Ny blogg

Mig hittar ni nu på ---> http://jonnatallberg.blogg.se/

Hoppas ni vill följa mig där istället :)




Finns på

Fr.o.m nu finns jag på http://dressyrvi.blogg.se OBS: Design och header är tillfälliga

/Nathalie



.....

Hej. Vi har beslutat att blogga på enskilda bloggar, av anledningar ni inte behöver veta. Vi har absolut inte bråkat, och Jonna är min bästa buddie :D Jag kommer skapa en egen ny blogg ikväll, och headern och designen är bara tillfällig. Kommer ut med bloggadressen här när bloggen är skapad.




Veckans planer

Har fullbokad vecka nu första veckan av sommarlovet..

Onsdag: Träning för Lovisa - Vi har ju inte tränat för tränare på jättelänge.. Så kan nog vara bra nu!

Torsdag:
En liten rolig sak händer :D Först ska jag rida igenom Pi på banan. Sen kommer mamma och några barn från förskolan som hon jabbar på (1-3 åringar). Så ska dom få skritta lite på Pi, haha ROLIGT ;)

Fredag: Blir antagligen en uteritt. Sen ska jag och Nattis åka till Hööks om det funkar med skjuts och så.

Lördag/Söndag: Ska ju regna väldigt mycket nu de senaste dagarna. Men om vädret är utan regn ska jag och Nattis åka till knutsbol med ponnysarna och ta nya header bilder. På antingen lördag eller söndag..






-

Hej, idag fick mamma åka till stallet, tror hon rider ut. Är verkligen helt slut nu.. Men har ju SOMMARLOV nu! Så får vila ut mig lite ;)

Kommer med ett längre inlägg lite senare :)




Bilder från idag

Här kommer ett gäng bilder från idag :)


Sen följde han efter oss när vi släppt ut honom, och följde staketet, vem vill lämna honom då liksom? :( Kolla blicken...



Åh småttingarna :love:





Stallet idag

Hej!

Eftersom det regnade var lilleman lite spänd, så jag gick ingen promenad, utan gick en sväng på banan med dom. Båda var lite spända i början, men slappnade av efter någon minut. Sen släppte jag dom så dom fick springa av sig lite, speciellt bebbe behöver bli av med lite mage ;)

Gav dom kraft ochs en ut med dom igen. Hade med mig kameran men haed självklart fel inställningar, typiskt mig? Jaja, det överlever ni :)

Imorgon ska jag sitta upp på bebbe igen, och kameran följer med fast med rätt inställningar.




Dagens outfit

Det vi hade igår :)



Piké: Rosetti riding
Ridbyxor: Gekås
Chaps: Gekås
Schabrak: Protector
Lindor: Showmaster




Dagens planer - båda

Hej!

Idag ska nog båda hästarna få ta det lugnt med en promenad. Tar båda samtidigt så får bebbe lite sällskap av sin storebror ;) Han verkligen älskar Ziro! När dom större hästarna kommer fram till honom i hagen springer han till andra sidan av Ziro, så Ziro alltid är imellan Fox och dom stora, hihi! Han brukar bli ledsen när jag tar ut Ziro från hagen också, och springer längs staketet :(


Han håller sig gääärna på andra sidan Ziro ;)





Gårdagens bilder











Bilderna från igår :)




Sommarlov!



SOMMARLOV! :love: Dagarna kommer självklart spenderas hos mina fina killar :D





Dagens ridpass

Hej, förlåt för min dåliga updatering idag. Men har inte riktigt haft lust..

Idag red jag på banan. Pi var inte alls så fin och mjuk som jag ville ha henne. hon var ganska svår jobbad i formen och drog på med ett högt tempo. Så jag lösgjorde henne lite i sidorna med öppnor och gjorde lite tempoväxlingar. Men hon skötte sig bra, bara att hon var lite motstridig till tygeln.

Några bilder blev bra och kommer ut imorgon :)




Bilder från provridningen

Åh, skäms lite nu, men jag visar er ändå bilderna från provridningen av Ziro ;) Bilderna är både mörka och suddiga men jag bjuder.



Hur ser det ut egentligen? :blush:





Dagens ridpass - Fox

Idag satte jag även upp på Foxi! Började med att knacka på sadeln för att träna lite "bakskygghet", med ljudet. När han inte blev rädd/spänd av det hängde jag i saedln, som igår. Han regerade inte på det, så jag satte foten i stigbygeln och gungade lite. Det gick bra, så jag satte upp. Mamma ledde runt oss lite, och han var bara lite rädd när jag skulle klappa honom på baken, inte annars.

Satt bara på honom 3-4 minuter, och imorgon gör vi samma sak :)

Pappa filmade då jag glömde kameran, men filmen var i för gammalt format för datorn att kunna läsa av -.- Gottgör er med en bildbomb imorgon istället :)




Dagens ridpass - Ziro

Idag var det ju även Madde-träning. Han var väldigt trött, men skötte sig riktigt bra ändå! Vi gjorde en del skänkelvikningar som gick ganska bra, men baaaken!! Den är inte med till 100, men kanske runt 80-85? Sen tränade vi lite fattningar på rakt spår, men i vänster blev det bara fel hela tiden... Jaja, bara träna vidare. Höger fattade han iallafall utan problem.

Fokuset låg på förlängd språnglängd på långsidorna, och sen att fånga upp innan hörnet. Eftersom han var lite trött och jag mesred blev det ingen riktigt uppfångning, men ökningarna var ganska bra. Vi ska försöka klämma in ännu en träning innan söndag, så får vi slipa lite till på det.


En av gårdagens favoritbilder :)




Sadelutprovningen

Hej!

Idag var vi ju på sadelutprovning i botorp, då Ziros dressyrsadel inte riktigt passar längre. Ziro var väldigt lugn hela tiden, trots att vi provade runt 7-8 sadlar. Antingen rörde de sig, eller så gillade inte Ziro dom, eller så gillade inte jag dom. Fick prova allt möjligt, Frank Baines, Prestige, och massa andra.

Efter ca 40 minuter testade vi en Spalding Brittannica, som var superskön, och Ziro kändes underbar i den! Tror han gillade den lika mycket som jag ;) Iallafall så har Ziro en ny sadel nu, skönt! Min sits blev mycket bättre och jag gled inte bak i sadeln som med den andra, vilket gjorde så min stolsits praktiskt taget försvann. Var lite rädd att det blivit en vana att sitta så nu, men nu är det nästan helt borta :D


Dock är min snyggare ;)





Svar på frågestunden

Du har i ett annat inlägg sagt att penny tölo var fin , vem äger henne nu och vart står hon? Tycker du Claudia ( Ingrid ponny) är fin!? Jag älskR henne :-) brukAr du prata med dina läsare på fb? Vrf Vill linn i nhvarsson flytta cupido från valåsen?
Svar: Jag vet inte vem eller vart. Ja hon kallas väl snygg-klådan eller? ;) Ja det händer att läsarna säger hej eller liknande ibland. Det vet jag inte, fråga Linn istället?

VAd är stall övergården o och vad finns det för ponnyer där?;)
Svar: Ingen aning?

Hej!;) vilket stall skulle helst ziro stå i , om valåsen inte fanns ?;) kan inte ni lägga upp alla bidrag på bloggen?, tävlingen alltså:) vad har du för ridstövlar? :D

Svar: Hejhej! Oj du, jag har ingen aning faktiskt :S Nja, det blir en del, + att tävlingen känns lite gammla nu... Ett par mountain horse supreme high rider.

Vad tycker du om pi? Är det din stil, vrf vrf inte? Har du ridit pi i form? vad tror du pi o Jonna har för framtid tsm, vilka klasser osv

Svar: Nja, Pi är inte min typ av ponny. Jag gillar dom lite busigare och svårare ponnysarna, utmaningar helt enkelt. Ja det har jag. Det vet jag inte, det får framtiden avslöja :)

jag har precis börjat rida igen sen jag va liten och har gåttt ganska fort fram. började i höstas i nybörjargrupp men den blev för lätt så i vintras bytte jag grupp. sen dess har det gått ganska fort, kan rida alla gångarter och så men på vilken nivå tycker du att det är lagom att börja hoppa. har börjat lite smått med låga 40cm kryss och tycker det är jättekul och vill satsa på hoppningen men har många gånger fått höra 'man ska inte börja springa innan man kan gå'
så, vad tycker du är en lämplig nivå att börja på? :)
Svar: Jadu, det är svårt att säga när jag inte sett dig rida, men känner du dig säker är det väl bara köra! Börja lågt och känns det bra är det bara höja lite i taget.

Går zieo på grönbete / sommarhage? Går han upp mkt i vikt? Visst är det bättre att låta en ponny gå på grön bete medmun korg än att låta den gå i en nedbetadhage? Det nya gräset är ju farligast? Äter han kraft när han går på bete?
Svar: Ja det gör han. Nja, inte i vikt kanske, men han har blivit liite rund. Det beror på ponnyn. Ja Ziro äter kraft.

Hej, hur länge ska du ha fox?:)
Svar: Än så länge är det planerat under sommaren.

tänkte höra lite vad tanken med fox är? sak du endast ha honom/henne över sommaren eller hur länge ska du ha "den"? vilka klasser är det du tävlar med ziro nu?
Svar: Tanken är att han ska bli riden, samtidigt är det ju en erfarenhet för mig. Över sommaren är det planerat. Jag tävlar LC-LB just nu, ska starta LB:1 för första gången om 2-3 veckor tror jag. LB:0 har vi startat än så länge.






Brandmän räddade häst ur kärr

En häst som fastnat i ett kärr utanför Tranemo räddades på lördagseftermiddagen av starka brandmän.

När hästen upptäcktes vid 17-tiden hade den bara huvudet ovanför ytan i kärret vid Aggarp, Rävhult. Tillkallade brandmän kunde gräva och få brandslangar under hästen. Med handkraft lyckades de sedan dra upp hästen ur kärret. Veterinär kunde konstatera att hästen klarat sig utan skador rapporterar SRP4Sjuhärad.

Tänk er vad läskigt? Att vara hästen som långsamt sjunker, eller hästens ägare? Usch, inget jag vill vara med om, men tur att den klarade sig!


(Bilden hör inte till texten)





Dagens planer + knutsbol

Idag ska jag rida! Får förklara mig frisk för att kunna rida, hehe ;)

Blir på ridbanan med mycket bilder. Ska jobba lite dressyr med henne nu efter tre dagar med uteritt-vila-uteritt. Men det kommer nog gå super om hon är på humör.

I veckan SKA jag och Nattis åka med ponnysarna till knutsbol för fotning och ny header projekt. Våran nuvarande header är inte rolig alltså.. Så nya och fina bilder vill vi ta :D




Några bilder från Laxå

Här kommer några fler bilder från Laxå, fotade av Ida Eliasson :)


Tack för fina bilder Ida!




Svar på tal (mamma)

Hur går det för mamma när hon rider Pi?

Den här kommentaren fick jag för inte så länge sen. Så tänkte att MAMMA ska få svara på den själv, kul va, haha ;)

Svar: Hej Ylva här :) Det går bra när jag rider Pi. Jag rider oftast ut med henne. Vi brukar skritta förbi golfbanorna, sen travar vi en stund och galopperar uppför backarna i skogen. Så det blir blandat tempo i ca en timma. Hon är trevlig att rida på :)




//Ylva




Bildbomb?

Vill ni ha bildbomb från när jag sitter på plutten för första gången får ni ge mig minst 6 kommentarer!


Alltså plutten till höger ;)





Dagens planer

Hej!

Ziro: Idag ska jag iväg på sadelutprovning med Ziro. Hans dressyrsadel ligger lite halv-halv (kan man säga halv-halv?) så vi ska kolla efter en ny. Utprovningen är i botorp också, så Ziro kan följa med och få en sadel som verkligen passar.

Sen kl 14 så är det Madde-träning. Rider en LB:0 i Karlstad på söndag, så vi ska väl träna lite sånna saker. Vill kunna få fram dom där stora runda sprången i ökad språngläng, men hihi: Min ponny bjuder mot staketen = han kanske hoppar? ;)

Fox: Sadel och träns på, och går det lika bra som igår sätter jag mig upp någon minut. Bara sitta där och berömma och klappa, kanske mamma leder oss runt något varv på ridbanan också, beror på Bebbe :)


Mina snyggingar :love:





3 bilder

Här är tre bilder från Karlstad i måndags fotade av Emma Eriksson :)




Tack för fina bilder Emma!




Dagens failbildER


Hihi, snygga grabbar ;)





Bilder

Här kommer ett par bilder från dagens ihopsläpp.







Dagens "ridpass" - Fox

Idag hade jag även sadel och träns på Fox, vilket han inte alls brydde sig om. Spände sadelgjorden, och inte en reaktion. Sen gick vi ut på ridbanan och gick runt lite. Eftersom det gick så bra ställde vi en pall bredvid honom och jag gungade lite på sadeln, och det var inga problem alls.

Jag gjorde detta från båda sidorna, och han regerade inte alls. Jag testade då att hänga på sadeln med hela min vikt, och det reagerade han inte heller på! Mamma som höll i tränset gick fram ett par steg med honom medans jag hängde på, och inte heller var det ett problem.

Så imorgon får vi se vad vi hittar på, kanske jag sitter på honom? Det får vi se ;)





Dagens ridpass - Ziro

Hihi, märkte ni att jag skrev "Dagens ridpass - Ziro", och inte bara "Dagens ridpass"? Kommer göra så i fortsättningen ;)

Idag åkte vi ju till knutsbol för att rida ut med Lina. Vi red ganska långt, och i relativt högt tempo. Vid ett tillfälle galopperade vi i 190 på en smal grusväg i skogen med grenar som hängde över, och ganska slingrig var vägen också. Ziro tyckte det var askul! Vi tävlade lite också, och det gick inte sakta kan jag säga ;)

Blev inga bilder från detta, men bilder från ihopsläppet kommer! Det gick förresten jättebra, och dom sprang och busade lite.







Grönt kort?

Hej, har tagit upp det här förut.. Men jag ska ta grönt kort snart, vet någon någonstans man kan ta det? Då kan ni väl kommentera det. Det är jättesvårt att hitta någon som har "gröt kort kurser" eller vad man ska säga.. Så kommentera gärna om ni vet någon :)






Mamma

Hej!

Idag har mamma ridit medan jag varit hemma. Tror hon red ut.. Vet inte riktigt än ;) Så Pi har iaf blivit riden idag, får se om jag orkar rida imorgon, men det tror jag att jag gör.


Mamma och Pisan :love:




Failbild

Failbild från hoppningen i torsdags!






Film från Laxå

Här komemr filmen från Laxå :) Hade som sagt ett par småmissar dom kostade några poäng. Vann med 2 poäng, men det hade blivit mer utan missarna, men så kan det vara.




Tog inte med ärovarvet, då pappa filmade alla ekipage utom mig och Ziro, haha? Vi var med 2 sekunder i början och 2 sekunder i slutet :P




Dagens planer

Ziro: Åker till knutsbol på eftermiddagen och rider ut med Lina. Kommer även bada med Ziro på riktigt för första gången trots att jag är sjuk, PGA att den sjuka ungen Jonna smittade mig :love: Ni kan iallafall vänta er en bildbomb.

Fox: På med sadel och träns, och lydnad på ridbanan. Kanske testar att gunga lite på honom också, beror på honom. Vänta er bilder från det också :D Han ska även släppas ihop med Grizzly och Lego tror jag, så ni kommer få maaaassssaaa bilder senare :)








Sjuk

Godmorgon! Vaknade precis och kunde inte somna om. Hostade som en tok när jag vaknade. Mår verkligen inte bra, så blir ingen skola för mig imorgon tror jag. Men jag måste komma på tisdag då vi har skolavslutning och får SOMMARLOV!

Blir ingen ridning för mig idag heller. Mamma och min lillasyster får rida eller så får hon vila idag igen.. Vi får se om dom vill det ;)




Bilder från Laxå 2

Här kommer del 2, och sen blir det bilder som Jonna fotat också :)









Hoppfilm

Film från i Torsdags när vi hoppade lite små hinder. Somsagt är det min 2:a seriösa hoppning och min första hoppfilm jag visar :)






Bilder från Laxå del 1

Delade upp bilderna i 2 delar :)







Dagens aktivitet - Fox

Aw, lilleman kom när jag skulle hämta honom i hagen idag, sötnosen!

Iallafall. Tränade lydnad med honom på ridbanan. I början visste han inte riktigt vad jag ville, men efter en liten stund fattade han och gjorde allt utan problem. Gå - stanna - backa, osv. Vi testade även mina sadlar på honom, och dom låg bra men lite i bakvikt, så vi får lägga en kylpadd där under så den kommer upp ibak.

Imorgon ska jag också träna lydnad, och kanske longera honom med sadel på. Han reagerade inte minsta lilla på sadeln idag, så det ska nog inte vara några problem :)







Resultat - Laxå

Hej! Imorse blev vi lite försenade, då jag glömt väskan med kavaj mm hemma. Smart chey...

Framridning: Han var lite spänd i början, och använde jag spöt lite började han trippa framåt. Efter att vi börjat trava släppte allting och han kändes rikitgt fin! Mjuk och fin i sidorna, och med på dom små hjälperna. Lite kaxig mot spöt och sparkade lite bakut, men som tur var så var vi själva i ridhuset.

På banan: Han kändes kanonfin! Lite rädd för domarbåset, men det släppte efter att vi ridit förbi en gång. Mjuk och fin, med fokus på mig. Älskar när jag känner att han verkligen vill göra rätt, och lyssnar på mig till 100%. Det gick lite fort i vänstergaloppen, men bättre med lite för mycket bjudning än ingen bjudning.

Blev såklart några småmissar som vi förlorade några poäng på, men det är det ju alltid.

Känslan och ritten gav resultat iallafall: 71,85% och vinst! En normal dommare också, varken snål eller generös.


Bild från idag. Fler kommer!




Bilder@ Ziro & Fox 2

Här kommer den andra och sista delen :)








Bilder @ Ziro & Fox 1

Här kommer del 1 av bilderna från igår :)







Hiss / Diss

Tänkte dissa denna kollektion från Equiline. Hello Kitty!

Är okej om barn till typ 10 år använder det. Men inte någon i våran ålder eller äldre. Visst tror jag att det är tänkt till lite mindre ryttare, men inte så snyggt ändå.




Vad tycker ni? Skulle ni kunna ha det?




Frågestunden

Hihi, den hade jag glömt bort! Men fråga nu om ni undrar något, om Fox eller Ziro, eller kanske mig?

Klicka HÄR för att komma till frågestunden.









Hoppfilmen

Här kommer hoppfilmen från i torsdags :) Som högst var det 90 cm. Jag kommer i trav för att försäkra mig och honom om att han kommer rätt på det högre.








Dagens failbildER



Hihi, söta ponnysar :love:





Dagens uteritt

Idag red ju jag och Nattis ut en liten bit. Pi tycker det är jättekul att galoppera i backarna. Hehe, hon "tävlar" lite med Ziro, men lyckas alltid förlora ;) Efter galoppen blir hon piggelin och skrittar snabbare och snabbare om Ziro kommer närmare bakifrån. Så om Nattis och Ziro ska trava ikapp oss börjar Pi också trava och vill inte att dom ska komma om, haha ;)






Tävlingsklara!

Hej.

Hemma från stallet nu efter att ha borstat Bebbe (Fox) och knoppat och svampat av Ziro. Bebbe var lite nervös när vi skulle spola av benen så vi tog bara fram. Ziro stog iallafall lugnt och stilla, och visade lillen hur det skulle gå till ;)

Knopparna blev sådär, några okej och några mindre okej. Bebbe fick stå i gången och vänta medans jag knoppade. Lite trött blev han, men stog mestadels utan problem.

Vi släppte även ihop båda bebisarna vilket gick jättebra. Ziro bestämde såklart, men dom sprang och busade lite, sen åt dom istället.

Bilder kommer imorgon :)





Nu

Hej, just nu sitter jag hemma hos Nattis och håller på att tappa rösten.. Jag är genomförkyld och har jätteont i halsen. Inatt ska jag sova här hos Nattis och följa med henne på tävlingen imorgon, så jag kommer fota lite ;)


Imorgon ska Pi få vila. Hon har gått nästan hela veckan och behöver en vilodag. Jag behöver också det för den delen, mår inte alls bra.. Nu ska jag fixa några inlägg till imorgon så ni har något att läsa när vi är på tävlingen :)






Dagens ridpass

Hej! Jonna coh jag red ut en sväng idag. Ziro skötte sig bra, lite tittig men annars bra. Vi red inte så länge eftersom Fox skulle komma, men en sväng blev det.

Nu ska jag iväg till stallet igen och knoppa osv, så berättar jag om Fox ikväll :)







Hihi

Under en vecka ska hästmänniskor rida till sina jobb i Kina, för att visa ett mer miljövänligt sätt att ta sig fram.
1 500 personer i flera olika kinesiska städer deltar i projektet.

Rutterna är redan utsedda, och man hoppas nu på att så många som möjligt ska se att hästkrafter är ett populärt och grönt sätt att resa på.
- Vi vill visa ett miljövänligt koncept som inte förbrukar bensin eller skapar avgaser, som bilar gör, säger Wu Gangfang, grundare till organisationen www.horse.org.cn, som ligger bakom projektet.

Ganska kul tycker jag, men inget som kommer hålla i sig, bilarna är snart tillbaka även för dessa människor.




Bloggtävling

Här kommer en ny bloggtävling, gjord av mig.

Skicka in en bild på dig och din ponny/häst till [email protected], och hoppas att du vinner! Finaste bilden vinner ett ********. Ja just det, den här gången är priset en överrakning ;)




Det kan vara en tävlingsbild, porträtt, hemma träning, ja vad som helst.










Bilder från hoppningen











På den sista bilden hoppar viöver det "läskiga" hindret, som Pi tyckte. Väldigt suddig dock..





Dagens planer

Hej!

Idag blir det en snabb uteritt med Jonna. Plutten kommer ju idag, så tiden kommer mest gå åt till honom. Vi fixade boxen igår med torv och halm så dår han det mysigt ;) Han och Ziro kommer stå inne 1-2 nätter så Fox får vänja sig lite.

Vill ni ha bilder ikväll på lille Fox? Minst 5 kommentarer vill jag ha då!


Bild tagen ur filmen.





Dagens ridpass

Hej, idag hoppade ju jag och Nattis. Som Nattis redan har sagt red vi i ridhuse först. Pi hoppar deflesta hinder utan tvkan, men det var ett hinder som hon tekade lite på. Det var två höbalar med två pinnat liggandes över (inte högt). Det tyckte Pi var lite läskigt och vägrade några gånger eller tog ett rejlt skutt ;) Mn sista gången vi hoppade dt gick det bra, då fattade hon att detinte var så läskigt ;)

Sen red vi ut på ridbnan då det dammade så mycke i ridhuset. Då hoppade jag ett enkelhinder på inte så hög höjd. Jag har aldrig hoppat på någon annan ponny än Pi, så därför hoppar jag bara små hinder änsålänge. Det gick iaf bra och tog hindret i både trav och galopp. Pi tycker det är jättakul att hoppa och laddar till 1000, hehe ;)

Bilder kommer imorgon :)






Dagens ridpass

Hej!

Blev lite ändring, så istället hoppade vi idag. Vi var inne först, men det dammade så, så vi gick ut. Det gick riktigt bra, och mot slutet låg bommen på 95 cm. Lite busig var han också, sparkade bakut ett par gånger. En gång tvekade han och sprang på sidan av hindret, sen hoppade han som en studsboll ;)

Film kommer !





Dagens planer

Idag är det helt vädret som bestämmer vart jag ska rida. r det strålande sol blir det en härlig uteritt. Men om vädret är dåligt, typ molningt och regnar det blir det i ridhuset. Ska iaf rida lite lugnt imorgon, både jag och Pi är nog rätt så trötta.. Får se om det blir några bilder idag, det berpr på om någon är med och kan ta ;)






Startlista


Suck... Startar tidigt igen, men så kan det vara :P Det är ett starkt startfält med fina ponnyer, så jag förväntar mig inget.





Ovisade bilder

Här kommer ett par ovisade bilder från ett tag sedan :)


Hihi, sötaste! :love:





Dagens planer

Hej!

Idag ska jag trimma lite på det nödvändigaste inför tävlingen. Tror vi kommer hålla oss på ridbanan, bilder = självklart! Det nödvändigaste är nog skritt övergångarna och fattningar. Vi får se om det kanske blir någon film, beror på litegrann.







Gårdagens ridpass - bilder

Här är några bilder från igår :)










Galoppbilderna - jag krävde ingen form av henne då hon var lite tjurig


(handen?)


Skänkelvikning ;)




Var ju somsagt första gången som jag red i ett snabbare tempo barbacka på Pi. Men ganska bra kändes det iaf ;)

:love:





Svar på tal

Dina ridstövlar ser väldigt skrynkliga ut.. är dom så i modellen eller?
 
Svar: Ja det är dom. Dom är så mjuka så dom SKA skrynkla sig. Jag tycker faktiskt det är snyggare än vanliga raka, det blir lite för mycket "gummistövlar" med raka tycker jag.







Dagens ridpass

Idag red jag på banan, red faktiskt barbacka! Anra gången jag gör det på Pi och första gången vi går i ett snabbare tempo, det vill säga även trav och galopp. Pi var lite tjurig och busade lite i galoppen. Hon studsade och nästan gjorde några små bakuter, så krävde inte så mycket form av henne i galoppen. I skritten gjorde vi några skänkelvikningar som sitter fint även barbacka. I traven var hon ganska fin och MYCKET mjukare än igår :D

Galoppen gick ju sådär, då var hon ju mest tjurig och ville inte sammarbeta. Så som jag sa krävde jag ingen form där. Mot slutet av passet gick det lite bättre då jag kunde fatta utanatt hon studsade lika mycket. Tror hennes beteende berodde lite på hur jag satt också. För när jag fatade åkte jag fram på manken och det blev obhaglit för Pi, därav studsandet.

Pappa var med och fotade, så ni får bilder imorgon :)






Gårdagens failbild


Mitt i en ffattning från skritt. Hur sitter jag egentligen? TRÄNING!





Bilder från igår

Här kommer bilderna från igår. Dock fastnade ingen bakut på bild, men några landningar :)


På dom sista bilderna travar jag bara av honom, därav formen :)









Stallet idag

Hej! Gissa om jag är glad? :D

Kom till stallet och mockade och tog in Ziro och borstade honom. Han var pigg och vaken idag, men igår var han så trött att jag blev orolig och var tvungen att ta tempen på honom...

Sen kom en kvinna vid namn Elisabeth. Vi pratade och lite sådär, och så bestämdes....*** *** *** ** *** ** *****. Hihi, vet ni vad det betyder? Att jag ska ta hem en ponny! Den kommer på fredag! En c-ponny valack på 139 cm, 4 år gammal. Han är lite smått riden, med ledare. Han kan vara bakrädd men det ska vi jobba på. Det var ett tag sedan han reds, så vi ska ta det lugnt. Han får helt enkelt bestämma takten.

Kul va? :D

Bilder får ni på fredag!




Dagens palner

Hej. Ska snart åka til stallet, om vädret är bra blir det ett pass på ridbanan. Men om det regnar får det bli i ridhuset. Men jag hoppas att ädret håller sig bra, rider helldre på ridbanan än i ridhuset :)

Någon dag i veckan eller nästa vecka ska jag och Nattis åka till knutsbol med ponnysarna och fota lite till en ny header. Tycker inte våra nuvarande är så himla snygg, hehe. Då blir det lite mer "grönt" i headern. Sen ska Nattos och jag hoppa någon dag i veckan (om det inte är allt för dålig väder).

Snart är det ju sommarlov också! Vi sluter den 14:e, när slutar i? :)






Mer bilder

Sist delen av gårdagensridpass bilderna!














Degerfors värme och foder

Hej!

Igår gick jag och Nattis in på Degerfors värme och foder. Jag köpte bara ett par vita damasker från Jacson till frambenen för 199:-


Såhär ser om ut ;)




Dagens planer

Hej!

Ziro skoddes imorse, och har gått hårt 2 dagar, så idag blir det nog bara en promenad.

Slutade skolan lite tidigare idag också för att göra något riktigt spännande! Ska bli riktigt kul :D Nyfikna?



2 ovisade bilder :) Fatta när man kan samla ihop den energin i ridningen, eller skjuta iväg en ökning sådär!





Gårdagens outfit



Piké: Rosetti riding
Väst: Active riding wear
Ridbyxor: Gekås
Chaps: Gekås
Schabrak: Showmaster
Benlindor: Gekås






Bilder

Här kommer bilder på det jag köpte :)



Liknande.






Samt rosa rosetter.







Bilder

Här kommer några bilder från gårdagens ridpass, mer kommer lite senare :)













Fler bilder från tävlingen

Här kommer fler bilder från tävlingen, fotade av Astrid :)








Dagens ridpass

Hej, idag red jag på banan med Nattis. Sen skrittade vi ut en liten kortis efter ridpasset!

Började med att skritta lite och göra några skänkelviknigar. Hon kändes lite stel idag men var riktigt pigg. Gjorde några halter i skritt och trav. I traven lyssnade hon på skänkeln och var följsa, lite mjukareoch lite mer lättjobbad än i skritten. I galoppen var hon väldigt pigg och lyssnade inte alls så bra först. Men sen blev hon mycket finare och lyssnade mycket bättre på mig.

Sen red jag och Nattis ut en liten bit, i bara ca 10 minuter. Pi var väl väldigt seg då ;) Men hon var genomsvett efter passet, hela hon var dränkt i svett. Var väldigt varmt även om solen inte var framme, så både Pi och jag blev väldigt varma ;)



Bilder från ridpasset kommer imorgon :)




Dagens ridpass

Hej! Inna  vi åkte till stallet åkte vi ju till degerfors värme och foder. Jag hade 1000 kr med mig, och inga föräldrar som säger si eller så, vilket betyder att jag bara har runt 200 kr kvar, haha! Köpte ett rosa hansbo hoppschabrak, ett vinrött dressyrschabrak och vinröda lindor, samt rosa rosetter till manen. Hihi, rosa på en rödbrun häst SYNS! Skitsamma om folk tycker det är fult, då får man ju blickarna till sig :D

Red på ridbanan idag istället. Hihi, BUSE beskriver honom bäst! Direkt jag la på spöt minsta lilla flög ruumpan åt alla håll. Jag fick lägga på det igen och så höll vi på en stund. När han väl jobbade var han überfin, men busaed bort större delen av passet.

I traven jobbade jag mycket med skäneklvikningar, så han fick med baken ordentligt. Öppnorna satt bra, men han blir lite övertaggad och speedar på allt över blir hög i formen.

Bilder kommer imorgon :)




Beiga eller svarta?

Hej, åker till stallet nu. Mamma ska med och kanske tar några bilder. Nattis har ju redan berättat att vi ska till Degerfors värme och foder, men jag säger det också. Blir kanske något litet jag handlar.

Vi får se om vi ska rida på banan eller rida ut. Jag kommer iaf ha marinblå outfit ;)

Vad är snyggast att ha till marinbått??

Beiga ridbyxor...


eller svarta?





Åker snart

Hej!

Jonna kommer snart och hämtar upp mig så ska vi först åka till Degerfors värme och foder och kolla om dom har något snyggt. Jag har ju precis fyllt år, så jag har lite pengar som bara väntar på att spenderas ;)

Jonnas mamma kanske fotar, så vi får se om det blir några bilder ikväll :)








Hiss / Diss

Kollade lite hos chevals hemsida, och skulle bara kika på kavajer lite. Såg en fulare än ful kavaj. Hur snyggt är det egentligen med ett stort jäkla blixtlås mitt på kavajen?



Diss.





Dagens planer

Hej!

Idag tror jag det blir en uteritt. Det skulle inte blir särkillt bra väder den här veckan, så vi får passa på. Kommer inte ställa några som helst krav, utan bara rensa huvudet lite. Tävling igen på lördag, starkt startfält så vi får se hur det går. Kan ju inte direkt förvänta mig en vinst, han är ju bara tävlad några gånger :)







Dagens planer

Idag ska jag börja rida igen, jag har ju varit bortrest i några dagar, men nu ska jag rida igen ;)

Blir nog ett pass på ridbanan med marinblå outfit. Köpte ju marinblåa benlindor på Gekås, så nu har jag en marinblå outfit som jag tänkte köra på idag. Kameran får jag hoppas hänger ed och att någon kan ta lit bilder :)






Snygg tränshängare



Hihi, något jag och Jonna och Zilla slängde ihop på bilden i skolan ;) Ser ni vem det föreställer?





Priser

Priserna jag fick igår var presentkort på en herr- och damklippning (?), rosett, och plakett.


Hihi, tror att jag behöver en ny rosettavla ;) Den känns liiite för kort. Det är iallafall kul med en lite annorlunda rosett, inte en liten fjuttig.





Klant

HAHA! Jag har verkligen tagit priset för klantighet!

Skulle dricka en x.ray, men MISSAR munnen och häller på hela mig? Vafan, klantig men inte så klantig brukar jag vara :P Sen skriker jag: "Fan, ja' missa' munnen!" Hela familjen kollade lite konstigt på mig då. Hur fan kan man missa munnen? Så bra koll har jag ;)


T.o.m en bebis är bättre än mig :( buhu...





Hemma

Hej, sorry att jag inte har updaterat igår och idag. Jag ha inte haft tillgång till internet och haft annat att göra. Men nu är jag iaf hemma och bloggar som vanligt igen imorgon ;)




Film

Här kommer filmen från LC:2 :) Haha, lite dålig film, mamma är inget proffs om vi säger så ;) Kameran var en mobil, som speedar upp tempot lite, men det överlever ni nog.







Bilder från Bellevue

Här kommer alla bilder från Bellevue, fotade av min pappa :)


Hihi, rädd för gruset ;)



Sofia och Hampus, Lina och Pegasus, jag och Ziro :)




Nästa tävling är på lördag i laxå :) LC:1 tror jag?




Resultat - Bellevue

Hej! Idag var vi ju och tävlade i Bellevue (Karlstad).

Framridning: Han kollade runt på allt möjligt, och var rädd för solljuset som sken in i ridhuset?? Ändå lyssnade han bra på skänkeln, och tog mina små hjälper utan problem. Han var pigg och mjuk, så jag jobbaed med skänkelvikningar, volter och trav-skritt övergångar.

På banan: Han kändes riktigt fin stundtals, ibland mindre bra. Han är livrädd för allt som har med domarbåset att göra, så han spände sig varje gång vi red förbi där. Lite rädd för en grusfläck i den fria skritten också, men vi fick ändå en 7:a på den. Jag är skitnöjd öevr ritten! Det var mycket hästar runt omkring, och även höns och en gris! Hästar sprang och busade i en hage lite längre bort (inom synhåll), men han höll sitt fokus ganska bra ändå :)

Delad andra plats! Jag, Lina, och Sofia från min klubb (Karlskoga ryttarteam) fick alla 185 poäng och 66,07%. 4 poäng från vinst också, men så kan det gå :)

Såg att det var massa fotografer där, så har du bilder på mig och Ziro får du gärna skicka dom till [email protected] :)

Bilder + film fotat av mina kära föräldrar kommer!




Dagens ridpass

Hej!

Idag red jag lite på ridbanan i en låg och lång form. Han var pigg och lyssnade bra, mjuk och fin i sidorna :) Sen att jag satt som en ko bryr vi oss inte om. Gjorde mycket skäneklvikningar och 10-meters volter.

Sen skrittade vi ut en bit på hackamore, och han fick stanna och beta då och då. Skitläskigt var det också en gång... Golfspelare till vänster, fiskare till höger, och cyklister rakt fram. Stora näsborrar och en ponny som gick i sicksack, men förbi kom vi!


Världens bästa :love:





Hiss / Diss

Jag kollade runt på lite olika butiker, och på exklusiv horse wear såg jag ett sammetstäcke. Först såg jag inte vad det var, och det såg nästan ut som paljetter eller något sånt. Men när jag kollade lite närmare tyckte jag faktiskt att det var ganska snyggt!


Vad tycker ni? Hiss från min sida :)





Första fölet e. Totilas sålt

Total Ideal (e Totilas-Rubinstein) var det i särklass dyraste fölet som såldes vid auktionen i Vechta på lördagen.

105 000 euro betalade någon för det två månader gamla fölet. Priserna för övriga föl vid Oldenburgförbundets auktion låg på mellan 3 500 och 27 000 euro, skriver Heste-Nettet.



105 000 euro = 902 149 sek! Ojoj, nästan 1 miljon för ett 2 månader gammalt föl, men inte konstigt med självaste Totilas som pappa ;)







Hemma

Hej!

Är hemma från sommarstugan nu, och ska snart åka till stallet. Kommer ut något tidsinställt sålänge, och sen hörs vi efter stallet såklart :)







God morgon

Hej!

Jag ska snart iväg till sommarstugan ett tag, och stallet blir ikväll. Ziro ska knoppas osv inför tävlingen imorgon. Vet ni vad? Ziro har varit livrädd för vattenslangen, men igår ställde vi upp honom, och duschade. Han ställde sig 2 gånger, sen kom han på att det inte var så farligt ändå. Han tyckte nog att det var riktigt skönt, det var bara liiite läskigt när man bytte sida ;)

Tror att jag rider ut idag, och kanske en liten sväng på ridbanan efter det, bara för att känna på honom.


Varmt och skönt ;)




Svar på sommarbilderna

Svaret på vilken bild som var fail är nr 2. Fuxen i bakgrunden är på toa som ni ser ;)







Dagens ridpass

Hej!

Idag åkte vi till Botorp för en Madde-träning. Det gick riktigt bra trots att det var typ 25 grader i ridhuset. Lite lat blev han ibland, särskillt i höger galopp. När det blev jobbigt bröt han av till trav, och när jag la på spöt sparkade han lite bakut.

Vi red inte igenom programmet, utan bara jobbade på det som behövdes. Blev en del galoppfattningar som han tog okej idag, mest p.g.a värmen som det inte var bättre. Han orkar ju gå i ett normalt tempo, men orkar ändå inte, han är lite för lat. Men efter ett litet tag när han fattade att det bara var att jobba som hjälpte, gjorde han det. Vi gjorde en del skänkelviknignar också, och dom är ganska bra, men han behöver få med sig bakdelen lite mer.

Jag är riktigt nöjd med honom idag, speciellt efter våran lilla svacka vi hamnade i ett par dagar :D







Svar på tal

Förstår inte.. vad är det för fel med 16 anmälda?
 
Svar: Det var inte det som jag inte gillade, det var att jag är nummer 1/16. Jag HATAR att starta tidigt i klassen, då poängen oftast blir högre mot slutet (beror självklart på lite). Jag kommer blir "medel ekipaget", då domaren inte vet om han ska ligga lågt eller högt än. Med mer starka ekipage blir det hårdare bedömning, men med lite svagare ekipage blir det en "snällare" bedömning. Jaja, så kan det vara. Förra gången var jag nummer 2/17 tror jag, bläää!





Jumpsuit

På gekås köpte jag även en supergrym jumpsuit. Typ som onepiece, fast fejk.. Typ ;)

Skit skön och riktigt mysig att bara ha på helger och kvällar. Billg också, bara 179:-

Yasse köpte ockås en sån, så bjuder på några sjukt oseriösa bilder, haha ;)

Min är lila (ser blå ut på bilderna, men är lila) och Yasses är svart :)




Bli lite mycket ikke-häst-inlägg nu, men när jag kommer hem skriver jag med om Pi :)




Provar det nya schabraket

Haha, mina galnma tjejer provade det nya schabraket. Passar det!? ;)





Erkänn snygga! ;)




Sommar ♥



MEN: En av bilderna är fail, varför? Kan du se?




Köpet i gekås



Vitt schabrak - Protector 119:-


Rosa ryktväska 60:-
Svettskrapa
Shampoo


Vit piké 40:-



Ridbyxor, helskodda 199:-


Marinblå väst 99:-


Riboxor, helskodda 249:-


Marinblå benlindor 40:-


Dressyrspö 50:-





Grattis?

Kan man få ett grattis? 15 år nu ju!



Hoppas Ziro är duktig på Madde träningen sen då ;)





Dagens failbild

Gårdagens failbild ser ut såhär:


Haha, vi tappar galoppen ;)






Bilder från dressyrpasset 2

Här kommer den 2a och sista delen :)







Bilder från dressyrpasset 1

Här kommer del 1 av 2 på bilderna :)




Del 2 kommer imorgon förmiddag :)





FAN

Jävla skit, fan! Hatar det här asså!



Åh, fattar ni vad jag menar? 16 anmälda!




Dagens ridpass

Hej!

Red ju på banan igen idag, och det gick mycket bättre! Ibörjan kändes det som att jag tog upp där vi var igår = inte bra. Men när vi började trava och galoppera släppte han till riktigt fint! Mest red jag på volter, men gjorde en del skänkelvikningar och öppnor också. Han har verkligen fattat det där med skänkelvikningar och öppnor, han gör dom väldigt lätt, dock måste jag ge väldigt myckeet stöd i båda sidorna. På en helt utbildad häst räcker det ju ofta att bara "säga till" dom vad dom ska göra.

Lite tjaffsig blev han ibland, men oftast flöt det ganska bra. Fick även bekräftat att sadeln inte ligger bra. Det är för stort mellanrum mellan ryggen och sadeln, så den behöver stoppas om.

Maaasssa bilder kommer :D




Bildbomb 2, gårdagens ridpass

Sista bildbomben från gårdagens ridpass :)













Presenter

Hej! Tänkte berätta om det jag fick idag :)

*Charles Owen Wellington Classic :D Den satt riktigt bra och var skitskön, så nu måste den bara blingas så kan jag ha den på måndag.

*1000 kr. Vi får se vad som händer med dom ;) Fick ju 200 kr för några dagar sedan också, så 1200 kr. Hittar säkert något att köpa.

Haha, det var bara det! Men tänk på att mammas sida av släkten bor i Ryssland, så jag får bara ½ så mycket presenter som alla andra.












Bada!

Hej, kom hem från gekås för några timmar sen. Köpte ganska mycket saker till ridningen och Pi. Bilder på det kommer upp imorgon. Nu ska vi snart åka och BADA! Det är jätte bra väder här, hoppas ni också har fint väder :D




Dagens planer

Ska rida på ridbanan idag också, och hoppas att det kommer gå bättre än igår. Ska göra ett hål till i mina stigläder, mellan det jag har nu och det ett hack längre ner. Länger jag ett hål blir dom för långa, och har jag som jag har nu blir dom lite korta.

Åh, jag vill ha tillbaka min Ziro! Han var intte sig själv igår, men jag får väl hoppas att han är tillbaka idag. Ska försöka tänka på min sits så han inte blir sur, och samtidigt inte glömma formen. Förbered er på bildbomb ikväll!







Bildbomb, gårdagens ridpass

Första delen av bildbomben från gårdagens ridpass :)









Klart bästa bilden ;)




Hiss / Diss

Jag älskar mina Mountain Horse Supreme High Rider! Skönaste stövlarna jag någonsin haft, och till ett bra pris. 3.800 tror jag vi betalade, och kvalitén är riktigt bra. Dom ser nästan ut som nya, och jag fick inte ens pyttelite skav när jag gick in dom, underbart!


Sen är dom riktigt snygga också. Skitsamma att det inte är dressyrstövlar, hoppstövlar är mycket snyggare tyvärr.




Frågestund med mig

Ställ en fråga i frågestunden med mig! Klicka HÄR.





Svar på tal

rätta mig om jag har fel, men börjar hon inte bli ganska tjock?

Svar: Hej, haha. Jo, hon börjar faktiskt bli väldigt tjock, typ gravid mage.. Sova ute 4 nätter = tjockis. Men hon ska få stå inne några nätter när jag kommer hem, så hn äter sig allt för tjock. Men vi tränar henne och rider som vanligt, nästan lite hårdare än vanligt, så det är inte det att hon får lite motion. Det är att hon äter så himla mycket om nätterna.





Kalas

Hej!

Imorgon fyller jag år, och pappa fyllde år igår, så vi ska ha kalaset idag. Har redan fått 200 kr av min farbror, men jag hoppas det blir en hel del mer ;)

Sen har mamma och pappa köpt något, och dom är riktigt hemlighetsfulla. Hoppas det är något kuuul, men dom brukar pricka precis rätt när dom köper något. Som igår köpte mamma en kingsland piké åt mig, bara sådär, haha! Riktigt snygg var den också, helt okej ;)


Nice! Vad tycker ni då? Brukar era föräldrar också köpa saker till er utan anledning? :D




Gårdagens failbild

Failbild sen igår, den mest fail jag kunde hitta, hehe ;) 
Hon vill inte som jag!


Och hur ser jag ut!?




Mot gekås

Nu bär det av till Gekås, ska handla mycket saker till Pi har jag bestämt. Men tror inte det finns så jättemycket, men får se vad jag hittar :)






Vinnaren av bloggtävlingen

Vinnaren av bloggtävlingen blev Ebba Bentzer! Det var riktigt svårt att välja, alla bilder var jättefina!


Riktigt fin målad bild!

Vi ber vinnaren att skicka ett mail till [email protected] med önskad storlek på täcket, samt adress. Hör inte vinnaren av sig inom 1 vecka väljer vi bild nr 2.




Hiss / Diss

Okej, nu har jag sett det fulaste av det fula. Satt och kollade på lite olika stövlar, och snubblar över De Niros nya... Haha, det r sjukt vad dom är fula!



Vem fan betalar ca 5000 för dom? Inte jag. Som sagt, kalla mig dum, men inte så dum ;)

Vad tycker ni då? Hiss/Diss? Helt klart en diss från min sida.




Min vovve

Idag i stallet var min vovve med och sprang runt. Hon var lite rolig när jag red på banan. Hon gick/sprang bakom oss, haha! Pi brydde sig ju inte, men lite kul borde det ha sett ut, med först en häst och en hund efter ;) Men mamma kopplade henne efter en liten stud.


Haha, hon följer efter oss ;)




Dagens ridpass

Igår red jag bara ut en liten kortis, inget speciellt. Han tjaffsade lite när vi skulle över en bro, men annars gick det bra.

Idag red jag på ridbanan. Det gick riktigt dåligt, och han bara tjaffsade och studsade omkring. Direkt när jag tog tyglarna kändes det att han var sur på mig p.g.a min sits som blir i sadeln. Eftersom den lägger sig i bakvikt åker mina ben fram, och det känns att han blir lite grinig på mig då.

Travade igång, och då kändes han ganska fin, men tjaffsade lite. Galoppfattningarna tog han BRA, men mest för att han var så taggad. Kunde stundtals samla upp honom riktigt ordentligt, så sprången blev riktigt stora och luftiga med mycket tryck från bakkärran. Förvända satt bra ibland, men 1-2 gånger stack han med mig och började studsa. 

En gång ställde han sig och sen direkt igen när han landat, sedan snurrade han runt och ställde isg igen. Åh, lilla skitponny! Jaja, imorgon ska jag rida på banan igen, och då ska det gå bra, det är förbestämt!


Tur att han kan vara så obeskrivligt fin också :love:





Dagens outfit



Tröja: Gekås (Ullared)
Ridbyxor: Gekås (Ullared)
Chaps: Gekå (Ullared)
Ridskor: Gekår (Ullared)
Schabrak: Horse Pro
Benskydd: Catago

Känns lite som jag gillar Gekås ;)






Dagens ridpass

Hej, idag red jag på bana och skrittade ut efter det i ca 10 minuter.

Idag var inte Pi lika mjuk som hon brukar, hon var lite svårjobbad i formen, men hade helt okej tempo idag. Hon brukar ju vara lite seg, men idag var hon en pigg ponny ;) Gjorde några skänkelvikningar och öppnor hon lyssnar väldigt bra på skänkeln. Gjorde några ökningar i både trav och galopp. Duktigt tjej idag :D

Bilder kommer imorgon.. Massa bilder, hehe ;)




Avslutad

Tävlingen har avslutats och vinnaren utses idag eller imorgon. Så om du har deltagit i tävlingen, håll utkik när vinnar visas, kanske just DU vinner!? :D




Åker nu

Drar till stallet nu, updaterar mer senare. :)

Blir ett pass på ridbanan och skrittar ut en lin bit sen. Mamma är med och tar bilder, så ni får se ;)




Halland

Godmorgon, vaknade precis. Skönt att vara ledig nu i några dagar :D

Idag ska jag rida på ridbanan. Blir nog lite bilder tror jag! Idag ska jag och nästan hela familjen åka ner till halland. Mamma ska stanna hemma hos Pi och de andra djuren ;)

I halland ska vi fira min kusin som nyss har konfirmeat sig och som fyllde år igår, GRATTIS! Ni hittar hennes blogg HÄR - värd att läsa

Jag kommer updatera er från halland, men inte så jättemycket. Får hoppas Nattis updaterar lite extra då, jag kommer hem på söndagkväll :)


Bjuder på en bild från förra gången i halland på Yasmine, Linn, Ellen och mig :)






Påminna er!

Tänkte bara påminna er om att det är sista dagen att deta i våran bloggtävling. Du kan vinna ett fleecetäcke från Gold Madal. Så ta sista chansen och delta nu! Tävlingen hittar du HÄR






Min träning

Vad rolig hon är!! Kan du filma nästa gång? Skulle vara jättekul att se henne när ni tränar. Brukar ni träna lydnad? Vilka övningar i så fall? :)

Svar: Självklart kan jag filma nästa gång :D Jag har inte släppt Pi så mcket i ridhuset/ridbanan. Men dom få gångerna jag har gjort det, har vi tränat lite "lydnad". Har inga precis några övningar.. Men i går tränade jag mycket på inkallningar, att hon ska lyssa på min röst och lite halter och såntdär. Tränar även lite på att hon ska "följa" mig när jag går, och backa när jag backar, och stanna när jag stannar.

Inkallningar:
Då stannar jag henne, får hennes uppmärksamhet och ropar på henne. Sen går fram till henne och "springer" bakåt med ansiktet mot henne (ifrån henne) och hoppas på att hon händer med. Men det funkade ju inte så jättebra. Så istället ställde jag mig en meter ifrån henne och lät henne ta ett steg fram för att få godsaken i min hand.

Lyssna på rösten:
Då gör jag bara enkelt utan att använda någonting annat bara använder rösten. Pi är jätte duktig på det, specillt när hon ska sakta av. Hon har väldigt lätt för halter också, bara man ber henne, gör hon det snällt :)

"Följa" mig:
Någonting som är väldigt bra att träna på är att hästan "följer" efter dig. Det är något som jag tränar mycket på, även när vi går på promenader eller när jagleder henne från hagen. Att hon te.x sannar när jag och börjar gå när jag gör det.



Lite kort om hur jag har tränat hitills när jag släppt henne. Har ni några tips på några övningar? Hur brukar ni göra? :)

KUL att ni ställer frågor :D




Stallet nu

Hej, ska snart åka till stallet. Tror att det blir en uteritt, det kan vara skönt nu i det fina vädret ;)

Ska försöka hålla bloggen igång nu fram åt kvällen. Men jag har fixat några inlägg iaf, som ni får se när jag är i stallet. Blir inga bilder från dagen, men väntar fortfarande på bilder sen i måndags som Nattis har. Så dom ska ni få se någon gång iaf, hehe ;)






Dålig update...

...kommer ni få från mig ikväll tyvärr. Ska iväg och ha myskväll hos en kompis, så jag överlåter bloggandet åt Jonna ikväll, så ni får  väl tjata lite på henne ;)

Ska strax åka till stallet och rida ut på min prins. Nej han är inte kung längre, då hans nya hagkompis tog över, men min kung kommer han alltid vara, hihi!

Iallafall, sålänge medans jag är borta kan ni ju komma med förslag på vad jag ska skriva om, så fixar jag det first thing in the morning.







Helg!

Äntligen helg igen! 5 härliga dagar, som självklart kommer spenderas mestadels i stallet ;) Skolan, tråkigt som vanligt. Hade halkat efter lite med fysiken och matten, men nu är jag back on track igen!

Som sagt, uteritt idag. Nu frågar jag er, och vill ha svar: BILDER ELLER FILM? :D


Random bild från första hoppningen :)






Dagens/fredags planer

Idag tänkte jag rida ut om det är fint väder. Annars blir det nog på banan om vädret är lite sämre. Är sugen på tt rida ut eller rida barbacka på banan. Får se hur det blir ;)

På fredag (inte bestämt än) ska kanske jag åka till knutsbol med Nattis och rida ut och umgås med Lina, som rider en ridskoleponny som typ är hennes. Nattis har ju ridit ut med henne föut om ni mins det? Men nu ska iaf jag med. Måste träna lastning med Pi snart också, hon kunde ju vara lite svårlasad. Så det måste vi göra snart :)






Sista tävlingsdagen!

Idag är sista tävlingsdagen, så var med och tävla om ett fleecetäcke från Gold Medal, sista schansen nu!

Klicka HÄR.




Ska vi sikta och skjuta?

Åh, hade gjort ett långt inlägg ochs en försvinner allt? Jaja...

Ska jag köpa tränset nedan?



Jag tycker det är riktigt snyggt, men samtidigt vill jag veta hur andra ser på det. Vad tycker ni? Köpa eller inte?






Dagens planer

Hej!

Idag får det iallafall bli en uteritt :) Blev ju inget igår, så vi tar det idag. Det skulle bli varmt, så kanske vi går till vattnet och plaskar lite, men vart man badar har jag ingen aning om. Där man kan plaska är det stenigt längre ut, men det finns ett ställe man kan bada på också, gäller bara att hitta dit ;)


Gammal bild från markebäcks-lägret.