Air-väst

Det har visst kommit någon slags ny väst? En säkerhetsväst som blåser upp sig när man ramlar av, typ som en krockkudde i bilen. Själv fattar jag inte hur det går till... Känner västen när man ramlar av eller? För det är ju ingen idé att ha den om den blåser upp sig EFTER att man ramlat av.

Topp modern teknologi: En helt ny typ av säkerhetsväst lanseras nu i Sverige av säkerhetsföretaget TryggSaker.se. Hit-Air® säkerhetsvästarna bygger på den senaste teknologi inom skyddsprodukter och har bla vunnit första pris vid Salon du Cheval i Paris. Säkerhetsvästarna består av CE certifierade ryggskydd (model M) samt ett revolutionerande airbag-system. Vid händelse av en olycka då ryttaren (eller kusken) kastas av utlöses omedelbart den inbyggda luftkudden (fem tiondelar av en sekund till maxtryck) och skyddar då ryttarens nacke, ryggrad samt bröstkorg. Aktiveringen är enkel och helt automatisk.


Låter bra annars, men inget jag skulle våga använda vid t.ex fälttävlan. Tänk om den inte skulle funka.




Fin var den inte heller...





Kommentarer
Vixen

Man har en vanlig väst och sen luftvästen utanpå, den fäst i sadeln med en sladd som slits av när man ramlar av och då fylls västen med luft på mindre än en sekund...

2011-04-19 @ 23:58:57
ann

Har läst att den räddat liv på en tjej, annars skulle hon vara död nu... Superbra idé tycker jag. Men de kostar typ 4-6000 kr.

2011-04-20 @ 08:05:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback