet. Vädret är ju sådär.. Men blir nog ridbanan iaf. Kommer nog köra på blå outfit, Pisan är ju så snygg i det, hehe ;)






Hiss / Diss

Jag tycker det kan vara snyggt med blingade hjälmar, schabrak, pannband osv, men blingade stövlar är för mycket. Tycker det blir lite för mycket ponnyryttare, samma med blingade sporrar och bett. Fult och gör nästan så det ser ut som man hittat grejorna på loppis?








Hemma

Hej!

Är hemma från skolan nu och ska snart iväg till stallet.

Äckligaste saken idag hände iallafall imorse. Jag hade ställt mina gympaskor ute för att de skulle torka efter tvättning, så imorse när jag skulle ta på dom: Höger åker på bra, men i vänster tar det STOPP. Jag tar upp den och kollar, och det sitter en jävla GRODA i skon! Fick panik och slängde iväg den och gallskrek, tjej som jag är ;)

Ska fixa 1-2 tidsinställda tills jag åker också, så kommer vi höras mer med jämna mellanrum ;)







Dagens planer

Ut och galoppera! Tävling imorgon, LC:2. Idag ska vi ut i skogen och galoppera lite, busrida typ så att han är pigg och glad imorgon.

Ziro fyller även år imorgon, hela 6 år! Min bebbe växer :love:


Söta bebbe, inte så liten faktiskt. 1.48 m, så på slutmätningen om 2 år kanske jag måste hoppa upp på storhäst? :O Hoppas inte...








Beställa

Funderar på att beställa hem vitt schabrak och marin benlindor. Har vita benlindor men inte schabrak och mrin schabrak men inte lindor ;) Så ska beställa snart. Har ni något favorit ställe som ni brukar beställa ifrån? :)


Vitt!



Marinblå! (inte precis samma marinblå, men marinblått)




Skulle vi passa i vitt och marinblått? ;)




Aw...

Satt och kollade på gamla videos på videofy, och det här var vårat FÖRSTA pass hemma i ridhuset. Vi ser ju ut som två skogsmullar som ska testa på lite dressyr ;)



Jag var så nöjd efteråt och han var genomsvettig, trots -15 C.





Film från förra dressyrpasset

Här är en film från det förra dressyrpasset :)







Skillnad!

Igår satt jag och kollade på lite bilder på mig och Pi. Tittade bl.a på bilder från första träningen och vilken skillnad från senaste träningen alltså!

Första träningen:


Senaste träningen:


Hon har mycket bättre form och är mycket finare i kroppen tycker jag. Riktigt fin ;)





Bilder @ Ziros träning 2







Bilder @ Ziros träning

Delar upp bilderna i 2 delar, så del 1 får ni nu, och del 2 imorgon förmiddag :)







Tävlingen förlängs

Hej!

Vi har beslutat oss för att förlänga tävlingen till 1:a juni, då vi fått många nya läsare som kanske inte sett tävlingen förut.

Var med och tävla om ett fleecetäcke från Gold Medal. Klicka HÄR för att komma till tävlingen.








Stallet idag

Hej, när jag kom till stallet idag fotade jag Nattis när hon tränade för Linn, sen fick det bli en promenad med Pi. Blev såklar mycket sritt, men travade upp för en backe tre gånger också och hon fick äta lite gräs under vägen.

Eftersom Pi är helt bra i benet nu ska jag rida imorgon. Kameran kommer såklart vara med och massa bilder ska tas ;) Sen ska på få gå på lite grönt imorgon också, så hon får vänja sig lite innan hon ska stå där på heltid. Det kommer hon verklign gilla eftersom hon älskar gräs, haha ;)






Inlägg?

Ge förslag på vad ni vill läsa om :) Skulle det kanske vara intressant med en ny frågestund?




Tips

Vitlök till hästen, FET DISS. Många använder det, men vet inte vad det egentligen gör.

Följande argument används ofta när man gör reklam för olika tillskottspreparat till häst som innehåller vitlök.

  • Vitlök ingår för att stärka luftvägar och immunförsvar.
  • Vitlök stimulerar immunförvaret och ökar ämnesomsättningen
    samt vitaliteten hos djuret.
  • Vitlök minska angreppen från fästingar och andra
    insekter. Även bra att ge till hosthästar.
  • Vitlöken är sedan urminnes tider använt som ett tillskott för
    att främja styrkan och vitaliteten.
  • Vitlöken har även förmågan att få fästingar, flugor och knott
    att sky djuret genom att djuret svettas ut allicin huden.

Alla dessa argument låter bra men nu visar ny forskning på att vitlök är farligt för våra hästar. Den här varningen gäller alla sorters lök och som andra giftiga växter så är den mera giftig i torkat tillstånd. Det som är lurigt med löken är att en liten mängd lök inte ger någon akut reaktion så de flesta tror att det är helt ofarligt och fortsätt att ge hästen lök.

Varför är lök farligt för våra hästar?

  • Lök – vitlök innehåller ett näringssalt, thiousulfat, som hästarna inte kan bryta ned.
  • Hästarna får förändringar i de röda blodkropparna, de spricker och hästen kan drabbas av blodbrist och låga blodvärden.
  • Syreupptagning i blodet påverkas negativt genom att hemoglobin (vars viktigaste uppgift är att transportera syre och koldioxid) omvandlas till metahemoglobin, det här sker fort redan efter några minuter från lök intaget.
  • Döda blodkroppar transporters till njurarna vilket kan innebära att hästen drabbas av
    njursvikt.
  • Mjälten påverkas negativt.



Tipset är alltså att inte använda vitlök, använd andra saker, för flugor till exempel sprej istället. Forska och ta reda på vad som är bäst för just din häst.

Källa: http://www.alltomhastar.se/artiklar/fragespalt/fraga-om-vitlok-till-hast-ar-det-bra/




Dagens outfit



Väst: Pikeur
Ridbyxor: Carat
Chaps + kängor: CRW
Lindor: Eskadron
Schabrak: Eskadron





Dagens ridpass

Hej på er!

Idag var det ju tränign för Linn (http://dressyrmupparna.se), och det gick riktigt bra! Ziro var lite småseg i början, men kom igång efter några minuter bara. Vi tränade som sagt mycket sits, och shit vad det var svårt :O Mina muskler har ju vant sig vid lite svag stolsits, så det var extremt svårt att dra tillbaka skänkeln.

Vi kom fram till att min sadel ligger svagt i baksits, så vi la på Linn sadel, och min sits blev genast 70% bättre! Det var lättare att dra tillbaka skänkeln och räta upp sig. Skönaste sadeln jag ridit i, väldigt djup och mjuk, som en fotölj :)

Bilder från ridpasset kommer.


Smakprov ;) (Uppvärmning i låg och lång form, samt lättridning).




Sista träningen

Imorgon blir det ridning igen tror jag. Hon mår nog bättre idag, kommer ihåg sista träningen, gick super bra. Hoppas bara ine hon är lika stel som hon var i början nu efter en veckas vila. Längtar :D






Pi på ridbanan

Film från igår :)






Hiss / Diss

Något snyggt och stilrent är att matcha lindorna med kantbandet på schabraket! Kan aldrig bli "för mycket", och är aldrig "fult".

Bilder på detta får ni ikväll när jag kommer hem efter Linn-träningen :D







Dagens planer

Idag tänkte jag ta en promenad med Pi igen. Så hon får "vila" benet lite se igår. Men det ska väl inte vara någon fara nu när svullnaden har lagt sig också. Tänkte rida på fredag iaf. Längtar så ;)

Bjuder på bild från senaste fotade ridpasst ;)






Bilder

Här kommer bilderna från igår när vi släppte Pisan på ridbanan :)












Dagens planer

Hej på er!

Idag är det träning för Linn kl 17. Vi ska träna mest på min sits, men sen får vi väl se vad det blir mer.

Vill ni ha bilder från idag??? 2 kommentarer i så fall ;)







Ziros + och -

Ni kom med förslag om Ziros bra och dåliga sidor, så jag skriver ett inlägg :)

Lastning: Han kan vara lite småfjantig och försöka gå på sidan av transporten, men oftast går det bra med lina. Man behöver knappt använda linan, bara gå lite bakom.

Inhämtning från hagen: Ibland kommer han i full galopp, ibland kommer han lite sakta, men ibland är det mat som är huvudsaken ;) Men han springer aldrig iväg eller så, bara det att jag får hämta honom ibland, men oftast kommer han själv. Typ 7/10 gånger kommer han.

Borstning, sadling mm: Ängel, det beskriver honom bäst där.

Ridning: Det varierar. Ibland kan han vara på sånt humör att han är bäst och ingen får säga till honom mågot, för då flyger baken hejvilt! Men ibland är han underbar och bara kör, och ibland ett mellanting. Men en sak sammanfattar allt: Bäst!

Första borstningen när jag fått hem honom :)




Igår

Hej, igår släppte jag Pi på banan. Hon haltar ingenting alls och både travade och galopperade bra ;) Tog bilder och filmade lite, så det får ni snart se.

Sen åkte Nattis och jag till Örebro. Ni har ju redan sett vad jag har köpt.. Är nöjd med köpen iaf ;)




Bilder @ inköpen

Här kommer bilderna på det jag köpte igår :)


Eskadron lindor, 280 kr


Eskadron schabrak, 350 kr


Klänning från HM, 249 kr.





Köpet i örebro

Här kommer vad jag köpte igår i örebra :)



Flugmedel
Vita lindor - Show Master
Putssvamp
Silikonsnoddar
Klänning
Hårnålar

Det var vad jag köpte. Tänkte beställa ett vitt schabrak sbnart också ;)







Sista chansen

Sista chansen! Idag är det allra sista chansen att skicka in ditt bidrag till tävlingen! Så skynda på och gör et nu :D

Tävlingen hittar du HÄR







**********

Hej!
 Först drog Jonna och jag till stallet. Släppte Ziro på ridbanan och han fick springa där en stund. Jonna fotade, så bilderna kommer nog upp imorgon. Tränade även lite lydnad med honom, en det behövs knappt då han lyssnar bra ändå. Ibland blir han lite borta, men då petar jag bara lätt och snabbt på honom med fingertopparna så vaknar han igen ;)

Idag var vi ju i Örebro också, men på hööks hittade jag inget, och på till häst hade dom inget! Skulle ju ha lila schabrak och lindor, men det fanns inte i dressyrmodell. Hittade ett grått med lila passpoal och kantband, men inga lila lilndor.

Istället blev det ett grå/beige schabrak med grönt kantband och gröna lindor.

Sen drog vi vidare till marieberg där det bara köptes en skrikrosa klänning till mig att ha på skolavslutningen. Tyckte den var riktigt snygg, och 249 kr är ju inte så farligt :)

Bilder på allt kommer.




Bilder från igår

Här kommer nårgra bilder från hagen igår :)









Örebro

Hej, idag ska ju jag och Nattis till örebro och shoppa lite. Det jag hade tänkt att köpa är en vit outfit, vitt schabrak och vita lindor typ. Kommer nog köpa lite mer saker också ;) 

Sen vill jag köpa en annan cool outfit, i någon cool färg. Jag har ju rosa och röd hoppoutfit och blå dressyroutfit. Så det vore kul att köpa en annan outfit i någon annan färg. Vet inte riktigt i viken färg.. Kom med förslag på en cool färg :D


Rosa hoppoutfit!


Röd hoppoutfit!


Blå dressyroutfit!


Vit dressyroutfit! (på bilden har jag lånat Nattis, ska köpa eget vitt)


Vilken färg blir nästa outfit? Kommentera den färgen du tror skulle passa Pi!




Bloggtorka

Har stor bloggtorka, så vill ni ha update får ni hjälpa till lite och ge förslag :)




Dagens planer

Hej, idag tänkte jag släppa Pi på ridbanan/ridhuset, beror på vädret. Eftersom hon inte haltat på 3-4 dagar, tänkte jag kolla lite hur det ser ut när det går lite fortare. Blir inge hårt eftersom hon nyss blivit "frisk". Går det bra tror jag jag filmar och tar bilder ;)






Dagens planer

Örebro med Jonna idag, lila schabrak och lindor ska avprickas från listan.

Först stallet, och rida på banan tror jag, ett lite mellanhårt pass, ganska normalt. Ska träna mycket på galoppen, alltså att ha ett bra tempo och kunna hålla det. När tempot blir bra blir han trött och tappar lätt, så jag får vara där och trycka lite = stolsits, men vi ska jobba på det :)


Ni ser, svag stolsits.





Bilddagboken

Jag finns även på bdb, nattisssss heter jag där, så bevaka gärna :) Lägger ut alla bilder där också, så är det lite lättare att hitta och sådär.







Stallet idag

Hej!

Idag eftersom det inte blev någon träning fick det bli vila istället. Vi hade kvällen, så jag borstade Ziro och tog in och fodrade resten av hästarna som var ute. Ziro är för go asså!

I hagen kom han fram till mig, och sen sprang jag ifrån honom och han jagade mig som en liten valp :D Lite bakuter och bocksprång klämde han in också, min sötnöt :love:


(Inte från idag)




dagen

Hej, idag blev det en promenix igen med Pisan. Hon är mycket bättre i benet och svullnaden har nästan gåt ner helt. Vi travade lite också och det såg väligt bra ut, haltar inte alls :D

Tog några bilder i hagen som kommer upp i ett inlägg imorgon :)




Ingen träning

Madde träningen blev inställd igen pga vädret (blåser som sjutton), så jag hinner nog ingen träning den här veckan. Imorgon ska jag till Örebro med Jonna, och på torsdag har jag lektion med Linn. Träna lite på sitsen ni vet, stolsits = inte fint eller bra :P

Jaja, ska till stallet nu, bilder när jag kommer hem = kanske ;)


En av favoritbilderna från igår. Pluttis kan ju typ sina öppnor :D




Sökes!

Söker en ponny att ha under sommaren för inridning, utbildning, tillridning, tävling ovs. Vet du någon som kan passa? Tveka inte att höra av dig till: [email protected] (min privata mail).




Lila outfit

har bestämt mig för att köpa en lila outfit. Jonna och jag ska nog in till Örebro och shoppa imorgon, så jag ska köpa ett schabrak och benlindor. Har spanat in en HV-polo piké i lila också, så vi får se. Lila är ju en ganska somrig färg, och lite "ponny" över det hela ;)





Vad tror ni om det? :)





Inköp

Igår var jag på stan med mamma och Ellen (min lillasyster). Köpte faktiskt ingenting till mig.. Men köpte foder, salva och ett rosa flugpannband att fästa i grimman. Så idag kommer Pi gå med splitter ny grimma (aldrig använd) och spliter nytt flugpannband, supersnyggt ;)

Kommer fota henne lite i det snygga, haha. Så bilder kommer ;)





Dagens planer

Igår blev Madde-träningen inställd pga blåsten. Men vi testar idag om det går bättre, så kl 18 ska vi träna. Blir nog lite program, men jag vill mest ha fokus på sitsen och övergångarna.


Sitsen...




Delta!

Glöm inte att delta i bloggtävlingen! Imorgon är sista dagen att skicka in ditt bidrag, så delta nu! 

Tävlingen hittar du HÄR






Bilder

Här kommer bilderna från igår :)


På bilden ovan har han precis landat efter några bakuter ;) Annie longerade Lego, så dom passade på att busa lite när vi red förbi, sötnosar!


Han faller isär lite, men tänk på att han bara är 6 år, och inte riktigt orkar än.







I veckan

I veckan kanske jag och Nattis ska åka till örebro och shoppa lite. Jag ska nog köpa lite nya grejor till Pi och mig själv. Snart är det ju sommrlov och skolavslutning och jag behöver något snyggt att ha på mig då. Pi behöver ju också vara lite sommarfin, får se vad jag ska köpa ;)






Dagens outfit

Gårdagens outfit.



Schabrak: Schockemöhle
Benlindor: Horze
Boots: Globus
Kängor + chaps: CRW
Tröja: HM
Väst: Pikeur
Byxor: Carat





Smakprov

Här är ett litet smakprov från idag ;)







Dagens promenad

Hej, idag gick mamma och jag en promenad med Pi. Tycker hon har blivit mycket duktigare att gå med och visar lite mer respekt. Förr var det bara gräs som gällde, men nu lyssnar hon mycket bättre när hon försöker dra ner efter gräs, vilket är jättebra :D Vi gick i ungefär 40 minuer och tog några bilder ;)









Dagens ridpass

Hej!

Idag red jag på ridbanan. Kände när jag plockade upp tyglarna att det skulle bli en bra galoppdag. Haha, känner sånt direkt vet ni ;) I skritten gjorde jagycket öppnor och volter för att lossa honom. Öppnorna var lite vingliga, men med mer innerskänkel var dom i stort sett bra.

Han var hyper idag, så i traven var det mest fokus på att få honom lugn, så det blev mycket 10 metersvolter och halvhalter. Gjorde en del öppnor och skänkelvikningar när han lugnat sig, och en och annan ökning.

I galoppen var han underbar i vänster, hans bättre varv. Han jobbade bra och var uppmärksam trots att det blåste. I höger varv var han dock inte lika rolig. Tappade galoppen flera gånger och det blev lite unghäst tempo, dvs att det gick foooort ;) Jaja, i stort sett är jag väldigt nöjd med honom :)

Bilder OCH film kommer.




Bilder / Film

Bilder eller film från dagens ridpass? Drar om 30 minuter, så svara nuuuuu!




Hiss / Diss

Hööks vårnyheter, var riktigt fula allihopa. Kollade igenom allt, och inte en sak skulle jag kunna tänka mig att ha. Täcken, träns osv, DISS... Ovanligt med rundsytt remontträns, men det var inte snyggt.

Diss till hööks vårnyheter. Hööks blir bara sämre och sämre känns det som?







Kanin och hund hoppning - film

Det här hör ju inte riktigt till bloggen, men eftersom jag fick 2 kommentarer om att ni ville se det visar jag det iaf. Det är mina kaniner och min hund som hoppar ;)






Kan jag hålla fast vid min åsikt?

Nej tydligen inte?

Såg det här lackade tränset, och tyckte det var snyggt? Nej nu fattar jag ingenting. Jag som tyckte att lackat var så fult, har ändrat mig angående träns. Står fast vid att det är hemskt fult med lackade stövlar... Men vad tycker ni? Jag tyckte tränset var fint, och det syns också.

Köpa / Inte köpa?


4 cm nosgrimma. 700 kr, tyskt handgjort dressyrträns, lackat. Priset är nersänkt, håll i er nu: Från 3000 kr! En bra deal, men vad tycker ni?







Planer

Hej, idag ska jag åka till stan och shoppa. Får se om det blir några saker till Pi. Blir nog mest till mig ;)

Blir promenad med Pi idag också. Sen ska jag kanske frisera henne lite också, klippa man och svans. Får se hur det blir med det :)






Mailat

Mailat på 2 ponnysar, *håller tummarna*

Nyfikna? ;)




Ziro i remont?

Funderar på hur Ziro skulle se ut i remontnosgrimma. Gjorde en slarvig redigering, men jag tycker att han ser ganska snygg ut i det. Kanske ska köpa en och testa lite? Eller kanske kolla efter något fint aachenträns? Åh, har beslutsångest till max!



VS



Vad tycker ni?





Betesreglerare Greenguard Ponny

Hej!

Pi äter ju väldigt mycket gräs och är väldigt matglad. Så jag tror inte hon här stått ute på nätterna hos sin förra ägare pågrund av att hon äter mycket (säg till om jag har helt fel). Men hon mig kommer hon nog stå ute några nätter, då är det ju inte så kul om hon blir rund som en köttbulle ;)

Jag har fått ett tips frånen i stallet om en sak man fäster i grimman så hästarna inte får lika mycket gräs på en gång. Vilket verkar lite smart om hon ska vara ute en hel natt.

Det heter "Betesreglerare Greenguard Ponny" och finns på Hööks för 549 kr. 



Är det någon av er som har testat det? Isåfall, hur funkar/funkade det?




Dagens planer

Hej!

Idag ska jag träna för Madde. Vi kommer nog rida igenom LC:1 och träna lite inför helgen. Tävlingen är i Mullhyttan (inom örebro län), men faktiskt så gillar jag att tävla i värmland mer? Trevligare människor, skön dialekt, och andrar ekipage. Tråkigt att tävla mot samma ekipage tävling efter tävling i Örebro, men i värmland är det lite andra.

Örebroarna (inte alla) känns så stela och spända, och jag gillar inte dialekten ;) Får se iallafall, men framöver blir det nog mestadels värmland.

Men vad tycker ni är bäst då?







Några bilder

Här kommer ett gäng bilder på Annie och Lego (fuxen) och Karro och Crulle (mörkbruna) som jag fotade när dom hoppade för någon dag sedan :) Råkade ha lite fel inställning på kameran, men det duger väl? Kass kvalité, men bättre än inget. Blev bara några stycken, då dom nästan var klara när jag kom :)








Nytt täcke

Hej, är hemma från stallet nu. Eller, jag har varit hemma i ungefär en timme nu. Idag konstaterade vi att Pi inte har mugg. Men hom hade ett litet sår (inte blodigt) i karleden. Men det är nästan helt borta nu. Hon har vrikat foten och det är det som gör att hon haltar. Men svullnaden är snart helt borta och hon haltar ingenting nu :)

Vi tog ju en promenad på ca 40 minuter, bara skritt. Pi fick också ett nytt täcke som en häst i stallet har växt ur, det var lite litet till Pi men det funkade. Så nu får hon inte massa flugor på sig ;)



Det nya täcket :)




Film från Maddeträning

Här kommer en film från den senaste Madddeträningen, kommer dock inte ihåg när det var ;)







Bilder från Knutsbol 2

Jag vet att nosgrimman sitter lite snett, så det behöver inte påpekas :P









På bilderna nedan är vi hemma igen :)


Åh, smälter när jag ser mitt lilla hjärta :love:






Bilder från Knutsbol 1 (forts)



Det var de resterande bilderna från del 1, snart kommer del 2 :)




Bilder från Knutsbol 1

Delade upp bilderna i 2 delar, så här kommer del 1 :)



Åh, mitt internet funkar typ inte, så jag får inte upp fler bilder för tillfället, men vänta lite så kommer resten :)




Dagens planer

Hej, idag ska vi somvanligt tvätta såret och ta en liten promenad med Pisan. Men vi ska kolla igenom sommarhagen som Pi ska gå i också :) Sen ska jag bara slappa! Idag blire en lugn dag ;)






Dagens ridpass

Hej!

Idag åkte vi ju till knutsbol, där jag red ut med Lina. Vi hade jättemysigt, och några galopprace i 190 blev det ;) Vi var ute i någon timme, i blandade gångarter. Ziro skötte sig bra och var knappt tittig alls, även om han var riktigt pigg. Vi red ner till sjön där dom brukar bada med hästarna, och Lina och Pegasus red ner i vattnet, men Ziro vågade inte riktigt. Men han tog mod till sig och HOPPADE jämfota ner i vattnet, och stänkte ner hela höger sida på Pegasus, haha!

Sen red Lina tillbaka till stallet, och jag red ner till skön. Jag ville få Ziro att gå ner i vattnet igen, men näe... Han stegrade och var allmänt jobbig. Men efter 10-15 minuters maktkamp gick han ner iallafall. Stooort skutt ner där också, haha?

Bilder kommer :)




Kanin och hund hoppning

Hej, nu är jag inne efter att ha gått med Ebba (min hund), gått med Rufus, Morris och Lillan (mina kaniner) och hoppat lite med dom.

Filmade lite kort när dom hoppade, men eftersom detta är en hästblogg får ni avgöra om ni vill se mina kanier och min hund hoppa, 2 kommentarer så laddar jag upp :)




Kort inlägg

Nu blir det ut i det fina vädret med vovven och sen sola lite. Är jätte blek, hehe. Blogger mer sen, hej sålänge ;)




Längtar

Jag är jättesugen på att rida. När det började gå bra för oss, ska Pi bli skadad. Men hon är nart frisk, och jag tror inte det är mugg. För det har inte varit så regningt och lerigt nu. Hon har nog bara skadat sig på något annt vis. 

Bjuder på några ridbilder :)










Längtar :love:




Igår

Hej, förlåt för jätte kass updatering igår!

På förmiddagen åkte mamma och jag till stallet. Vi tvättade och spolade där Pi har ont och smörjde. Sen var det till att skynda sig i 190! Genrepet till dansuppvisningen var klockan 12.00 och vi åkte från stallet typ 11.30, det tar ca 15 minuter att åka från stallet till mig. Så jag kom lite sent till genrepet.. Sen hade vi dansuppvisningen klockan 15.00. Efter uppvisningen åkte vi till mormor och morfar och fikade.

Sen runt 19.00 åkte mamma och jag till stallet. Det är mycket bättre nu! Pi haltar ingenting i skritten nu, jättebra :D Så vi tog en promenad och Pi fick äta lite gräs. Sen tvättade vi karleden. Så vi kom hem runt 21.00. Då åt vi pizza och tittade på film. Så blev ingen dator. Men desto bättre uppdatering idag ;)




3 dagar

Var med och tävla om ett fleecetäcke från Gold Medal du också! Det är 3 dagar kvar av tävlingen, så skynda på :)

Klicka HÄR.







Dagens planer

Hej!

Idag ska jag iväg till Knutsbol och rida ut med min Lina-Ballerina och hennes Pigge (Pegasus). Pegasus tillhör Knutsbols ridskola, men är typ som Linas ponny :)



Lina och Pegasus på en tävling i Botorp. Bilden är dock några månader gammal... Vi ska rida ut och bara umgås. Vi gick i samma klass från 3an-6an, och det har inte blivit så att vi umgåts något efter det, men idag, så jäklar :D




Stolsits






”Stolsits”: Underskänkeln för långt fram och ryttaren kommer i bakvikt vilket stör hästens ryggverksamhet. Med stolsits som grundsits är det omöjligt för ryttaren att kunna arbeta hästen på rätt sätt och följa med i språnget vid hoppning.

Det här är något jag jobbar med varje dag. Med sadel har jag dock inte så mycket som på bilden, men lite. Det är svårt när man är själv, man tänker inte på det utan sitter som man gör. Som tur är ska Linn (www.dressyrmupparna.se) skälla lite på mig på torsdag ;) Får sitta och tänka på det själv tills dess, fast det är så svårt! Menmen, hellre lite stolsits än för hård hand, t.ex.

Har ni fula små ovanor?







Svar på tal

Stegrar han på kommando?
Svar: Hej! Nej, att han stegrar är ren olydnad. På bilden bad jag honom gå in på framridningen för att ta porträtt-bilder med vinst-rosetten, men det ville han inte. När jag blev mer bestämt blev han surare och började stegra. Han ställde sig väl 7-8 gånger innan han till slut gav sig.

Det är något vi jobbar på. Direkt han stegrar smäller jag till honom mellan öronen, men det funkar inte direkt. Han är så "hård i huvudet" (bestämd) av sig, så han bryr sig inte om smällen. Men bara man är bestämd och inte tvekar (vilket han känner direkt om man gör), så ger han sig efter några minuter och blir den underbara kung han egentligen är ;)







Fråga

Tror att jag ska köpa ett nytt tävlingsträns, men vilket?





5 månader

Idag har jag haft min guldklimp i 5 månader :love:







Bilder

Jaja, lägger väl upp dom fast jag ser hemsk ut :S









Tveksam

Nej jag blir tveksam när jag ser bilderna.. Vågar jag lägga ut dom? Vill ni se eller klarar ni er utan? Hästen går som en gud men stolsitsen är hemsk...




Dagens ridpass

Hej!

Är hemma från stallet nu. Red ett barbacka pass på ridbanan, och det gick bra. Underbar i skritten, men lite "seg" i traven och galoppen. Han var lite hängig i handen, men med mer skänkel bar han upp sig kanon! Gjorde en del öppnor vilket han grejade utan problem. Lite vingligt stundtals men annars var form och tvärning bra.

I galoppen blev han lite lat, men även där löste det sig med mer skänkel. Jobbade mest på en stor volt för att få honom böjd och mjuk.

Mamma tog ca 500 bilder, MEN jag sitter som en kråka. Stolsits till 14568%, yes! Jag är medveten om att jag får extrem stolsits när jag rider barbacka (har väldigt svag stolsits även med sadel, men jobbar på det), men det bjuder jag väl på :P




Dansuppvisning

Hej, bloggar frn mobilen nu. Har inte haft tid till bloggen idag. Vi var i stallet runt klockan 10.30. Vi spolade och tog salva pa saret. Det sg faktiskt lite bttre ut idag :D Och nu ska jag snart dansa pa dansuppvisning ;) Bloggar mer senare nr jag kommer hem.
/Jonna



Failbilder

Det var längesen, så här kommer några failbilder ;)








Haha, kärlek

Kärlek på låten :love:








Pengar

När jag fyller år ska jag önska mig pengar från dom flesta, förutom mamma och pappa som jag ska önska mig en HJÄLM av. Har äntligen bestämt mig ;)

En sak är jag tveksam på ändå... Ska köpa en ny outfit, men kan inte bestämma i vilken färg.

*Vinröd

*Skogsgrön

*Gul

*Orange


Står och väger lite, vad tycker DU?




???





Bilder från skogen + hoppning 2







Bilder från skogen + hoppning



Fick dela upp bilderna i 2 delar, så den andra kommer snart :) Klaga inte på att jag rider utan hjälm. Det var typ 5-6 minuter, och om jag skadar mig är INTE ERA PROBLEM, och jag bryr mig faktiskt inte ett dyft om vad ni säger om den saken :D





Dagen

Hej, idag blev det ju ingen ridning. Man ser att hon har ont. Hon har typ som små sårskorpor vid karleden, funderar på om det är mugg? Så vi ska tvätta det två ggr om dagen, smörja med salva som tar bort bakterier. Så får vi hoppas att det blir bättre :)

Hon fick iaf äta lite gräs och blev lite fotad ;)













Dagens ridpass

Hej!

Först red jag på banan. Började skritta fram en bra stund, och sedan jobba honom i skritten. Gjorde en del öppnor och förberedande slutor, vilket han grejade finfint!

Travde sedan igång. Han hade en väldigt mjuk och fin trav med bra tempo och takt, och hade faktiskt knappt bråttom alls. Tror vilan gjorde honom gott, då han var med på allt, fast han blev lite stark och på imellanåt. Blev mest volter här, men även några skritt övergångar.

I galoppen var han helt ok. Låg på lite och kändes som en tickande bomb, men skötte sig och höll sig i skinnet. Mest volter och fattningar där, för att få honom uppmärksam. Är nöjd med honom där iallafall.

Efter lite uppvärmning drog vi ut i skogen ocg travade och galopperade lite, och han skötte sig kanon nästan hela tiden. Han testade lite och ställde sig några gånger, men gav sig när det inte ledde någonstans. Tog några porträttbilder, och sen när vi kom hem stog det några hinder framme, så jag var tvungen ;)

Tog några skutt - i dressyrsadel med dressyrläder. Menmen det gick iallafall. Han stannade första gången, men jag röt till och tryckte en gång med skänkeln, kom igen, och han hoppade kanon. Supernöjd med pluttis idag :D

Bilder kommer strax.


Smakprov från idag ;)





Svar på tal

moget utan hjälm när man bara är 12

 Svar:
Haha, det där var bara portträttbilder, och det är aldrig smart att rida utan hjälm, vare sig man är 10, 30 eller 50. Jag vet vem du är, och förstår att du vill ha en reaktion för du vet att jag är 15, men den glädjen tänker jag inte ge dig ;) Men btw: Moget att vara anonym och inte stå för sina åsikter.





Hehe






Hiss / Diss

Dissar marinblå och bruna, och gråa kavajer på tävling. Det ser så fult ut ärligt talat. Ännu fulare är det med randigt också.

Vad tar då priset?? Icke-figursydda kavajer! Usch och fy! Det hänger som en sopsäck och ser helt osmakligt ut. Ser nästan ut som om man har en för stor kavaj, vilket ger ett halvskabbigt utséene...


Lite figursydd, men bara lite.


Pikeur, men ändå fult.





Har ni tänkt på...

...att Ziro och Totilas är SJUKT LIKA???? Shiet, jag blir så peppad nu när jag ser likheten! Visste man inte kunde man tro att dom var bröder :D

Alla håller med, det vet jag såklart!




Lika som bär eller vad?





Dagens planer

Idag tänkte jag ta en uteritt med mycket dressyrarbete. Travökningar, skäneklvikningar och öppnor osv. Han kommer nog vara väldigt pigg, så jag ska använda den energin till något positivt.

Uteritt alltså. Vill ni se bilder, minst 2 kommentarer!


Haha?





Promenader

Hej, idag blir det nog en promenad med Pi. Får se om hon är bättre i benet. För r som har missat det är Pi halt.. Men blir nog snart bra. Så tills hon blir bra kommer jag ta promenader, det ä ju inte allvarligt, så kommer snart börja rida :)

Kanske blir några bilder från promenaden, vi får se ;)






Åh vad vill jag ha?

Vad vill jag ha när jag fyller?? En Charles Owen Wellington Classic, eller ett par Pikeur Lucinda? Ångest, jadu!


Vad skulle ni ha valt? Byxorna i beige/ljuusbrun.





Halt

Hej, idag fick Pi vila.. För nä vi kom till stallet var hon svullen och halt :( Syntes typ inget när vi skrittade (jag lede henne självklart) men det sntes när vi travade lite att hon hade ont.Så vi får väl hoppas at honblir bra nart. Ska ju träna den 22 och 23:e, men får se hur det blir med den saken. Har det inte gått över kommer jag själklart inte träna.. Det verkad inte speciellt illa, så hon blir nog snart bra :)




Stallet idag

Hej!

Idag red jag ju inte heller, men Annie och jag släppte Ziro och Lego i sommarhagen så dom fick äta lite och vänja sig innan betet. Mycket spring blev det, men min kamera dog efter 8 bilder :mad: Fan, jag glömde ladda den igår!

Jaja, dom 8 bilderna får ni senare iallafall :)








Hej

Hej! Idag hade vi orienterings prov i skolan. Vill inte tala om hur det gick, haha. Men fick VG iaf :)

Idag vat jag inte vart jag ska rida. Ska nog vara massa folk i stallet som har träning, så banan är nog upptagen. Får se vart det blir :)




Drar till stallet

Drar till stallet nu, och ni kan vänta er en fet bildbomb när jag kommer hem :)



En bild från igår :)







Glöm inte tävlingen

Delta nu!

Jättesnyggt fleecetäcke från Gold Medal. Du har stor chans att vinna, så delta nu :D 



Tryck på bilden för att komma till tävlingen!




Hoppbilder

Här är några bilder från när Annie och Lego (stor Pi typ;)), Ingrid och Grizzly (skimmeln), och Karro och Crulle (mörkbrun) hoppade med oss på lektionen :)









Planer

Idag tänkte jag rida på ridbanan tror jag. Vet inte riktigt.. Det bero lite på vädret också, är det fint väder blir det kanske uteritt, regnar det lite kanske det blir på banan och är det åsk väder blir det nog i ridhuset, haha ;)

Men tror det mest siktar mot banan. Känber för att rida där faktiskt ;)






Dagens ridpass

Hej!

Idag tänkte jag inte heller rida. Sista vilodagen, men imorgon kör vi ett dressyrpass. Hoppas han kommer vara ännu finare och fräschare, och tävlingsklar! Hästarna brukar faktsikt vara bättre efter att dom fått en liten viloperiod för att bara vara hästar, synd bara att många kör fullt ös 6 dagar i veckan...

Vi hörs såklart lite senare igen :)








Bilder

Här kommer några bilder från promenaden igår :)










Kommer flera lite senare :)




Bilder



Haha, blev bara dom som vart bra :P Men jaja, nästa gång nr det bara är mamma och jag blir det BILDBOMB! :D





Promenad med Nattis

Hej, idag var ju jag och Nattis på en kort promenad, mamma och min lillasyser tog kort. Så imorgon får ni två bildbomber från mig :D

Pi var helt ofokuserad när vi skulle stå still och ta kort. MAT, var hennes väg. Sprang nästan över mg och ner i närmaste dike efter gräs. Så gick inte så bra till en början.. Men mot slutet gick det bättre. Då stog vi stilla och kunde ta några bilder en liten stund. Det regnade ju så mycket också, men det syns inte på bilderna. Men blöta blev vi ;)




Stallet

Hej!

Idag tog vi en liten promenad med Jonna och Pi, och tog några porträtt. Ziro skötte sig bra, även om han var väääldigt sugen på gräset ;) Bilderna kommer upp imorgon iallafall. Sen gick vi tillbaka, åkte hem och nu sitter jag här med nothing att skriva om, kuul!











Klantig

Hej, idag ska jagoch Nattis ta en promenix med ponnsarna. Mamma kommer vara med och fota lite.. Men klantig som jag är har jag råkat tappat kameran i marken och spräckt linsen till min bästa objektiv. Aahh, inte kul! Men pappa får köpa ett nytt när hon kommer hem på lördag. Nu får jag ha ett sämre objektiv.. Men men, det blir bilder ;)




Yes i will!

Hej!

Jag har bestämt mig för att försöka kvala till Ungponny-championatet 2011! 




Dressyr                      5-åringar                      Kval                      Två omgångar med minst 64% av maxpoäng i                                                                                 Lätt B för unga ponnyer

                                                                  6-årigt sto som fölat får starta i 5-årsklass.

                                                                  Final                      Lätt B för unga ponnyer

                                            6-åringar                      Kval                      Två omgångar med minst 64% av maxpoäng i

                                                                                        Lätt A för unga ponnyer

                                                                  7-årigt sto som fölat får starta i 6-årsklass.

                                                                  Final                      Lätt A för unga ponnyer

 

På dressyrtävling där program för unga ponnyer inte finns kan kval ske i ordinarie Lätt B resp. Lätt A dressyrprogram med minst 60 % av maxpoäng.


Det klarar vi ju :D Har redan fått 60% i LB:0, och den ritten var inte särkilt bra. Vad tror ni? Har vi en chans?
Någon som vet vart man kan köpa kvalkort förresten??




Hmm??

När man säljer sin häst, varför bara skriva några rader? "Trevlig valack, 169 cm. LA/LB. Maila för mer info". Jaha, där fick jag reda på mycket. Bryr man sig inte eller? När vi sålde våran storhäst var det nästan för mycket text, så vi fick korta av...

Och så köper man kanske en unghäst när man själv inte har hästvana. Samma sak typ. En unghäst behöver ju en mer rutinerad ryttare, inte någon oerfaren unge som sitter och drar och sparkar. Kanske man har en tränare, mamma eller pappa som kan coacha, men inte alltid. Sen slutar det med att man inte klarar av ponnyn/hästen och får sälja den eller lämna den på tillridning.

Det är iallafall vad jag tycker :S





Tävlingen

Kom igen nu, en vecka kvar av tävlingen! Var med och tävla om ett fleecetäcke från gold medal i valfri storlek! Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)





Inköpslista

Mina största måsten!


Pikeur Lucinda. 1200:-



Döbertträns (annat pannband)


Ja, dom 2 är mina STÖRSTA vill ha ;)




Bilderna sen i måndags











Första gången vi hoppar på riktigt :D






Nu

Nu kommer äntligen "bakom kulisserna, påskfilmen" :D






Åsikter

Undrar hur ryttare, hästfolk över huvudtaget tänker?

Hästfolk måste vara bäst på att stötta varandra, men även tvärtom, att sncka skit. Jag har varit med om det OFTA. Folk tänker inte alls. Man öppnar munnen utan att tänka på det, eller tänker på det. Säger precis det man tänker och skiter i resten.

Jag t.ex går ut öppet med att jag inte gillar skogsmullar mycket. PUNKT. Jag går inte på EN person, inte TVÅ. Jag har det jag tycker är skogsmullar, och ni kanske har något helt annat i tanke? Jag har sagt raser, men det betyder inte att jag tycker det om 100% av alla hästar av den rasen. Det finns undantag. Hur kan folk veta vad JAG tycker är undantag och inte?

Men folk som attackerar just EN person, utan att tänka, eller tänka...det stör jag mig på något extremt. Ryttare som tror att dom är bättre än ALLA andra, och deras åsikter är alltid dom rätta. Andra åsikter finns inte alls.

Sen ljugs det hit och dit. "Nej det har jag inte sagt!" Nej visst, bara 10 personer hörde, men vi hörde nog fel... Haha?

Vad tycker ni? Fattar ni vad jag menar, kanske ni känner någon sån?


En sån fin får ni ;)





Dagens planer

Idag ska Ziro få ännu en lugn dag. Tycker det är bra att ge unghästar vila ibland för att rensa huvudet från allt som händer, och ta in nya saker istället.

Tror att vi tar en promenad, och kanske några porträttbilder. Det kommer ett åsikts-inlägg lite senare också, kolla in då ;)










Stallet

Hej!

Eftersom det började åska och blixtra när vi var i stallet red jag i ridhuset. Det gick ganska bra, men det är ju lite läskigt när man hör massa ljud utifrån ;) Så Pi var lite spänd och tittade sig omkring när hon hörde en bil, ågon häst som galopperade utanför och åskan. Men det gck bättre efter en stund när ljudena inte var så farliga ;)

Vi tog inte ett speciellt hårt pass. Bara vanligt skritt, trav och galopp. Krävde inte så mycket form heller, men stundtals fick hon lov att jobba lite ;)

Bilderna från hoppningen i måndags kommer ut imorgon :)




Stallet idag

Hej!

Idag blev det ju ingen ridning, utan jag släppte honom i ridhuset istället. Det åskade som själva fan, och regnade också så ingen häst var rolig att ta in direkt... Det gick bra iallafall och alla kom in.

Han var inte så busig eller uppmärksam på mig. Skulle träna lydnad och i början lyssnade han, men sen var allt annat intressant istället. Försökte få honom att sakta av från trav till skritt, men det gick väl sådär. Jaja, blir säkert bättre nästa gång, för han brukar vara bra på sånt där :)




Tjabba

Hej, nu har jag fått bilderna från gårdagens hoppning. Så dom kommer upp lite senare ikväll. Ska snart åka till stallet. Just nu regnar och blåser det, men rida ska jag ;) Kanske blir iridhuset om vädret inte blir bättre :)






Mobil??

Gah! Blir snart helt galen... Min mobil har varit borta i mer än en månad, snacka om abstinens jag har just nu ;) Får se om den kommer fram. Nu ska jag ha en gaaammal mobil sålänge, och jag fattar inget av sånna längre. Touch ska det vara ;)

Ska snart iväg till stallet, och det blir nog så att jag släpper honom i ridhuset. Det blåser som fan och är inge trvligt ute alls. Ziro kommer nog tycka det blir skönt att få komma in i värmen lite. Det kanske kommer en liten film från ridhuset sen men jag ska försöka :)


Bäst att hoppa högt över så man inte river :O





Hurtig

Idag har jag en del att göra, tyvärr.... Är typ världens lataste människa, och att bara gå upp för trappan får mig typ deprimerad... Haha, nerå ;)

*Fixa fysikläxa

*Jogga 30 min

*Stallet

*Blogga

Låter inte som mycket, men för mig är det asmycket :P


Dags att börja springa ;)






Dagens planer

Hej, idag har jag faktiskt ingen aning om var jag ska rida. Det lutar mest åt ett pass på ridbanan, om det regnar blir detkanske i ridhuset. Men är det jättefint och strålande sol, kanske det blir en uteritt. Men somsagt lutar det mest åt ridbanan :)






Dagens planer

Hej!

Idag planerar jag ett dressyrpass med fokus på sits och form. Det skulle regna idag, men vi får se om det gör det, annars släpper jag honom nog i ridhuset. Det var längesen så han kommer vara g a l e n...

Film från det kanske kommer, får se om jag orkar, haha!

Här är en gammal film från i vintras när jag släppte honom.

 





Min rygg!!

Jag får så förbannat ont i min rygg efter jag använder skyddsvästen ett ridpass. Shite alltså, min rygg tar död på mig. Har verkligen jätteont! Jag sitter ju som jag redan sagt som en säck och böjer hela ryggen. Inte skönt!


Väldigt dålig bild, ,men kolla hur jag sitter. Den här bilden syntes det inte så mycket på, men hösäck iaf. Detta leder till ryggsmärta! :(




Bilder från hoppningen



Ja, det var dom :)





Hoppning

Hej, idag var det ju hoppträning på schemat. Vi hoppade inte så högt, men högre än jag har gjort förut iaf. Det var ju första gången jag hoppade på riktigt, riktigt kul, men lite nervöst ;)

Först travade vi över bommar, sen hoppade vi ett kryss. Det gick jättebra tyckte jag, bara att jag inte är specielt bra på hoppning, haha ;) Så hoppade vi lite kombinationer och en liten bara i slutet.

Först var Pi lite seg och bara "okej, vi hoppade dåra". Efter ett tag gick det i 190, hon tyckte det var skitkul, då var det lixon "JAA, vi hoppar". Hehe ;) Sen blev hon perfekt i slutet av passet, helt okej tempo och lyssnade jättebra :)


Pi var rosa (jättesöt) och jag var svart och brun. Bilder kommer antingen imorgon eller på onsdag :)




Dagens ridpass

Hej!

Idag hoppade vi ju, och det gick ganska bra. Vi började med bara bommar, och sedan ett kryss. Han var pigg och bjöd mot hindret, och det gick t.o.m lite fort ibland ;) Sedan la vi till ett till enkelhinder, och det bjöd han på. 2 stopp idag, båda helt p.g.a mig! Jag sitter och blir osäker och låter inte honom sköta avståndet utan sitter och pillrar och krånglar.

Jag är mer än nöjd med honom, som ni vet har vi haft lite hopp-problem, men det är nästan löst nu :D

Bilder kommer!




Väntar

Hej, nu sitter jag och väntar på att Nattis ska komma. Jag ska åka med henne till stallet. Idag äre ju hoppträning, spännande, hehe, nerrå men det är ju Pi's och min första :D

Blir nog bilder tror jag :)




Hiss / Diss

Ryttare som klagar på andra... Kanske dom ligger etta, och sista starten petar ner dom. "Fan, varför blev det så?? Ponnyn var ju ful och hon kunde inte rida!" Blev du nerpetad var din ritt sämre, that's it. Att sitta och klaga och tracka ner på andra förändrar inte ritten.

Det känns bara barnsligt och omoget, och visar att man absolut inte KAN vara glad för någon annans skull. Varför ens vara med? Risken finns att du blir utan placering iallafall.

Vid en tävling jag var på hörde jag: "Alltså den där ponnyn var inte ens fin. Såg ut som en ko och det gjorde ryttaren med. Hur kunde dom vinna?". Mhm, och precis bakom dig står ryttaren i fråga...

Fet diss för sånna ryttare...




Dagens planer

Hej!

Idag, eller faktiskt ikväll är det träning för Madde, i hoppning också ;) Det var riktigt länge sedan jag hoppade för tränare, så det ska bli kul! Madde är superbra också, så hon kommer nog hjälpa oss riktigt mycket.
Kommer inte bli höga höjder, utan vi behöver bara få mer säkerhet i oss själva, och framför allt tycka det är KUL.

Hör av mig när jag kommer hem från skolan, sluta kl 15 :)


Blir nog samma outfit.

Igår regnade det mycket också, så underlaget borde vara bra och "odammigt".




Bakom kulisserna

Nu ar bakom kulisserna till psk filmen klar. Jag kommer hem runt 15.20, laddar upp och visar er filmen da ;)
Filmen frn hoppningen kommer snart ocks :)
// Jonna



Bilder på priser

Här kommer några bilder på hederspriserna jag vann i lördags :)


Rosett



Väska att ha schampo osv i.



Hårband.



Parfym, deo, parfym/deo



2 halsband.



Duschkräm och bodylotion.



Nyckelring



Hårspray och balsam.





Förslag!

Har verkligen igen aning om vad jag ska blogga om. Så kom med förslag och tips :)




Hiss / Diss

Något jag starkt gillar är mit Totti schabrak. Det är snyggt och stilrent på utsidan, och mjuk för hästen på insidan. Det enda negativa var väl att kardborrebanden man fäster schabraket med var 13cm långa och skulle fästas på utsidan av sadeln. Inte snyggt, men vi sydde på längre, så kan man använda det som vanligt :) Ett toppen schabrak!


Lite halvkass bild, men man ser ju iallafall ;)




Morgondagens planer

Hej, sitter just nu i soffan och tittar på BigBrother.. Haha ;)

Idag vilade ju Pi om ni har missat det? Och imorgon blir det ju somsagt hoppträning. Min och Pi's första hoppträning! Får se om någon kan ta bilder/film, mamma och pappa kan inte ara i stallet. Men kanske någon annan är framme med kameran? Hehe ;)








Idag

Hej, idag hade vi stallmöte, så var i stallet på förmiddagen. Ska dit ikväll också, för vi har kvällen. Pi fic vila idag, blir kanske hoppträning imorgon :)







Tävlingen!!

5 dagar kvar, delta nu och tävla om ett fleecetäcke från gold medal!! Klicka på bilden för att komma till tävlingen.






Stallet idag

Hej! Idag blev det ingen ridning, utan jag gosade bara med da king ;) Vi hade lite stallmöte, och sen grillade vi korv. Mysigt att grilla korv iallafall, och bara vara i stallet.

Sen plockade jag ca 2 kg maskrosor till Ziro. Hittade ett toppenställe där det var massa stora plantor. Det kommer han nog uppskatta ikväll ;)







Dans

Nu måste jag åka, ska på dans. Updaterar mer senare :)






Anmälningar

Just nu ser det ut såhär på tävlingsfronten:


Tror det är LC:1, LC:1, LC:2? Jaja, tävlingar iallafall. Blir inget nästa helg, så det inte blir för mycket för honom.




Dagens planer

Hej! Idag ska nog Ziro vila, eller så rider jag bort till sjön och busar lite. Vi har stallmöte imorgon, och ska kolla hagar, och sedan grilla korv och bara umgås. Ska bli riktigt mysigt, så vi får hoppas att det blir fint väder.


Du är ganska knasig, men ändå bäst :love:




Saade <3

Snart börjar Eurovision Song Contest, finalen. Då jävlar sitter vi bänkade och glor på Saade :love:


Nästan lika söt som min Ziro... Men inte lika, bara nääästan ;)





Film

Film från Trossnäs. Pappa glömde filma första delen, men det är bara uppridningen och lite snett igenom som saknas :)







Dagens outfit

Dagens outfit - mig:

Kavaj: Kingsland
Plastrong: Equidesign
Hjälm: Jackson
Ridbyxor: Carat
Stövlar: MountainHorse Supreme High Rider
Skjorta: CRW

Dagens outfit - Ziro

Sadel: Kentaur Athen
Träns: HdR
Schabrak: Totti (Danskt)
Pannband: Swarovski
Benskydd: Jacson







Bilder


Hur söt får man bli? :D



Tycker rosetter passar honom riktigt bra ;)



Hemma :love:





Morgodagens planer

Imorgon har jag en vanlig fullspäckad dag. Söndagar är verkligen jätte fullspäckade! Först ska mamma och jag på möte i stallet, vet inte vilken tid. Sen ska jag på dans, efter det har vi kvällen i stallet och ska ta in alla hästarna och så. Så vet inte om Pi får vila imorgon eller om jag rider tidigt på förmiddagen, vi får se :)






Bilder



Sista delen kommer snart :)






Bilder

Alla bilder är fotade av Jonna (bara några av mamma). Mammas bilder var helt i oskärpa, då min bror hade haft kameran och ändrat inställningar, så 550 bilder gick inte använda :mad:



Det var från framridningen, snart kommer från banan + prisutdelning :)





Resultat

Hej!

Tävling idag, så här kommer resultat :)

Framridning: Shiet vilken pigg ponny! Taktade, sprang... Jaja, försökte göra det bästa av situationen, och efter ett litet tag jobbade han BRA. I galoppen flög rumpan lite hit och dit, men även där jobbade han bra efter lite fattningar och volter.

På banan: Känslan var ganska bra, stundtals bättre- och sämre. Första fattningen var sådär, men resten av den galoppdelen var bra. I andra galoppen blev fattningen mycket bättre, och volten var också bra. Tycker programmet gick bra iallafall, och jag är nöjd.

Vinst på 68,52%!! :D

Bilder och film kommer.





Dagen

Hej, nu är jag på kalas (är många som fyller år i maj i våran släckt) ;) Nu firar vi min kusin och min moster, sen har mamma också fyllt. En till som fyller år idag är Pi, GRATTIS gumman :love:

Idag var jag med Nattis på tävling, sen åkte vi till stallet, mamma höll på att rida då, sen skulle min lillasyster rida lite också. Jag blev så sugen, så jag hoppade upp och red lite jag också. Bara så hon fick jobba lite i form och på lite överhångar, känndes riktigt fin idag. Hon var ganska pigg fast jag inte hade sporrar, vilket gillas :)

Det finns många bilder och filmer som väntar på att få laddas upp, så när jag kommer hem ska jag fixa en film. Nattis har hoppfilmen som jag snart hoppas kommer ut :)







Hmm??








Gårdagens ridpass

Hej, jag red ju ut en runda igår med Jossan. Sen red vi på ridbanan. Pi var riktigt trevlig att rida och lite glad/pigg. Vi jobbade lite i volter, blir inte dom snyggaste volterna.. Men volter ;) Vi har riktig koll pa skänkelvikningarna nu också, så ridningen känns kanon nu :D

Kommer inte blogga förns jag kommer hem ikväll, men lite inlägg får ni :)




Fyller snart

Åh vad mycket det är jag vill ha när jag fyller! Vill först och främst ha ett nytt tävlingsträns, och pannband. Står och väger mellan pärl- eller swarovskipannband... Tror det blir swarovski, pärlor kan se och kännas lite plastiga... Vad tycker ni? Pärlor eller swarovski? Sen funderar jag på delat swarovski, eller vanligt... Silvrigt den här gången då jag tycker det passar bättre på en brun häst.





Lutar åt det delade, men jag vet inte :P




Hiss / Diss

Jag har faktsikt helt bytt uppfattning angående lackad utrustning. Jag tycker allt lackat är hemskt fult! Ser plastigt och billigt ut, och minsta lilla skråma så synd det direkt. Förut älskade jag allt lackat typ, men jag undrar hur jag tänkte då, haha?







Stallet nu

Nu blir det uteritt med en annan i stallet. Nattis kunde inte, men jag ska sova hos henne och följa med på tävlingen. Då ska jag ha med min kamera och fottttta! ;)

Updaterar mer efter stallet :)




Dagens planer

Hej!

Idag blir det en uteritt med mycket galopp för att bli av med överskottsenergi, eventuellt bus osv. Får se om vi är ensamma eller om vi får sällskap. Tävling imorgon, så jag travar nog en del också och tränar lite skolor, böja hit och dit, ah lösgörande ni vet ;)


Gaaaamal bild på Ziro :)





Ändrade planer

Hej! Idag skulle jag och Jonna rida ut, men så kom jag på att vi har kvällen... Mamma har kalas också, hon fyller år idag. Åker dit runt 18.30 och knoppar, tvättar osv.

Jonna får väl rida ut själv då ;)




Bildbomb 2

Nu kommer andra och sista bildbomben från igår :)













Tävlingen imorgon



Jag startar sist, en struken, hs
tnummer 7 (mitt lyckonummer). Känns som det kommer gå helt okej ;)





Bildbomb 1

Här kommer första delen av gårdagens uteritt :)













Bildbomb 2 kommer lite senare :)





Heart


In my heart :love:




Ridskole säkerhet?

Jag tycker faktiskt att säkerheten hos ridkolor blir sämre och sämre. Barnen får gå hur dom vill i stallen, även de minsta. Hästar kanske inte trivs i verksamheten, men kanske ridskolan har dåligt med pengar, och inte har möjlighet att byta ut hästen, så den får gå där. Tjurig häst = större skaderisk. Visst finns det personal att fråga, men inte alla barn förstår att det är bäst att göra det, utan vill visa "jag kan själv" och då kan olyckor lätt inträffa.

Jag tycker att man alltid ska ha minst en rutinerad parson i stallet, en ur personalen. Man borde ha ridvästar att hyra/låna ut, vilket inte alla har.

Vad tycker ni om säkerheten?




Prov

Hej, nu harvi biologi prov, kommer inte alls gå bra, hann inte plugga mycket all igår. Men men, får väl se hu det går..

Idag ska jag och Nattis rida ut, vad jag vet kommer det inte bli några bilder. Blir super skönt att komma ut, om det inte regnar, då blir det inte så kul. Vi får se :)




Dagens ridpass

Hej! Har haft en del att göra, därav den dåliga updaten.

Idag red jag ju för Madde, på dressyrbanan den här gången. Han var riktigt kaxig och sparkade bakut varje gång jag använde spöt, och då måste jag ju lägga på det igen, lika lätt som första gången. Han gav sig mot slutet iallafall ;)

Vi red lite vanligt först, och då var han lite spänd och kollade på annat. Efter en stund slappnade han av iallafall och blev kanonfin stundtals. Vi galopperade på en volt också, och det var väl där han tjaffsade mest gällande spöt. Kanonfin där också stundtals.

Sen red vi program som gick ganska ok. Lite stark, rättare sagt mycket stark och kunde explodera vilken sekund som helst. Blev lite springig men skötte sig bra.

Filmsnuttar kommer imorgon, men mamma fick inte med hans kaxigare del :P





Dagens ridpass

Hej, idag red jag och mamma ut. Vi turades om att rida Pi, mamma red till en liten "gräs-strand" eller vad man ska säga. Då skrittade hon bara, sen hoppade jag upp och red ett litet ridpass där på stranden, mamma tog massa bilder, så det kommer upp stora bildbombe imorgon! Hon var helt lagom idag, inte seg men lite pigg, vilket var helt perfekt för dagens ridpass. Sen när jag hade ridit en stund och bara lullat runt lite på stranden fick mamma sitta upp igen och red en liten bit, sen skrittade vi hem. Mamma fyller år idag föresten, så GRATTIS mamma :D

Blilder kommer somsagt imorgon :)




Väst

Hej, tänkte göra ett inlägg om skyddsvästar. Igår när jag hopade hade jag väst, satt som en kratta och fick ont i ryggen. Men jag tycker västar är bra om man ramlar av, men endel (bl.a jag) får sån dålig hållning. Men inte vet jag, endel kanske får bättre hållning med väst!? Nja, kanske inte.. Vad tycker ni om västar? Brukar ni använda det? Jag använder det bara när jag hoppar, då jag inte är så bra på hoppning.

Har funderat lie på fördelar och nackdelar med att ha väst..

Fördelar:
Ett bra skydd om man ramlar av
Endel känner sig säkrare med väst

Nackdelar:
Man får dålig hållning
Kan inte "röra" sig lika lätt som utan väst

Det är vad jag tyckr, jag har satt pungterna lite efter hur jag tycker det är med vst för mig. Ni kanske har helt andra åsikter på detta, kommentera!




Bilderna från hoppningen

Nu kommer bilderna, film kommer lite senare :)
















Hej

Förlåt för dålig updatering inder dagen av mig. Men till kvällen kommer det fler inlägg ;)

Jag är nästan klar med gårdagens bilder, så dom kommer upp snart :D




Dagens planer

Hej!

Idag ska jag iväg till botorp och träna för Madde igen. Tävling till helgen, så vi ska rida igenom LC:1 och finslipa lite på allt möjligt. Bilder kommer ikväll :)







Hoppbilder 1 - Ziro







Smakprov

Smaprov från bildbomben som snart kommer :D



De andra bilderna kommer jag ladda upp när jag kommer hem :)




Dagens outfit

Gårdagens outfit - Ziro



Schabrak: JW
Benskydd: JW
Sadel: Henri de Rivel
Träns: CH
Martingal: CH
Pannband: Swarovski

Tycker han var riktigt fräsig i rött :D





Teknik

Godmorgon alla! Just nu sitter jag och har teknik. Idag vet jag inte riktigt var jag ska rida. Men om det regnar blir det nog i ridhuset. Jag far se ;)




Dagens hoppning

Hej, dagens ridpass var ju hoppning på banan :D

Tyckte Pi var jätteduktig. Vi hoppade inte så högt, jag är ju inte så erfaren hoppryttare. Var tredje gången jag hoppade och andra gången jag hoppade på Pi. Men det gick iaf jättebra, Pi älskar ju att hoppa, men idag var hon lite segis, men ändå inte jätteseg. Hon hoppar ju utan tvekan, så man behöver inte vara orolig att hon stannar, hehe ;)

Bilder kommer imorgon och kanske film, vet inte om Tanja filmade mig något, men det får vi reda på imorgon ;)




Dagens ridpass

Hej på er!

Idag blev det hoppning som sagt. Första gången stannade han tvärstopp, men då blev jag SUR och gav honom en liten touch med spöt och röt till. Han protesterade och ställde sig (typiskt Ziro), men sen hoppade han kanon! Lite småslapp emellanåt, men oftast var han pigg och sög tag i hindren. Det var lite tråkigt med så låga hinder, men han måste bli säkrare innan vi höjer. Mamma la upp en bom när det gick bra, och det tog han tag ordentligt i!

Jag är skitnöjd, och vi tyckte båda att det var superkul!

Bilder + film kommer :D





Filmen, träningen

Nu har filmen laddat kart, så här kommer den :D






Dagens planer

Hej, idag ska jag kanske hoppa lite låga hinder tillsammans med Nattis. Pi är nog riktigt sugen på det, hon verkligen äskar att hoppa ;) Om det blir att vi hoppar kommer det självklart bilder och kanske film :D

Filmen från gårdagens träning kommer så fort den har laddat klart :D








Färg till brun häst - turkos

Tänkte att jag kan testa lite matchningar?? Tänkte köra med bruna hästar först, sen får vi se :)



Visst, det skär sig liite, men ändå kan jag inte låta bli att tycka det är snyggt? En outfit jag absolut skulle kunna tänka mig, uppmärksamhet skulle man ju iallafall få :)

Är det här något bra som jag kan fortsätta med?




Underlag

Ziro står på torvbotten, med ett tjockt lager halm på.

Vad står era hästar på?





Helt torr...

...på idéer, så tipsa gärna om inlägg. Ska sitta och tänka en stund om jag kommer på något. Tänkte något som man kan dela upp i delar, typ hästraser 1, hästraser 2 osv. Nej jag har ingen aning, men jag kommer väl på något till slut haha?

Jonna och jag ska hoppa idag iallafall, så bilder från min sida kommer nog ikväll/imorgon, om det inte blir flera bildbomber då ;)


Bild från sist vi hoppade. Fint_skänkelläge :P





Filmen snart

Fimen frå gårdagens tränng kommer ut snart! Så fort jag kommer hem från skolan (slutar 14.00) ska jag ladda upp den och visa hur ra det gick, hehe ;)




Dagens planer

hej! Idag är det hoppning på schemat iallafall! Tänkte använda min röda JW outfit faktiskt. Det dröjjer innan vi kommer tävla, så varför inte använda den någon gång, bara för att? ;) Haha, snygg cheyponny, fast kille då...


Åh han är för underbart söt!

Har btw ett till sto på G, hur ska det sluta? ;)




Bilder

Här kommer några bilder på mamma och Ziro :)







Sommarlängtan!

Har inte ni otrolig sommarlängtan!? Jag längtar så tills det blir riktig sommar och man kan bada och bara ha det skönt. Längar så jätte mycket! Sommarlov är ju typ bara bästa tiden på året, man kan göra vad man vill ;)



SOMMARLÄNGTAN!!






Dagens ridpass

Hej! Första gången privat lektion för mig!!!!!!!!!!! Usch vad jag var nervös innan, mådde illa och ville gärna få ont i magen för att slippa lektionen.. men... det gick inte att fuska... det var bara att sätta igång och börja jobba. Men Lovisa är jättesnäll och duktig, så man behövde inte göra ngt man är osäker i. Så det var trav, skritt, lite upplysning om hur man gör och varför, och allt satte sig på plats. Först var jag spänd men sedan ju mer jag red desto säkrare jag kände mig och fått bättre balans.

Galopperade också, för första gången och travat på. Har ju bara skrittat på Ziro. På slutet kändes det som att man förflyttat sig i luften. han är ju sååå duktig min lilla söta Ziro, snäll och visst fattar han att jag är "nybörjare", så han tog hand om mig väldigt väl och saktade ner när han kände att jag började tappa balans. Vilken underbar häst!!!!!!  Skulle vilja bära honom som en bebis men får väl nöja mig med att klappa honom, pussa på kinden och visst bjuda på smaskis-maskrosor. Älskar bara honom!!!!!!!  Längtar redan efter nästa lektion, hoppas hon kan komma snart till stallet igen, helt underbar tjej. Nu ligger Nattis illa till....ha ha ha.... snart tar jag över HELA hästen och då har hon ingen :)  Så roligt var det och jag är sååååååå nöjd med min älskling och mig själv. Jag ska öva mer och ska försöka göra det oftare, så att vi kan bara försvinna i galopp ngnstans i slogen. Vi har ju så underbara ridvägar, sjukt fina och då vill man flyga runt där och bara vara.........

/Tanja (Nathalies mamma)

Från Nathalie: Bilder kommer imorgon :)





Bilderna

Här kommer bilderna från träningen :)














Så ser vi ju lite coola ut i blått också! Hehe ;)





Dagens träningspass

Hej, träningen idag gick verkligen SUPER. Hon var jättefin och lyssnade super! Har massa fina bilder och film, som ni kommer få se :D

I skritten var hon väldigt fin och lyssnde på skänkeln. Traven var hon också jättefin, vi gjorde några skänkelvikningar och öppnor som hon klarar jättebra. Hon var super duktig i formen och lyssnade på mig. Galoppen gick också jättebra, hon laddar ju lite ibland och tycker det är skitkul! Hehe, så blev lite olika tempon ibland, men superfin var hon, gick i form och lyssnade bra på mig.

En väldig lyckad träning!

Hon jobbade jättebra och blev genomsvett efteråt, så vi tvättade av henne. Självklart var det första hon gjorde att rulla sig, hehe ;)

Bildrna kommer lite senare och filmen får ni se imorgon :)




Stallet snart

Ska snart dra till stallet och mamma ska träna, så vänta er film och bilder :)


Alldeles färsk bild på mig. Shorts och linne på, här ska det solas :D





Dagens planer

Hej!

Idag ska jag till stallet lite senare, mamma ska nämligen rida lektion på Ziro :) Hon har aldrig galopperat på honom, och bara ridit ut. Jag kommer vara beredd med både film- och fotokamera.

Vill ni se film + bilder från när mamma rider?? 4 kommentarer i så fall :)









Bakom kulisserna - påsköverraskningen

Hej, undrar bara om ni vill se "bakom kulisserna" av påsköverraskningen i en film. Skulle kanske vara lite kul?

Är inte så mycket, men lite iaf :)

Kom igen och kommentera nu om ni vill se :D




Hiss/Diss

Tänkte göra min första hiss/diss på super länge. Jag tänkte faktiskt hissa något så vanligt som färgstark matchning. Tycker det är jättesnyggt att ha te.x hel röd, blå, grön mm. Alltså inte blanda runt starka färger så mycket. Så det är något jag gillar starkt och ska börja använda lite mer själv.



Bilderna är tagna från google. Så om det är din bild och du vill att jag tar bort den gör jag självklart det :)


Jag är såklart inte emot vita, svarta och liknande färger. Tycker bara det är lite coolt med färgstarka outfits! Vad tycker ni?




Taggad på...

Några saker som jag verkligen är taggad på att göra snart. Så det kommer bli mia planer för veckan!

För det första är jag taggad på träningen idag, känner på mig att det kommer gå super med tanke på hur bra det har gått för oss de senste dagarna.


Sen är jag riktigt sugen på att rida ut och ta några "natur-på-stranden-bilder". Eller iaf rida där och testa att hoppa några skutt, bara typ pinnar.. Nått jag verkligen är sugen på!


Vill också ta några fina bilder på mig och Pi, när jag inte rider. Ni vet sånna hära riktigt kärleks bilder.


Så vill jag testa på att rida barbacka igen. Har ju bara skrittat på henne barbacka, så skulle vilja se hur det går i lite snabbare tempo. Tror jag har ganska bra balans iaf, men det ska nog gå bra ;)


Sen vill jag rida ett dressyrpass, jobba på halter, volter, överångar och främst på formen. Det ska bli riktigt kul, något jag ser fram emot! :D


Det är mina planer för den här veckan, självklart kommer jag hitta på annat skoj också ;)




Bilder från hagen







Träning idag

Idag är det ju träning för Lovisa. Igår smörjde pappa sadel, träns och mina ridskor. Så kommer vara snyggiga imorgon, hehe ;) Tänkte faktiskt linda idag också, brukar inte göra det, men tänkte göra det idag. Doc har jg inte lindor och schabrak i samma nyans. Men det är olika nyanser av blå, men det går ju bra iaf.. Själv tänkte jag ha på mig gråa/svarta ridbyxor och en blå matchande tröja/linne. Ni får se på film och bilder lite senare ;)




Bilder

Här kommer några bilder från när jag släppte Ziro :)








Stallet

Hej! Det blev ingen hoppning idag, utan han fick springa av sig på ridbanan. I början var han inte på hugget, men när jag sprang med honom och busade piggnade han till lite. Kameran sprang jag med också så bildbomb kommer imorgon. Sen borstade jag av honom och myste lite :love:

Sen släppte jag ut honom i hagen, och några andra släppte ihop sina hästar, vilket slutade med att alla hästar i alla hagar sprang med svansarna rakt upp. Kameran var med där också, så bilder från det kommer också imorgon. Fick några ursöta bilder på Ziro och Lego, små sötnosar båda två ;)


Ziro och Lego :)




Stallet idag

Hej, har prcis kommit hem från stallet. Idag fick Pi vila, så det gick ganska fort. Innan var jag på stan och handlade, vill ni se vad jag köpte? Det är inga hästsaker, men ni kanske vill se iaf!?

Iag släpptes några hästar ihop. Så ALLA hätarna i hagarna bara sprang runt. Verkligen riktigt bara sprang! Haha, var lite kul att se. Hehe, det bara dammade. Ville bara säga det ;)






Busfilm

Lite bråkig var han emellanåt, som när jag ber honom gå över en bro ;) Sen blir han väl lite taggad vid sjön och reser sig.... Knasponny :love:








Utställning







Hej

Hej, nu bär det av till stan i karlsoga. Får se vad jag ska köpa ;) Direkt efter stan ska jag till stallet och fixa med "sysslorna" då Pisan ska få vila idag :)

Imorgon är det träning för samma tränare som jag brukar. Den här gången hoppas vi på film, självklart blir det massa bilder! :D






Dagens ridpass - igår

Hej!

idag red Ziro och jag ut, och busade lite. Mamma var med och filmade, så det kommer sen. Vi gick ner mot sjön och hoppade lite grenar igen, och var framme och kollade lite på vattnet. Han var lite töntig och stog och småstegraed först, men sen gick han fram till vattnet. Ja, nästan iallafall ;)

Sen skulle vi över en bro, och tror ni inte att han blir världens åsna? Envisaste hästen jag någonsin ridit!! Stog och stegrade i 10 minuter, och ingenting funkade. Framåtdrivningen blev mer uppåtdrivande... Testade att slå till honom lite lätt i huvudet när han reste sig, funkade inte. Testade att slå ganska hårt. No reaction. Haha, min åsna :love: Efter kanske 7-8 minuter gick han över iallafall. Mycket beröm till lillkillen då ;)

Sen red vi en bit i skogen och galopperade lite. Trampade nästan på en huggorm, euw..

Film kommer som sagt, både från LB:0, och skogen, och bilder från tävlingen.




Grönt kort

Hej, jag ska ta grönt kort snart. Så fort jag hittar någonstans som jag kan göra det. Jag har ju aldrig hållt på att tävlat och sånt där. Så har aldrig varit någon idée att ta grönt kort. Men nu när det går så bra  för oss i ridningen är jag lite sugen på att tävla i sommar. Så då måste jag ju ta grönt kort snart ;)






Film från Karlstad

Han var riktigt stark och lyssnade inte, men var stundtals fin iallafall :)







Hiss / Diss

Att våga sticka ut och vara annorlunda, en solklar hiss! Att våga ha lite hopputrustning i dressyren t.ex. Nu säger jag inte att an ska ha hoppsadel och tretorn, men det ÄR ok med hoppstövlar, hopphjälm, osv. Samma med dressyrutrustning i hoppning. Att våga ha dressyrstövlar, kavaj osv. Våga, och bry dig inte om vad andra tycker eller tänker, kör ditt eget race!







Gårdagens ridpass

Hej!

Igår red ju mamma ut. Jag kände mig riktigt sugen på att rida själv, men vi hade bestämt att mamma skulle rida, så det fick bli så. Jag gick bredvid med Ebba, hon älskar Pi, hennes nya bästis, haha ;) I ridturen ingick både skritt, trav och galopp, så jag och Ebba fick springa bredvid. Mina vader var helt utkörda efter det, då jag hade träningsvärk och ont i dom. Men fick mig ju ett litet träningspass, hehe.





Film från Karlstad 2

I det här programmet gick det mycket bättre, men jag körde safe på ökningarna.







Bilder från tävlingen

Här är bilderna. Blev inga från själva banan då det var för mörkt :thumbdown:







Tävling snart igen

Japp, på lördag är det tävling igen. Nu jävlar satsar vi allt!


Vi satsar, och vi lyckas, eller? ;)




Planerna idag

Idag ska jag till stallet efter 5. Pisan ska få vila idag och ladda för träning på Tisdag. Sen blir det hem och bara slappa. Kanske ska åka till stan okså ch shoppa lite, blir nog present till mamma och kanske något eget också ;)

Igår var det ju något fel på blogg.se, så inlägg man gjorde publicerades inte, sjukt störande. Får hoppas det är fixat till idag :)




Sugen på...

... att ta in en unghäst under sommaren/hösten! En ponny rättare sagt då, men iallafall... Det är nr 1 av alla saker jag vill just nu, det skulle vara så himla kul! Har ett sto född 09 på "G", men mamma och pappa tvekar :( Hoppas verkligen att dom säger ok.

Det här stoet är född 09, och är redo att hängas på till sommaren, och ridas in till hösten. Något jag skulle vilja så mycket. Det är inte bara roligt, utan jag skulle ju lära mig så mycket också. Självklart finns det MASSA folk jag kan be om tips och sånt där, och som kan hjälpa mig, så det blir ju rätt. Hoppas bara att mamma och pappa säger ja, dom skulle tänka på det iallafall.





Glöm inte tävlingen

Vi vill ha flera bidrag till bloggtävlingen. Så fixa ihop ett bidrag och delta :D

GÅ TILL TÄVLINGEN




Ny header?

Jag är jättesugen på en ny header, våran nuvarande header har blivit så gammal och tråkig. Ska prata lite med Nattis om det, tror att hon också vill det ;) Får ta lite sånna hära nya "header bilder" och fixa ihop en ny header, eller vad tycker ni?




Haha

Igår tvättade vi av Pi lite och sen släppte in henne i hagen. Vad tror ni det första hon gör är!? Hon rullar sig ju självklart! Haha ;)



Söt :love:




Morgon

Hej! Vaknade för ungefär en timma sen, så nu är jag taggad till stallet. Idag ska mamma rida ut och jag går bredvid med Ebba (min hund ni vet). Så det blir lite motion för mig att springa med, haha ;)

Är på "trött" humör just nu. Orkar typ ingenting.. Men ska försöka rycka upp mig lite. Efter stallet ska jag på dans, sen blir det hem och plugga inför prov imorgon, tråkigt!




Resultat

Hinner uppdatera er med resultat iallafall :)

LC:1: På framridningen var det lite springigt och han var ganska stark. Det kändes OK där iallafall, men inte mer. Rumpan åkte lite hit och dit, ibland var inte ens någon del av hästen på marken... Inne på banan var han extremt spänd och tittig, och det tog nog 30 sekunder innan jag fick fram honom, då han stog och stegrade, tönt_ponny...

Han körde sitt egna lilla race, som om jag inte ens var med, bara sprang och lyssnade inte, gjorde bakuter och var "borta". Ingen ritt jag är nöjd med, men han var stundtals fin. 57.8 tror jag procenten blev, lite lågt ändå.

LB:0: Han kändes fin på framridningen, och lyssnade bättre och sprang inte. På banan var han lite tittig och ville inte gå ut i hörnet. Det är där staketen möts, scary shit asså... Han lyssnade MYCKET bättre iallafall, men i ökningarna körde jag lite säkert och vågade inte trycka på ordentligt. Var lite rädd att han skulle se staketet som ett hinder och kanske skutta över ;) Fick ändå 6 & 7 på dom, men jaja, det var ju bara förlängd steglängd, och inte mellantrav- galopp. Helt OK ritt iallafall, och den var jag ganska nöjd med. Slutkommentar: Det här kommer bli bra i framtiden, med mer rutin och styrka. Något liknande, har det inte i huvudet just nu. 60.00% där, vilket jag tycker var rättvist.

Bilder och filmer kommer imorgon :)




Bilderna - dagensridpass

Nu kommer bilderna från dagens ridpass. Vet att vi inte matchar överhuvudtaget, men bjder på dom ;)









Ni får även se några bilder på när min kusin och lillasyster rider :)





Var hur härligt väder som helst. Jätte varmt och skönt :D




Påväg

Nu är jag hemma från kalaset. Bilderna från ridpasset är påväg så dom kommer snart upp :)




Busunge

Nu är jag på kalas. Men smet ifrån en stund för att blogga lite ;)

Har inte precis någonting att blogga om, men gör det iaf. Idag har jag ju redan varit i stallet, kommer upp några bilder senare ikväll och lite bilder från när Pisan rullar sig. Vi hade precis svalkat av henne, alltså tvättat henne med en svamp. Så det första hon gjorde när hon kom ut i hagen var att rulla sig. Haha, busunge ;)






Dagens ridpass

Hej, har precis kommit hem från stallet. Dagens ridpass blev å ridbanan. Hon var inte speciellt pigg idag, men hon jobbade i form och var jätteduktig :) Jobbade mycket i volter och gjorde lite ökningar för att få henne lite piggare. Fram åt slutet tappade hon lite fokus och vi hade lite olika viljor. Men det gick väl bra iaf :)

Nu ska jag åka på kalas, vet inte när jag kommer hem, men ska försöka hålla uppdateringen igång lite. Bilder kommer när jag är hemma från kalaset :)




Gårdagns ridpass - idag

Hej, igår var jag för rött för att blogga när jag kom hem från stallet. Så jag gör det nu :)

Igår red vi ut en sväng, Jossan fick rida Pi lite, och hoppa lite "hinder". Sen red vi hem, blev en kort uteritt, men jag ville från första början rida på banan, så jag fick göra både och ;) Så jag red in på banan och försökte jobba henne i form. Hon gick verkligen jättefint i både skritt och trav. I galoppen var de lite svårare, men nära var vi iaf :) Detta var ju på raksträcka vi jobbade i form, har aldrig gjort det förut, bara i volter. Så är riktigt nöjd :D

Idag ska både jag, Ellen (min lillasyster) och Clara (min kusin) rida. Jag rider först, går det lika bra som igår blir det massa bilder ;)






Tävling idag

Hej!

Idag är det ju tävling som gäller, så vid 12 ska jag iväg till stallet och tvätta, knoppa osv. Avfärd vid kl 16.15 någon gång, så då måste allt vara klart. Jag trimmade hovskäcket och sådär igår, något viktigt som måste göras innan varje tävling ;) Lite speciellt är det ju idag, LB debut och allt.

Knopparna ska jag göra själv, så dom blir som dom blir, haha... Kommer som sagt inte hinna uppdatera er ikväll, eller kanske med bara resultat. Kommer antagligen vara helt slut, och min träningsverk gör inte saken bättre... Jaja, vi får se :)


Bild från förra tävlingen.





Hoppa pinne

Bara en kort film, men bättre än inget ;)








Dagens ridpass

Hej!

Idag red jag och Jonna ut en sväng. Vi hade trevligt sällskap av våran jossakossa också, som ansvarade för hindren. Det var några pinnar och kvistar, och sen typ som telefonstoplar utan trådar. Det var precis vid sjön också, jättefint där :)

Ziro tyckte det var kul, men blev lite nonchalant och drog med sig ett par pinnar när det inte var värt att hoppa över... Haha? Jaja, han tyckte det var kul iallafall, fast läskigt med så mycket vatten :O Lite småstegringar gjorde han när han blev taggad och lite smårädd samtidigt ;)

Liten kort film kommer nog imorgon :)


Haha, typ?





Stallet

Hej, jag får åka med Nattis till stallet så jag kommer ut lite tidigare :D

Nattis ska ju kanske rida ut, och jag vill rida på banan. Hehe, efersom vi var ute på en lång promenad med både trav och skritt igår, vill jag rida på banan idag. Vi får se hur det blir. Men för min del vill ja rida på banan ;)

Blir nog inga bilder då jag inte har någon fotograf.. Vi får se :)






Dagens planer

Hej!

Idag har jag tänkt rida ut en sväng  och bara ta det lugnt. Tävling imorgon, så han kommer behöva sin energi. Kanske kommer några bilder. Funderar på att kanske testa ett naturhinder också, typ någon gren eller liiknande. Vi får se vad det blir ;)

Imorgon är det knoppning på schemat, och även skrubbning av ben, och tvättning av svans.







Hemma

Hemma från skolan nu, och det är heeelg!! :D Kommer vara i stallet läänge idag, och trimma man, ben, svans osv osv... Haha, det är kul iallafall. Uteritt på schemat, och solen börjar kika fram bakom molnen också, härligt! Mamma får följa med till stallet med kameran i högsta hugg, så får ni en bildbomb ikväll. Ska rida ut och kanske testa något pyttehinder på ridbanan, så han är på lite hopphumör, och sen dra ut och hoppa några grenar kanske :D

Tror vi kör på skogsgrönt idag, schockemöhleschabrak och ett par grågröna lindor. Inte helt samma färg men det funkar :)



Typ något liknande ;)







Snart hemma

Hej, nu är jag på pappas jobb och ska åka hem med Ebba (min hund). Ville bara uppdatera lite ;)

Idag kommer jag inte ut till stallet förns runt klockan 18. Så jag får åka hem och slappa en stund innan jag åker. Ska slänga mig i soffan med tv:n på och datorn i knät, haha ;)




Anmäl dig nu!

Glöm inte att tävla om et lyxigt fleecetäcke från Gold Medal. Anmäl dig nu :D


Tryck på texten (högst upp) eller bilden för att komma till tävlingen :)




Film från Madde-träningen

Här är filmen från träningen :)







Startlistor

Startlistor till helgen. Förtsa start är kl 15, bra läst av mig där, haha... KJommer bli en lång och sen dag, så jag hinner nog inte uppdatera er på kvällen, men på söndag morgon är jag i full gång :D



Nr 11 av 13 i första klasser, och sist i andra klassen. Kan det bli bättre? :D





Bildbomb 2

Här kommer sista bildbmben från träningen :)












Bildbomb 1

Här kommer bilderna i bildbomb 1, nummer 2 kommer ut imorgon :)










Eller hur närmar vi oss! :D




Dagens ridpass

Hej!

Träningen idag gick riktigt bra :) Vi hade tänkt vara ute först, men han var överallt och ingenstans. Lyssnade inte på något, och nästan stack en gång i galoppen... Så vi gick in, och det var en helt annan ponny! Han kändes lätt och fin, och hade en bra bjudning samtidigt som han var uppmärksam.

Vi tränade lite program, och det gick bra. Fattningarna sabbar jag lite, då jag "lyfter" från sadeln vilket för honom betyder mellantrav (rider lätt då). Efter några fattningar gick det iallafall mycket bättre. Halterna blir lite plötsliga, men det är bara jobba på. Vi gjorde några skänkelvikningar också, vilket gick ganska bra. Behöver få med baken lite mer, men annars var dom ganska bra. Han var iallafall superfin, och Madde tyckte det var stor skillnad på honom sedan förra gången :D

Film kommer.






Promenad, Pisan

Hej, idag blev ju Pi skodd. Gick super och hon somnade nästan ;)

Sen gick jag, mamma, min lillasyster Ellen, våran hund Ebba och Pi en promenad på ca 45 minuter. Riktigt skönt att komma ut och gå lite. Hon var jätte duktig och gick snällt bredvid, lite matglad bara och drog ner huvudet till närmsta grästuv, haha ;)






Smakpov

Nu är alla bilder klara, men jag ska till stallet nu. Så jag hinner inte ladda upp alla, då hovslagaren snart kommer. Men ni får 2 bilder som smkpro ;)




Så vänta er fler bilder ikväll :D




Bilderna påväg!

Nu är bilderna på G. Har snart redigerat alla bilderna, så dom kommer upp snart :D




Hiss / Diss

Vet inte om man kan kalla det här för Hiss / Diss den här gången. Men jag undrar vad ni tycker om sånna här boots? Själv tycker jag att dom är grymt fula, men vad jag har hört är att dom sitter bra, men borde ha mer förstärkning och inte skyddar lika bra som vanliga boots. Jag har inga själv, och har aldrig haft, men vad tycker ni om dom?

Om någon som har sånna kanske du kan lämna en kommentar? Behöver ett par boots att ha i skogen, och funderar på ett par sånna :)





Dagens planer - Ziro

Hej!

Idag, eller faktiskt ikväll ska jag åka till botorp och träna för Madde. Det passar ju bra, så får han gå hårt idag, och typ skritta ut imorgon. Videokameran hänger såklart med, vill ni se film? Madde får oss alltid att se som bäst ut, hon vet precis vad hon ska säga för att hjälpa på rätt sätt :D


Madde och en av hennes hästar - The Look eller Loffe som han kallas ;)





Dagens planer

Idag ska Pi bli skodd, så ska nog inte rida. Blir nog bara en promenad eller liknande, får hoppas hon sköter sig när hovslafgaren kommer. Hon kan ju vara lite envis ibland ;)


Bild från förra promenaden!




Film

Film från gårdagens ridpass :)








22 bilder

Hej, nu ligger 22 bilder från gårdaens träning och väntar på att bli redigerae och publicerade. Hehe ;)

När jag kommer hem från skolan ska jag fixa bilderna så ni kommer få se dom idag! Kanske blir fler än 22, hehe, vi får se :)




Dagens träning

Hej, träningen idag gick super. Hon var jätte fin och mycket sammarbetsvillig.

I skritten kunde jag jobba henne i form, vilket gillas ;) Vi jobbad i volter och gjorde skänkelvikningar, hon lyssnade super på skänkeln!

Traven gick verkligen super! Hon var piggelin, förutom i slutet då vi tappade lite. Men hon var pigg i början av träningen. Som i skritten jobbade vi i volter och gjorde skänkelvikningar, även då lyssnade hon super på skänkeln.

I galoppen var hon verkligen SUPER fin! Helt perfekt hel enkelt.. Vi jobbade i stora och små volter. Hon jobbade i fin form, i båda varven. Är jätte nöjd med henne idag, hon var elt perfekt ;)

Blev tyvärr ingen film, men kommer stor bildbomb om ni vill se?




Beeeesssööökkkdrekord!!

Besöksrekord, IGEN! Tack snälla, söta bloggläsare, fortsätt så :D





Dagens ridpass

Hej!

Hemma från stallet nu. Red på ridbanan som sagt. Han var hyper, verkligen! Fick lägga in massa överdrivna halvhalter, men han var sjukt stark ändå. Lite springig, men han skötte sig bra iallafall. Gjorde mycket travvolter i olika storlekar, en del skänkelvikningar och några ökningar. Efter som han var såpass pig, ibland på gränsen mot het, red jag inte som planerat. Inte så mycket ökningar på långsidorna, bara någon enstaka.

I galoppen blev det också mycket volter, och förvänd galopp. Ni ska få film, så får ni se hur duktig han han är med den nu :D Han fattar typ helt och hållet vad han ska göra, men när det blev lite jobbigt (vi höll nog den förvända lite för länge vid ett tillfälle) klämde han in ett byte, men inte mer.

Film kommer som sagt. Den är från slutet av passet när han var betydligt lugnare :)




Snart stallet

Nu åker jag till stallet. Har träning om ungefär en timma. Blir mycket bilder och film ;)

Skriver mer när jag kommer hem :)




Stallet snart

Ska snart dra iväg tiill stallet och rida min bängboll, och självklart hänger kameran med ;) Outfiten ska vara vit, som förra gången fast det var ju ingen kamera med då... Åh, han var så jäkla fin då! Hoppas han är finst lika fin idag.

Vi hörs självklart när jag kommer hem igen :)


Bild från markebäck i början på april.




Hiss / Diss

Jag tycker verkligen att JWs nya kollektion är skitsnygg! Synd bara att loggorna på schabraket inte skulle synas under sadeln :(

Luvorna var riktigt snygga, och syns gör dom också.

I helhet en riktigt snygg kollektion :D







:)

Hej, har varit lite dålig på att updatera.. Men jag gör det nu ;)

Har verkligen ingenting att skriva om, men ska försöka vara lite aktiv med bloggandet idag :)

Jag ska ju träna idag, så ni kan vänta er bildbomb och film :D

Nu ska jag bara slappa lite och nöra sims 3 ett tag, har inte spelat det på jättelänge ;)





Glöm inte - tävling

Glöm inte bort att tävla om ett fleecetäcke från Gold Medal :)
 
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.







Dagens planer

Hej!

Idag planerar jag att ta ett dressyrpass på ridbanan, och träna några moment ur LB:0. Tror det programet kommer passa oss perfekt. Det ingår ökningar på långsidorna, och det har vi tränat mycket på. Ska trimma lite imorgon iallafall, och kanske kommer det någon film också.

Som sagt tävling på lördag, och veckan efter det också. Blir någon chockad om jag säger veckan efter det, och veckan efter det också?? Självklart får han ju ta det lugnt på 2-3 vardagar så det inte blir för mycket. Det är ju ändå lätta klasser liksom ;)







Film från träningar

Här kommer filmerna :)

Här är den från Lovisa-träningen.


(Har ingen från Susanne)

Anna Aneheim filmen. (kan du inte se filmen tryck HÄR)



Film från Madde träningen. (kan du inte se filmen tryck HÄR)






Utvärdering av tränare

Här kommer en liten utvärdering av några tränare.

Jag börjar med den "sämsta" och går uppåt.

En tränare som kommer till valåsen och tränar dom inackorderade. Hon och jag passar inte ihop, då vi har olika tänk. Men visst, så är det. En del funkar bättre, och en del sämre. Jonna tycker ju att hon är bra :)

Susanne Åberg har jag också tränat för, som jag tycker är skitbra! Hennes övningar är mycket lösgörande och får hästen uppmärksam. Hon hade mycket fokus på min sits också, och är inte rädd för att komma fram och visa hur tygeln, skänkeln osv ska ligga. En tränare jag starkt rekomenderar!

Anna Aneheim är den nyaste. Hon är också skitbra. Mycket fokus på formen och sitsen. Hon säger som det är, och det är mycket kondition på hennes träningar har jag kännt, en det är bra med variation mellan tränare :)

Madeleine Johansson tar priset. Hon är BÄST. Inget fjantande, utan rakt på sak. Mycket fokus på sitsen, och bjudningen. Hon tog mig från knappt LC, till regional LA:4 på några månader. Jag visste inte ens vad det vara tt rida i form, men hon fixade det. Absolut den bästa tränaren jag tränat för.

Filmer från de olika tränarna kommer :)





God morgon

Hej!

Jag är hemma idag också. Får se vad jag hittar på, kanske en vlogg eller något sånt. Jag ska till stallet sen iallafall och rida ett dressyrpass på ridbanan. Jag var ju inte där igår, men mamma red ut. Det hade gått bra, med mest skritt och lite trav. Han är ju lite tönt ute och frustar åt lite allt möjligt, krafsar med hovarna osv, men han var duktig iallafall :)